ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η πολύκροτη υπόθεση της ανέγερσης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) του κτιρίου που θα στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Το κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί στο δεσμευμένο οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 527 επί των οδών Παπαδάκη, Σαντορίνης και Ανάφης στο Ψαλίδι και, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες σχεδόν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο. Το μόνο που απέμενε για να βγει η οικοδομική άδεια ήταν μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί αιτήματος του ΟΣΚ για ένα πολεοδομικό ζήτημα. Συγκεκριμένα η αρμόδια διεύθυνση του ΟΣΚ ζητάει να επιτραπεί το κτίριο να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη του 1, 5 μέτρου από τη Ρυμοτομική Γραμμή.

Το θέμα εξετάστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος. Εκεί ο απερχόμενος Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, όπως και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δημήτρης Τσαπραζλής,  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση του έργου ευχαριστώντας τον ΟΣΚ και τονίζοντας πως θα κατασκευαστεί ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ελλάδας. Την επίσπευση της κατασκευής του σχολείου ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαστοράκος απευθυνόμενος προς τη νέα διοίκηση του Δήμου. Μετά και τη θετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του ΟΣΚ, αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση είναι γνωμοδοτική καθώς η Πολεοδομία θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Από το www.xtypos.gr