ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ...

Κατόπιν απόφασης της δημοτικής αρχής, το καλοκαίρι του 2009 ο Δήμος μας παράγγειλε και παρέλαβε μια σχετικά μεγάλη παρτίδα καινούριους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων, με σκοπό, να αποσυρθούν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων που είχαν προβλήματα και φθορές, λόγω της πολυετής χρήσης τους (αρκετοί από αυτούς, χρονολογούνταν από το 1988).

Έτσι ξεκίνησε η σταδιακή αντικατάστασή τους, μέχρι που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του γκαράζ. Εκτός των μεταλλικών κάδων, έγινε περισυλλογή και αρκετών πλαστικών, ηλικίας από 2 έως 5 ετών, προκειμένου να γίνει διαλογή των καλύτερων και αρτιότερων.

Κάποιοι από αυτούς τους κάδους χαρακτηρίστηκαν άχρηστοι, λόγω σπασιμάτων, έλλειψη καπακίων και με σπασμένους τροχούς. Οι πλαστικοί κάδοι που αχρηστεύτηκαν, ξεμονταρίστηκαν με σκοπό, τα καλά μέρη τους να αποτελέσουν ανταλλακτικά, μιας και η δημοτική αρχή δεν προνόησε να προκηρύξει μειοδοτικό διαγωνισμό για να προμηθευτεί καινούρια ανταλλακτικά για την ορθότερη συντήρηση τους. Οι παλαιοί μεταλλικοί κάδοι έπρεπε να αποσυρθούν. Η διαδικασία απόσυρσής τους, προϋποθέτει ένα πρωτόκολλο καταστροφής

Οι επικεφαλείς του τμήματος καθαριότητας κάλεσαν αθίγγανους με φορτηγό, παζαρεύοντας το ποιος από αυτούς θα τους κάνει την καλύτερη προσφορά για να τους πάρουν για παλιοσίδερα, προκειμένου να αδειάσει ο χώρος του γκαράζ, στον οποίο τους είχαν συγκεντρώσει, κατευνάζοντας έτσι και την όχληση των γύρω κατοίκων για δυσοσμία.

Το θέμα είναι ότι οι παλαιοί μεταλλικοί κάδοι αποσύρθηκαν τελικά από αθίγγανους. Εκείνη την περίοδο, αντιδήμαρχος καθαριότητας ήταν ο κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,

Ερωτήματα:
Πόσοι κάδοι αποσύρθηκαν;
Που είναι το πρωτόκολλο καταστροφής;
Πόσα χρήματα εισπράχθηκαν;
Ποιος τα εισέπραξε;
Ποιος είναι υπόλογος γι’ αυτό το μπάχαλο;