ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ BIG BROTHER

Περίεργη η στάση των εργαζομένων στον δήμο Ηρακλείου μετά από τα νέα ήθη της διοίκησης για τον έλεγχο παραγωγικότητας? το ακριβές ωράριο εργασίας τους?, να τοποθετήσει καινούργιο σύστημα ελέγχου εργασίας (κάρτα) που θα καταγράφονται με ακρίβεια ο ωφέλιμος χρόνος εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.
Για να καταλάβετε, αν κάποιος εργαζόμενος στον δήμο θέλει να βγει εκτός δημοτικού καταστήματος για να αγοράσει μία τυρόπιτα, θα πρέπει να κτυπήσει την κάρτα του κατά την έξοδο, και να την ξανακτυπήσει όταν επιστρέψει.

Ωραία, θα μου πείτε, και τι το κακό έχει αυτή η κίνηση από την μεριά της διοίκησης?
Το κακό που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι δεν ισχύουν τα ίδια για όλους.
Οι εκλεκτοί της διοίκησης συνήθως δεν υποχρεούνται να τηρούν τον κανονισμό, και υπάρχουν αναφορές για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά περιέργως κουβεντιάζονται στο μεταξύ μας…

Υπάρχει και κάτι ακόμα…
Εκτός από το νέο σύστημα καταγραφής ωρών εργασίας, έχουν τοποθετηθεί κάμερες στις εισόδους/εξόδους του δήμου, οι οποίες μπορεί να καταγράφουν την κίνηση στο δήμο κυρίως σε ώρες μη λειτουργίας για την ασφάλεια του κτηρίου, αλλά καταγράφουν και τις ώρες που λειτουργεί ο δήμος.
Επειδή είμαι καχύποπτος σκέφτηκα ότι αυτό το εργαλείο (κάμερα) μπορεί να χρησιμεύσει για να επιβεβαιώνει τους ρουφιάνους όταν αναφέρουν κάποιον εργαζόμενο, ο οποίος μπορεί και να μην είναι τόσο αρεστός στην διοίκηση, ότι έλειψε από τον δήμο χωρίς να έχει κτυπήσει την κάρτα του.
Σημειωτέων οι ρουφιάνοι δεν κάνουν την δουλειά τους και ας χτυπούν την κάρτα τους, άσε που μπορεί να «προβλέπεται» από την διοίκηση πιο ελαστική μεταχείριση λόγω της συμβολής τους στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

Και τώρα ερχόμαστε στο σωματείο εργαζομένων του δήμου…
παραδόξως δεν υπάρχει καμία αντίδραση, αν και ο πρόεδρος του σωματείου προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που όσο να ναι, θα έπρεπε να έδειχνε λίγη περισσότερη ευαισθησία στο θέμα.
Οι δε υπάλληλοι φοβισμένοι? κότες? ανήμποροι στο να αντιδράσουν ατομικά, σε μία διοίκηση ανάλογη με εκείνη του αείμνηστου θεσμού (τότε βέβαια υπήρχαν αντιδράσεις).

Επιπλέον αυτή η βελούδινη σχέση του σωματείου εργαζομένων με την διοίκηση έχει δημιουργήσει και μία άλλη παράδοξη ισορροπία που αφορά την παράταξη Ρήξη και Ανατροπή, η οποία δεν έχει αναφερθεί σε αυτά τα νέα ήθη, ίσως για να μη θέλει να εκθέσει τον σύντροφο της που είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα…