ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ

Την οριστική αδειοδότηση της λειτουργίας ενός ακόμα δημοτικού αθλητικού χώρου, του ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου της Πρασίνου Λόφου κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με γρήγορες κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής έγιναν σε έγκαιρο χρονικό διάστημα, τόσο οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, όσο και οι απαραίτητες μελέτες, προκειμένου οι συνθήκες λειτουργίας του γηπέδου να εναρμονιστούν με την νέα, κείμενη νομοθεσία.

Αποτέλεσμα τούτου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εκδώσει πριν από λίγες ημέρες την απόφαση για την οριστική άδεια του χώρου, απόφαση η οποία έρχεται να προστεθεί στις ήδη εξασφαλισμένες αδειοδοτήσεις: του Κλειστού Γυμναστηρίου «Χαρά Καρυάμη» και του δημοτικού κολυμβητηρίου της οδού Καζαντζάκη.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Ηρακλείου είναι πλέον ένας από τους λίγους ΟΤΑ που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει, μέσα στο διαθέσιμο πλαίσιο χρόνου, τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των αθλητικών του χώρων.

Και όλα αυτά, με τον Δήμο να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, αφού ήταν οι δημοτικές υπηρεσίες που συνέταξαν τους φακέλους των απαραίτητων, για την χορήγηση άδειας, μελετών (χωρίς δηλαδή να δαπανηθούν χρήματα σε μελετητικά γραφεία).

«Με την αυγή κιόλας της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα το οποίο βρήκαμε σε εκκρεμότητα από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Η αδράνεια που είχε προηγηθεί έθεσε σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοτικών αθλητικών χώρων, καθώς τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, την ώρα που δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία για να συνταχθούν οι φάκελοι της αδειοδότησης.

Εμείς, με αποφασιστικότητα και σχέδιο, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σήμερα να έχουμε την οριστική άδεια για όλους, σχεδόν, τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. Αποδείξαμε ότι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και σοβαρότητα στους χειρισμούς, μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα για τα οποία οι άλλοι πασχίζουν», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Μοναδική πλέον, εκκρεμότητα η αδειοδότηση και του γηπέδου επί της λεωφόρου Κύμης, για το οποίο επίσης έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην χορήγηση οριστικής άδειας.


Από το www.syneidisi.com