ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ?

Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι το blog έχει μόνο επικριτικό χαρακτήρα.
Λάθος.

Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί προτάσεις και ιδέες που θα βοηθούσαν ή θα έλυναν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ο δήμος καθημερινά.

Είναι γεγονός ότι οι προτάσεις δεν είναι αρκετές όταν δεν υπάρχει η ανάλογη βούληση αλλά και το ανάλογο έμψυχο δυναμικό για να τις υλοποιήσει. Ότι πρόταση και να κάνει κάποιος όσο πιο «σοφή» μπορεί να είναι τόσο πιο δύσκολη γίνεται η υλοποίηση της.
Δε συζητάω, όταν δεν υπάρχει η βούληση ότι παραμένει σε φιλολογικό επίπεδο.

Δε θεωρώ ότι δεν υπάρχουν προτάσεις, έξυπνες, ηλίθιες, άτοπες, εύκολες κτλ. το πρόβλημα εντοπίζεται στην δρομολόγηση τους μέχρι να επιτευχθούν.
Ένας βασικός παράγοντας για να υπάρχει τύχη, είναι αυτοί που διαχειρίζονται τις προτάσεις να είναι ντόπιοι, να τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να είναι και εκείνοι ανάμεσα σε αυτούς που θα απολαύσουν τα οφέλη.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι συμμετέχουν στην διοίκηση του δήμου μας διάφοροι «ξένοι» (που δεν κατοικούν στο Ηράκλειο). Δε θεωρώ λοιπόν ότι αυτοί οι μισθοφόροι ενδιαφέρονται για να βελτιώσουν την κατάσταση στον δήμο μας, όσο για να δικαιολογήσουν τους μισθούς που λαμβάνουν.

Έτσι έχουμε την πολιτική του «ότι να ναι» συνήθως αναλώνεται σε επικοινωνιακά τερτίπια, και από τηγανίτα τίποτα.

Ενδεικτικά θα επαναλάβω μια πρόταση σχετικά με την δυσκολία που έχει ο δήμος να εισπράξει τα τέλη από τα καταστήματα της πλατείας.

Να ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο ότι αν κάποιος καταστηματάρχης δεν αποδίδει αυτά που οφείλει στον δήμο σε τρεις μήνες θα τους αφαιρείται προσωρινά η άδεια, αν αυτό το επαναλάβει 3 φορές δε θα μπορεί να ξαναβγάλει άδεια στο όνομα του, και αυτά που οφείλει ο πρώην ιδιοκτήτης θα περνάνε στον καινούργιο που θα λειτουργεί το κατάστημα.

Ένα πολύ απλό μέτρο, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν, διότι θα κάνουν μήνυση οι καταστηματάρχες στον δήμο που τους αφαιρεί την άδεια επειδή δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν? Με την πρόταση αυτή θα δούμε και τι γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο και ποια από τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης μας αποτελούν τους προστάτες των αφερέγγυων καταστηματαρχών της πλατείας.