ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΆΝΩ ΨΑΛΙΔΙ

Την πορεία των εργασιών της ανέγερσης του νέου δημοτικού παιδικού σταθμού στο Άνω Ψαλίδι (επί των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς) επιθεώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Ο δήμαρχος διαπίστωσε τον ικανοποιητικό ρυθμό με τον οποίο ολοκληρώνεται το έργο (σχετικές φωτό), το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2015. «Με την ανέγερση του νέου παιδικού σταθμού ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα μπορέσει να καλύψει ακόμα περισσότερους Ηρακλειώτες που ζητούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές, ιδιαίτερα σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες όπως το Άνω Ψαλίδι», δήλωσε σχετικώς ο Νίκος Μπάμπαλος.

Θυμίζουμε, ότι το θέμα του νέου παιδικού σταθμού έχει απασχολήσει τη νέα δημοτική αρχή της πόλης, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας της. Ο δήμαρχος έχει συναντήσει την επιτροπή των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου με διάλογο και αμοιβαίες εξηγήσεις να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα συμβιβάσει και τη λειτουργία του παιδικού σταθμού αλλά και την εύρυθμη συνέχιση της ζωής στην εν λόγω γειτονιά. Στις ανησυχίες, που οι κάτοικοι πάγια εκφράζουν για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, ο κ. Μπάμπαλος απάντησε με τη ρητή δέσμευση ότι ο Δήμος προχωρά, ταυτόχρονα με την κατασκευή του κτιρίου, σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίσουν, ότι η ύπαρξη του παιδικού σταθμού, δεν θα «αναστατώσει» την περιοχή, όπως φοβούνται οι περίοικοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, αφενός θα γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να μην «φορτωθεί» η γειτονιά, αφετέρου η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας θα εντατικοποιήσει τις παρεμβάσεις της στην περιοχή για να εξασφαλίσει όρους υγιεινής και καθαριότητας.


Από το www.zonews.gr