ΥΠΟΠΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ένα περίεργο αρθράκι από την ιστοσελίδα dimarxe.gr διαβάσαμε, το οποίο σαν κάτι να μας λέει ότι μπορεί να αναφέρεται στον δήμο μας.

Την συγκεκριμένη ιστοσελίδα ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος την είχε χρησιμοποιήσει για προβολή, είχε φιλοξενήσει προεκλογικά διαφήμιση του, αλλά τακτικότατα είχε και άρθρα που αφορούσαν τις δραστηριότητες του Στ. Γεωργόπουλου.

Από το κείμενο φαίνεται ότι ο κύριος, που δεν κατονομάζεται στο άρθρο, πρέπει να είχε κάποια συναλλαγή με την ιστοσελίδα, και το συγκεκριμένο κείμενο είναι προειδοποιητικό, εφόσον δεν αποπληρώσει τα οφειλόμενα ο εν λόγο πρώην δήμαρχος.
Είναι γνωστή η τακτική αυτή, από μεριάς των δημοσιογράφων, προκειμένου να πιέσουν, να ρίξουν ένα δημοσίευμα χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα αλλά φωτογραφικά, και αν δεν έχει αποτέλεσμα, αργότερα να τα βγάλουν όλα στη φόρα.

Περιμένουμε και εμείς με αγωνία το dimarxe.gr να επανέλθει με ονόματα αυτή την φορά για να λύσουμε το μυστήριο, διότι, κάποια στοιχεία από αυτά που αναφέρονται και από την προεκλογική σχέση της ιστοσελίδας με τον απερχόμενο δήμαρχο, αναπόφευκτα μας δημιουργούν τις υποψίες ότι μάλλον το δημοσίευμα αφορά τον δήμο μας.

Ακολουθεί το κείμενο από την ιστοσελίδα dimarxe.gr


Προ των ευθυνών του αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας dimarxe.gr, να βρεθεί Δήμαρχος μεγάλου Δήμου που δεν εξελέγη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Δήμος του οποίου ηγείται, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι και την 31/12/2010, είναι βυθισμένος στα χρέη και πλέον βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τρίτους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας εξ’αυτών ετοιμάζεται να προβεί σε διαταγή πληρωμής.

Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται σε εξαναγκασμό της δημοτικής Αρχής να καταβάλει τα οφειλόμενα, ειδάλλως θα δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση αλλά λογάριαζε με… ξένες τσέπες.

Γνώριζε πως το ταμείο του Δήμου δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην επιπλέον επιβάρυνση αλλά εκείνος του … κάκου.

Φυσικό επακόλουθο είναι η προσωπική του ρήξη με τους προμηθευτές που, δεδομένης της δύσκολης εποχής, δεν τους περισσεύουν τα χρήματα.
Με λίγα λόγια, ο συγκεκριμένος αιρετός της Αυτοδιοίκησης, γνώριζε την κατάσταση που θα προέκυπτε και συνέχισε λαμβάνειν προϊόντα και υπηρεσίες δίχως δισταγμό. Τα αποτελέσματα καθρεπτίζονται παραπάνω.

Ευτυχώς που ο Δήμος αλλάζει χέρια από 1/1/2011 και περνάει σε ικανά και έντιμα, μπας και σωθεί η κατάσταση... Δεν τρώνε κουτόχορτο οι δημότες, κύριε Δήμαρχε, γι' αυτό και σας μαύρισαν, και υπόψιν, υπάρχει και δικαιοσύνη...

Θα επανέλθουμε...