ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα το απόγευμα έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την τελετή στον 3ο όροφο του δημαρχείου.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν τον απερχόμενο δήμαρχο Στ. Γεωργόπουλο για να τον «ξεπροβοδίσουν» ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην ορκωμοσία, ενώ στους διαδρόμους του 3ου ορόφου όταν ξεκίνησε η διαδικασία κάποιοι χαμογελούσαν επισημαίνοντας την απουσία του. Εκτός από τον Στ. Γεωργόπουλο απών ήταν και ο Ν. Μπάμπαλος!

Αφού ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία οι επικεφαλής των παρατάξεων και εκλεγμένοι στο δημοτικό συμβούλιο πήραν τον λόγο, με τελευταίο τον νέο δήμαρχο της πόλης Π. Βλασσόπουλο. Αντί του Στ. Γεωργόπουλου μίλησε ο Κος Παπαδημητρίου και η Μ. Ζούρου αντί του Ν. Μπάμπαλου.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη και το κλίμα φυσικά γιορτινό και χαρμόσυνο, εφόσον οι περισσότεροι παραβρισκόμενοι ήταν φίλοι της παράταξης που κέρδισε τον δήμο, αλλά και διάφοροι «γνωστοί» που θα επιδιώξουν να το παίξουν φίλοι της νέας δημοτικής αρχής κατόπιν εορτής.
Εντύπωση μου έκανε ότι στην τελετή παρόντες ήταν οι δύο οδηγοί του απερχόμενου δημάρχου αν και απών ο Στ. Γεωργόπουλος, που η παρουσία τους έμοιαζε με μπλόφα.

Η τυπική διαδικασία ολοκληρώθηκε, το Ηράκλειο απελευθερώθηκε από τον Στ. Γεωργόπουλο, αφήνοντας πίσω μια πρωτόγνωρη για την πόλη μας τετραετία τόσο σε πρακτικές διοίκησης όσο και συμπεριφορών από τον απερχόμενο δήμαρχο, αλλά κυρίως αφήνοντας πίσω μια τετραετία με μηδενικό έργο, αδιαφάνεια, κάκιστη διαχείριση, μόνο μεγάλα λόγια και αυτό-επιβράβευση

Να ευχηθούμε στην νέα διοίκηση του δήμου και στο δημοτικό συμβούλιο να είναι αντάξιοι των προσδοκιών των δημοτών που τους επέλεξαν, αλλά και της ευθύνης που αναλαμβάνουν μετά την σημερινή τελετή.