«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΑΟΥ

Αντιδράσεις προκάλεσε σε μερίδα κατοίκων η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής για την παραχώρηση οικοπέδου στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας στη‭ ‬συμβολή‭ ‬των‭ ‬οδών‭ ‬Τζαβέλλα‭ ‬και‭ ‬Ζαίμη προκειμένου να ανεγερθεί ιερός ναός. Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί αίτημα κατοίκων στην περιοχή των Ηπειρώτικων που είχαν μαζέψει πάνω από 1000 υπογραφές.

Τώρα λοιπόν οι κάτοικοι που μένουν πέριξ του οικοπέδου αντιδρούν και με δικό τους υπόμνημα ζητούν να μην προχωρήσει η απόφαση σημειώνοντας πως θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η περιοχή (δίπλα είναι και το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου) ενώ τονίζουν πως για να γίνει ο ναός θα κοπούν δέντρα που έχει ανάγκη η γειτιονιά. Για το ίδιο θέμα έκανε παρέμβαση και ο επικεφαλης της παράταξης Πνοή κ. Κυριάκος Κουτρούλης που υπογράμμισε πως ο χώρος δεν είναι κατάλληλος ενώ πρόσθεσε πως οι περίοικοι δεν ρωτήθηκαν και είναι ξεσηκωμένοι. Για αυτό και ζήτησε να ξανασυζητηθεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος επανέλαβε πως αφού υπήρξε διάλογος και διερεύνηση διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν το μόνο κατάλληλο σε ολόκληρη την περιοχή για να ανεγερθεί ο ναός.

Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμα πως κάποιοι από τους κατοίκους που τώρα αντιδρούν ήταν μεταξύ αυτών που είχαν υπογράψει το πρώτο υπόμνημα για να γίνει ο ναός.


Από το www.syneidisi.com