ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στο σχήμα διοίκησης που θα αναλάβει το Δήμο Ηρακλείου από την 1η Ιανουαρίου κατέληξε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος. Το απόγευμα της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου συνήλθε η δημοτική ομάδα της «ΑΚΕΠ – Ηράκλειο Επόμενη Μέρα» προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις πέντε αντιδημαρχίες στο Ηράκλειο Αττικής μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, οπότε θα αναλάβει και επίσημα τα ηνία του Δήμου ο συγκεκριμένος δημοτικός συνδυασμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας εκτός από τους αντιδημάρχους ορίστηκαν και τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το σύνολο των διοικητικών θέσεων του δήμου.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη νέα δημοτική αρχή, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων θα είναι ο Γιώργος Βλαντής ο οποίος στη διαδικασία των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου κατέλαβε την πρώτη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της «ΑΚΕΠ - Ηράκλειο Επόμενη Μέρα». Η δεύτερη του ψηφοδελτίου Μαρία Γαλακτοπούλου θα αναλάβει την αντιδημαρχία εξυπηρέτησης του πολίτη, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο Γιάννης Κεσκινίδης θα βρεθεί στη θέση του αντιδημάρχου νέας γενιάς. Την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής αναλαμβάνει η Δέσποινα Καμπούρη, ενώ την αντιδημαρχία περιβάλλοντος – καθαριότητας θα καλύψει ο Ηλίας Μοσχονάς.
Τον τομέα των οικονομικών που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δήμος (είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας) δεν θα οριστεί κάποιος αντιδήμαρχος, αφού θα τον αναλάβει προσωπικά ο νέος δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος. 

Όπως εκτιμούν συνεργάτες του η κίνηση αυτή του Παντελή Βλασσόπουλου έγινε γιατί ο ίδιος έχει μετατρέψει σε «προσωπικό του στοίχημα» την αναδιάρθρωση των υπέρογκων χρεών που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο δήμος.

Στην προσπάθεια του αυτή ο νέος δήμαρχος θα έχει την υποστήριξη και των πέντε αντιδημάρχων αφού ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη σύσταση εκτελεστικής επιτροπής για τα οικονομικά η οποία θα στελεχώνεται από όλους τους προαναφερόμενους. Στο ίδιο πλαίσιο ο Παντελής Βλασσόπουλος αναμένεται, λόγω της οικονομικής στενότητας, να είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις επιλογές ειδικών συμβούλων. Οι θέσεις ειδικών συμβούλων που εκ του νόμου δικαιούται να διατηρεί ο δήμαρχος του Ηρακλείου Αττικής είναι πέντε, ωστόσο δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από τρείς. Αυτή την ώρα θεωρείται βέβαιο ότι θα οριστεί ένας οικονομικός σύμβουλος χωρίς να έχουν διαρρεύσει στοιχεία για την ταυτότητα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να προταθεί ο Γιώργος Φαρμάκης.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις της διοικητικής πυραμίδας του δήμου Ηρακλείου Αττικής στο υπό δημιουργία νέο ΝΠΔΔ που αναμένεται να περικλείει όλες τις αρμοδιότητες του τομέα κοινωνικής πρόνοιας πρόεδρος θα αναλάβει ο Γιώργος Οικονομίδης με αντιπρόεδρο την Βαρβάρα Τζιατζιά. Τη θέση του προέδρου της ΔΕΤΕΗΑ θα καλύψει η Βάσω Τσαπίνου. Στην ΚΕΚΟΙΠΗΑ (βρεφονηπιακοί σταθμοί) πρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Μπούκης με αντιπρόεδρο τη Βιργινία Μακρυωνίτου.
Την προεδρία της ΚΕΑΠΠΗΑ θα αναλάβει ο Στέφανος Λέζγής με αντιπρόεδρο τον Πασχάλη Γονατά. 

Ο Πασχάλης Γονατάς θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου το οποίο μέσα από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο ζωής της νέας δημοτικής αρχής, θα εισέλθει στο φάσμα των δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης κοινωφελούς επιχείρησης. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ αν η ΚΕΑΠΠΗΑ δεν διατηρήσει τη σημερινή της μορφή θα μετατραπεί σε ΝΠΔΔ. Σε αυτή την περίπτωση αρμόδιος για τον τομέα του αθλητισμού θα είναι ο Στέφανος Λεζγής και ο Πασχάλης Γονατάς θα είναι αρμόδιος για τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Την προεδρία της δημοτικής Ραδιοφωνίας θα αναλάβει ο Γρηγόρης Παπαδάτος με αντιπρόεδρο τον Γιάννη Κεσκινίδη.

Από το www.zonews.gr