Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Χ-ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Σχετικά με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και τη δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι σημαντικό κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι γράφτηκε στο πρόσφατο ρεπορτάζ του Χ-τύπου αποτελεί προϊόν σοβαρής δημοσιογραφικής έρευνας της εφημερίδας (όπως γίνεται σε κάθε φύλλο εδώ και δεκαπέντε χρόνια). Εδώ, επίσης, πρέπει να τονιστεί πως ο Χ-τύπος είχε ζητήσει, μέσω συνεργάτιδας του Δημάρχου, και την άποψη του κ. Γεωργόπουλου για το θέμα που δεν μας ήρθε ποτέ. Οπότε τα περί “παραπληροφόρησης”, “αποσταθεροποίησης” και “αυθαίρετων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών” τα επιστρέφουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης.


Περνώντας, λοιπόν, στην απάντηση της διοίκησης παρατηρούμε ότι  η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει πως κάποιοι αναρμόδιοι (αφού δεν ήταν οι αρμόδιοι  υπάλληλοι) έμπαιναν μέσα στο Παντοπωλείο και έπαιρναν προϊόντα. Από κει και πέρα να θυμίσουμε πως είχαμε γράψει ότι κανείς δεν ήξερε που πήγαιναν αυτά τα προϊόντα και χαιρόμαστε που η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει πως  η διανομή τους έγινε (αλήθεια από ποιους;) σε “δικαιούχους”.

Από κει και πέρα η διοίκηση δεν μας λέει γιατί αγνοήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών, κα Αϊβατζίδου, (όπως η ίδια δήλωσε στο Χ-τύπο) η οποία είχε οριστεί αρχικά από τον Δήμαρχο ως υπεύθυνη του Παντοπωλείου. Και δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση ούτε για τον παραγκωνισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας (και ενώ επιβεβαιώνεται πως δεν έχει προσωπικό όπως είχαμε γράψει). Επιπλέον, δεν γίνεται καμία αναφορά στο έγγραφο για την Επιτροπή που προβλέπεται μέσα από τον Κανονισμό Λειτουργίας τον οποίο ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Και το ερώτημα είναι σαφές: Λειτούργησε ποτέ αυτή η Επιτροπή; Γιατί το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας δείχνει πως δεν
λειτούργησε ποτέ.

Τέλος, όσον αφορά το χρονικό σημείο που λειτούργησε το Παντοπωλείο ας μην γελιόμαστε, ο καθένας καταλαβαίνει ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί προεκλογικά, καθώς η λειτουργία του ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Να θυμίσουμε ότι σε άλλους δήμους της Αθήνας, ίσως και με περισσότερα χρέη από το Δήμο Ηρακλείου, ο συγκεκριμένος θεσμός λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια. Και να τονίσουμε πως η εφημερίδα μας είναι υπέρ αυτού του θεσμού που δίνει μια χείρα βοηθείας σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Από το www.xtypos.gr