ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αποσύρθηκαν τελικά οι τρεις από τις τέσσερις ενστάσεις επί της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου για τον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αργυροπούλου και Παπαϊωάννου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

O Χ-τύπος είχε γράψει ότι ο Δήμος προωθεί μια “έξυπνη” τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο της άρνησης των παροδίων ιδιοκτητών να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν από την απαλλοτρίωση του χώρου για τη δημιουργία χώρου πρασίνου.

Συγκεκριμένα, με την τροποποίηση το μεγαλύτερο τμήμα του οικοπέδου γίνεται πράσινο, ούτως ώστε να ενοποιηθεί με τον υπάρχοντα κοινόχρηστο χώρο (παιδική χαρά) και στον ιδιοκτήτη αποδίδεται ένα οικόπεδο ως το τμήμα που αναλογεί στην υποχρέωση των παροδίων (σ.σ. ο Δήμος έχει καταβάλλει εδώ και χρόνια τα χρήματα που του αντιστοιχούν). Η λύση αυτή ικανοποιεί τους παροδίους, αλλά όχι και όλους τους άλλους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι εξ αυτών λοιπόν κατέθεσαν ενστάσεις κατά της τροποποίησης ζητώντας να γίνει πράσινο το σύνολο του χώρου και όχι ένα κομμάτι του.

Η Δημοτική Αρχή επιζητούσε εδώ και καιρό να αποσυρθούν αυτές οι ενστάσεις ώστε να περάσει χωρίς προβλήματα η τροποποίηση του ρυμοτομικού από τη Νομαρχία. Τελικά, οι ενιστάμενοι πείσθηκαν με “κρύα καρδιά” να τις αποσύρουν, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από πιέσεις του Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου. “Μας φέρνετε σε αντιπαράθεση. Το δίλημμα είναι πράσινο ή μπετόν και όχι αποσύρετε τις ενστάσεις ή πληρώνουν οι κάτοικοι”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ο κ. Σταυρακάκης, ένας εκ των ενισταμένων που πρόσθεσε: “Αποσύρουμε τις ενστάσεις. Ας μην είμαστε εμείς το πρόβλημα για να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι”.

Ο κ. Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κατανόηση που έδειξαν και υποσχέθηκε ότι το έργο ανάπλασης του χώρου θα συνεχιστεί. Η μοναδική ένσταση επί του ρυμοτομικού σχεδίου που δεν αποσύρθηκε ήταν αυτή του ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα, την απέρριψε και πλέον το θέμα μεταφέρεται στην αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας για τα περαιτέρω.
 

Από το www.xtypos.gr