Ο ΣΤ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ν. ΜΠΑΜΠΑΛΟ

Δεν θα συμμετάσχουν στο νεοσύστατο δημοτικό σχήμα του κ. Νώντα Σπυρόπουλου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Δημοκρατικής Συνεργασίας” κ.κ. Στάθης Παπουτσής και Σπύρος Γουρνάς. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν ακουστεί φήμες στα πολιτικά στέκια της πόλης για “κόψιμο” των δύο έμπειρων Δημοτικών Συμβούλων από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Ηράκλειο Η Πόλη μας” από τον κ. Σπυρόπουλο. Η αρχική πληροφόρηση συμπεριλάμβανε και τον κ. Στάθη Αγγελινά στους κομμένους αν και τελικά ο κ. Αγγελινάς συμπεριλήφθηκε τελικά στο ψηφοδέλτιο.  

Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν δηλώσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Παπουτσής που κατήγγειλε τη στάση του κ. Σπυρόπουλου και αποκάλυψε πως θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κ. Νίκου Μπάμπαλου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής δήλωσε τα εξής: “To ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δυνατότητα στο πρόσωπο που επέλεξε να συνθέσει τις αντιθέσεις που υπήρχαν μεταξύ των ομάδων του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο για να κατεβάσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, κατά τη γνώμη του.

Το πρόσωπο, το οποίο επιλέχθηκε, μέσα σε λίγο καιρό κατέστρεψε αυτήν την επιθυμία αλλά και την επιθυμία όλων μας να φτιάξουμε μια συγκροτημένη πολιτική σκέψη και ένα πρόγραμμα που θα βοηθούσε την πόλη. Αντί να προβεί σε μια τέτοια πολιτική διεργασία ο συγκεκριμένος υποψήφιος αναλώθηκε σε άλλες πράξεις που διαμέλισαν βαθύτερα το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να με εξαναγκάσει να υπερασπιστώ την πόλη.

Αποχωρώντας λοιπόν από αυτήν την παράταξη την οποία υπηρέτησα 16 χρόνια με πίστη με αφοσίωση και αυταπάρνηση αναγκάζομαι να διαχωρίσω τη θέση μου και να εντάξω αυτή τη διάθεση μου για το καλό της πόλης μέσα σε μια άλλη ομάδα που επίσης αγωνιά για τα προβλήματα και μιλάω για την ομάδα του κ. Μπάμπαλου. Θα βοηθήσω το ψηφοδέλτιο του γιατί εκτιμώ ότι θα μπορέσει να προσφέρει κάτι στην πόλη”
Ο κ. Σπύρος Γουρνάς είχε κυκλοφορήσει στην πόλη από τις προηγούμενες ημέρες μια ανακοίνωση με την οποία τόνιζε πως δεν στηρίζει την υποψηφιότητα Σπυρόπουλου “επειδή αθέτησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ”.

Παίρνοντας το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Γουρνάς είπε πως ενώ στη συνέντευξη τύπου ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι “προχωράμε όλοι μαζί για το Ηράκλειο” το ίδιο βράδυ κάλεσε τον ίδιο, τον κ. Δ. Παπουτσή και τον κ. Σ. Αγγελινά στους οποίους μίλησε απαξιωτικά σύμφωνα με τα όσα είπε. “Δυστυχώς δεν προστατευτήκαμε και από τον προηγούμενο επικεφαλής της παράταξης. Έφθασαν εκεί τα πράγματα και θεώρησα υποχρέωση μου να σας τα πω” είπε ο κ. Γουρνάς.

Από το www.xtypos.gr

σημείωση
Αλλάξαμε τον τίτλο της ανάρτησης γιατί ο Σπ. Γουρνάς δεν έχει ταχθεί υπέρ του Ν. Μπάμπαλου, η θέση του ήταν ότι δεν θα υποστηρίξει Ν. Σπυρόπουλο.