ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα απρόσμενο πρόβλημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει η (πολύπαθη) Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας  το βενζινάδικο που προμηθεύει με καύσιμα τα οχήματα του Δήμου ειδοποίησε το Δήμο πως θα σταματούσε να παρέχει καύσιμα καθώς η  ιδιοκτήτρια εταιρεία θα το έκλεινε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, κάτι που έγινε.

Έτσι λοιπόν οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαδημητρίου επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να βρούνε άμεσα νέο προμηθευτή ώστε να μην μείνουν ακινητοποιημένα τα οχήματα. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Τρίτη 30 Νοεμβρίου με τη Δημοτική Αρχή να ζητάει να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος-ανάδοχος και να γίνει νέα σύμβαση με προμηθευτή.

Ωστόσο, το θέμα δεν πέρασε εκείνη την ημέρα καθώς δεν παρουσιάστηκαν επίσημες προσφορές από επιχειρηματίες (είχαν γίνει συνεννοήσεις και αναμένονταν οι προσφορές) με αποτέλεσμα κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να δηλώσουν παρόντες στη ψηφοφορία και να μην συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία. Έτσι ήρθε πάλι σε έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Εκεί ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε τον κατεπείγον χαρακτήρα του θέματος επισημαίνοντας τον κίνδυνο να ακινητοποιηθούν τα οχήματα και να υπάρξει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν στο Δήμο με το μειοδότη να δίνει το καύσιμο στη μέση τιμή της ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής του Υπουργείο Εμπορίου, όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή στο 1.30 ευρώ ανά λίτρο.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει απευθείας ανάθεση στο μειοδότη για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός που θα διενεργήσει ο Δήμος. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι και ο προηγούμενος προμηθευτής είχε επιλεγεί με απευθείας ανάθεση καθώς ο διεθνής διαγωνισμός, που είχε γίνει, κηρύχτηκε άγονος.  Η ανωτέρω πρόταση εγκρίθηκε, εν τέλει, από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο η απόφαση   “σκάλωσε”, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην Περιφέρεια και η διαδικασία θα επαναληφθεί με απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το μεσοδιάστημα  να μην υπάρχει τροφοδοσία της υπηρεσίας και τα περισσότερα οχήματα του Δήμου να έχουν τραβήξει χειρόφρενο ενώ έξω βγαίνουν μόνο κάποια απορριμματοφόρα για την αποκομιδή.

Από το www.xtypos.gr