Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ...

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αποδεικνύει την ευαισθησία αλλά και την μέριμνα που έχει επιδείξει στο ζήτημα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποφεύγοντας τα πολλά και παχιά λόγια και προχωρώντας σε αδιαμφισβήτητες και ουσιαστικές ενέργειες.

Έτσι λοιπόν, στον πρώτο κιόλας χρόνο της νέας διοίκησης, υπό τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει προχωρήσει:

από τις 23/07/2015 στην κατοχύρωση της χρηματοδότησης, ύψους 23.739 ευρώ, για την υλοποίηση του προγράμματος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων,

από τις 25/9/2015 στην οριστική κατάθεση της απαιτούμενης σχετικής μελέτης,

στις 20/10/2015 στην ανάθεση σε κτηνιάτρους την παροχή σχετικών υπηρεσιών, όπως στείρωσης , περίθαλψης, εμβολιασμού, τοποθέτησης microchip κτλ,

ομοίως, στις 20/10/2015 στην ανάθεση σε ιδιώτη του έργου της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων, ενώ

είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την εξεύρεση αναδόχου που θα αναλάβει το κομμάτι της μεταφοράς των ζώων.

Όλα παραπάνω εκτελέστηκαν σε συνεννόηση με φιλοζωικά σωματεία, προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με τον φιλικότερο δυνατό τρόπο προς τα ζωάκια, ενώ για τους διαγωνισμούς τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Η τήρηση του νόμου, άλλωστε, είναι και ο παράγοντας που προκάλεσε τυχόν καθυστερήσεις, καθώς σημειώθηκε, καθ’ επανάληψιν, αδυναμία των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς ανάθεσης των έργων του προγράμματος, να εκπληρώσουν τους απαιτούμενους όρους.

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει στο ακέραιο την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των αδέσποτων ζώων, χωρίς όμως να κάνει καμία έκπτωση στην τήρηση των νόμων που προστατεύουν τα χρήματα του πολίτη», σχολιάζει σχετικά ο Νίκος Μπάμπαλος.

Στην προσπάθειά αυτή ο Δήμος συνεχίζει να απευθύνει κάλεσμα σε όποιον φορέα ή σύλλογο νοιάζεται για τους τετράποδους φίλους, να σταθεί στο πλευρό του.


Από το www.syneidisi.com