ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Συνέντευξη στον Επικοινωνία 94fm και στον Τάσο Τατάρογλου παραχώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Σταύρος Γεωργόπουλος το Σάββατο 30 Οκτώβρη. Παρακάτω σας παραθέτουμε αποσπάσματα από την συνέντευξη του δημάρχου, φωτογραφίες αλλά και το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης.


Για το κοινωνικό παντοπωλείο/επιδόματα δήμου:
Προσφέρουμε τα πάντα, από ρουχισμό, σερβίτσια, παιχνίδια, τρόφιμα. Ο κάθε δημότης που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα έρθει να πάρει και το λάδι του, το αλεύρι, το καφέ, τα όσπρια  και  το κρασί του. Θα πάρει πολλά πράγματα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Δεν θα υπάρξει Ηρακλειοτόπουλο που ακόμα και αν είναι άνεργοι και οι δύο γονείς του, που θα στερηθεί το γάλα. Ηρακλειοτόπουλο δεν θα στερηθεί το γάλα. Ο κάθε δημότης μπορεί να φέρει 5 πακέτα μακαρόνια, ρύζι , καταγράφονται αυτά, είναι εισερχόμενα αυτά, και ότι εξέρχεται καταγράφεται, αυτά βέβαια είναι απόρρητα, δεν το γνωρίζει κανένας, μόνο η κοινωνική υπηρεσία…. Στην περίοδο που ζούμε θα πρέπει να προτάξουμε την κοινωνική πολιτική και να ακολουθήσουν τα φτιασιδώματα στα πεζοδρόμια. Η τοπική αυτοδιοίκηση προτάσσει την κοινωνική πολιτική. Η κάθε πολύτεκνη οικογένεια του Ηρακλείου έχει ετησίως επίδομα 1200 ευρώ από το δήμο, η κάθε άπορη οικογένεια 800 ευρώ, η οικογένεια που έχει άτομο με ειδικές ανάγκες έχει 800 ευρώ ετησίως και οι έχοντες αναπηρία πάνω από 60% με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν περισσότερο από 20.000 ευρώ εισόδημα ετησίως .

Σχετικά με την κατασκευή ενυδρείου και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής:
Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και το ενυδρείο το οποίο θα είναι το μοναδικό στην Αττική και θα είναι καλύτερο από το ενυδρείο της Ρόδου, θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε εισπράξεις 4.000.000 ευρώ, θα εργαστούν 70 άνθρωποι και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ομόφωνα πέρασε στην δημαρχιακή επιτροπή,  που συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες της παρατάξεις και αν δεν ακολουθούσαμε αυτές τις διαδικασίες στις αρχές Δεκεμβρίου τελειώνει αυτό το πρόγραμμα και δεν το προλαβαίνουμε. Στο πρόγραμμά μας αναφέρουμε από πού θα εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις για τα έργα που προτείνουμε. Για τα δύο αυτά έργα από το Life Plus Education είναι τα προγράμματα που θα εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις από την Ευρώπη για τα δύο αυτά έργα που θεωρώ πολύ σημαντικά. Και ενώ θα έπρεπε να καμαρώνουν όλοι και να συγχαρούν τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβε δεδομένου ότι θα είναι το μοναδικό στην Αττική και θα έχει πληθώρα επισκεπτών. Θα είναι ο ένας όροφος του εργοστασίου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετραγώνο 216 .

Σχετικά με το πρόγραμμα του 2006:
Ένα τεράστιο κομμάτι από το πρόγραμμα του 2006 έχει υλοποιηθεί, ότι δεν έχει υλοποιηθεί έχει προγραμματιστεί, υπάρχουν όμως και έργα που δεν είχαμε προτείνει τότε και τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. Έχει γίνει τόσο τεράστιο έργο στο Ηράκλειο που μόνο εκείνοι που εθελοτυφλούν δεν το βλέπουν.

Σχετικά με τις περικοπές λόγω μνημονίου:
Εμείς σα δημοτική αρχή παραλάβαμε δημοτική κρίση. Το χρέος του δήμου έχει φτάσει περίπου τα 28.000.000 ευρώ. Έχουμε υποβιβάσει αυτό το χρέος κατά 7.000.000 από την πολιτική που εφαρμόσαμε, από το νοικοκύρεμα των οικονομικών και από τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών.  Προχωρήσαμε σε περιστολή των δαπανών προκειμένου να βοηθούμε τους ασθενέστερους οικονομικά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

 

Από το www.94fm.gr