ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Δυστυχώς η πόλη μας βιώνει μέσα στο καλοκαίρι, λίγους μήνες πριν από το τέλος της θητείας του κ Γεωργόπουλου, τις συνέπειες μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής, που αφορά τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και προσωπικά του Δημάρχου, στις γειτονιές και στην περιφέρεια της πόλης μας.
Είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει δαπανήσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια σε μελέτες, που δ ε ν ανταποκρίνονται όμως σε ένα ευρύτερο και συνολικό σχεδιασμό για την πόλη του Ηρακλείου.
Οι μελέτες που έγιναν δ ε ν έχουν βασικές κατευθύνσεις, που να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις για την απαγόρευση, ή τη δυσκολία της υπερτοπικής κυκλοφορίας, αφού συσσωρεύει κυκλοφοριακά φορτία σε περιοχές αμιγούς κατοικίας και μάλιστα σε περιοχές που δ ε ν είχαν προβλήματα! (πχ. Αγία Τριάδα, πλατεία Μανδηλαρά κλπ). Δεν λύνουν προβλήματα, αλλά μεταφέρουν αυτά, τα "φορτώνουν" από τη μια γειτονιά στην άλλη, χωρίς σαφές αιτιολογικό που να υπηρετεί ένα γενικότερο σχεδιασμό.

Το δε σημαντικότερο που αφορά την επίλυση σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων, όπως αυτό του κέντρου του Ηρακλείου, δ ε ν τολμά...να το αγγίξει, ούτε να πάρει πρωτοβουλίες, φοβούμενος το πολιτικό κόστος!

Είναι απολύτως σαφές πλέον, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά, τελούν υπό μία σύγχυση λόγω του βεβαρημένου πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην πόλη και της απαξίωσης των κατοίκων της, που απογοητευμένοι παρακολουθούν μια ανίκανη δημοτική αρχή να μην μπορεί να κάνει ακόμα και...τα αυτονόητα, για τη λειτουργία και την εμφάνιση της πόλης του Ηρακλείου!

Κύριε Δήμαρχε,
η μοναδική προσφορά σας στον ηρακλειώτικο λαό στους λίγους αυτούς μήνες διαχείρισης που σας απέμειναν, είναι να μ η ν πάρετε άλλες αποσπασματικές και αυθαίρετες αποφάσεις και πρωτοβουλίες - ερήμην μάλιστα και του Δημοτικού Συμβουλίου - που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, ενώ σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές οδηγών με την πρόκληση ατυχημάτων ( πχ. κολωνάκια στην Κουντουριώτου - Ηρακλείου για...τοποθέτηση αγάλματος;) για τα οποία σας καθιστούμε προκαταβολικά και προσωπικά υπεύθυνο!

Σας καλούμε να ανακαλέσετε όλες τις αποσπασματικές παρεμβάσεις στην κυκλοφορία της πόλης και να επαναφέρετε τα πράγματα στην πρότερη κατάσταση, μέχρι να αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή, που μετά από εξαντλητικό διάλογο και διαβούλευση ουσίας με το λαό και τους κατοίκους των γειτονιών του Ηρακλείου, θα υλοποιήσει ένα ευρύτερο, λειτουργικότερο και συνολικότερο σχεδιασμό, με στόχο μια μελέτη και εφαρμογή ευρύτερης αποδοχής για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και λειτουργικότερη αυτοκίνηση εντός και περιφερειακώς της
πόλης.

Η παράταξή μας " Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη", προετοιμάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσει στους δημότες του Ηρακλείου και δεσμεύεται ως νέα δημοτική αρχή, να επιλύσει άμεσα το κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός του 2011, βάζοντας το θέμα αυτό, καθώς και της εμφάνισης και λειτουργικής εικόνας της πόλης, ως πρώτη και ύψιστη προτεραιότητά της, όταν θα αναλάβει την διαχείριση και τις ευθύνες της Πόλης μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.