ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Ερωτηματικά και απορίες για την αρχική καταμέτρηση των ψήφων δημιουργεί η απόκλιση που υπάρχει μεταξύ των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών και αυτών του Δήμου Ηρακλείου για τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Δήμος (έπειτα από επανακαταμέτρηση καθώς είχαν γίνει αρκετά λάθη αρχικά) η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών “Ηράκλειο-Η Πόλη μας” και “ΑΚΕΠ Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” είναι μόλις 4 (!) ψήφοι (4412 και 22,54% έναντι 4408 και 22,52%) ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει διαφορά 107 ψήφων (4475 έναντι 4369).

Για τους συνδυασμούς “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” (σ.σ. ανεβαίνει βέβαια η διαφορά του από το δεύτερο συνδυασμό) και “Όραμα για το Ηράκλειο” δεν υπάρχουν διαφορές, η “Λαϊκή Συσπείρωση” εμφανίζεται να έχει δέκα σταυρούς παραπάνω (2629 από 2619) και το “Δίκτυο Πολιτών” είκοσι σταυρούς περισσότερους (1094 από 1074)

Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει πως η παράταξη “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” έχει υποβάλλει στο Πρωτοδικείο αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων της πρώτης Κυριακής.

Από το www.xtypos.gr