ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΒΟΥΡΗ

Πενθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καθώς έφυγε από  τη ζωή, αιφνιδιαστικά, το πρωί του Σαββάτου 8  Ιανουαρίου ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης,  Δημήτρης Καββούρης σε ηλικία 58 ετών. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία καθώς ο Δημήτρης Καββούρης, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ήταν παρών στα δημοτικά δρώμενα μέχρι το τέλος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης συνεκλήθη εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου και εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και αποφάσισε η κηδεία να γίνει δημοτική δαπάνη, να δοθεί το ποσό των 2500 ευρώ στο Σύλλογο Νεφροπαθών και  να ονομαστεί η αίθουσα εκδηλώσεων της “Βίλα Στέλλα”, του κτιρίου στη συμβολή οδών Αγάπης και Σοφίας που δώρισε η οικογένεια του στο Δήμο, σε “Αίθουσα Δημήτρης Καββούρης”.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Παλαιού Ηρακλείου παρουσία των οικείων του και εκατοντάδων φίλων του που γέμισαν τους χώρους μέσα και έξω από την εκκλησία. Επικήδειους λόγους με τρεμάμενη φωνή εκφώνησαν, μεταξύ άλλων ο νυν Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαστοράκος. Ο κ. Βλασσόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους της πόλης τον Δημήτρη Καββούρη για την προσφορά του στην πόλη και διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο κ. Μαστοράκος, που συνδέεται με πολυετή φιλία με τον Δ. Καββούρη, είπε πως έφυγε ένας ασυμβίβαστος ιδεολόγος και ένας άνθρωπος που  υπηρέτησε την πόλη χωρίς ποτέ να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του.  Για την ανιδιοτελή προσφορά του στο κόμμα από τη δεκαετία του '70 μέχρι σήμερα μίλησε η πρώην Γραμματέας της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ, κα Λένα Γκόλφη.  

Μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την εκκλησία υποδέχτηκε το φέρετρο με χειροκροτήματα, ενώ αρκετοί συνόδευσαν τον αγαπημένο τους Μίμη στην τελευταία του κατοικία. Η οικογένεια του ζήτησε αντί στεφάνων να ενισχύσει ο κόσμος τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νεφροπαθών.

Ανάμεσα στον κόσμο που ήρθε στο νεκροταφείο για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής διακρίναμε την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Ηρακλειώτισσα Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Μπατζελή, τον Πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Απόστολο Κακλαμάνη, ο πρώην Υπουργός, κ. Στέφανος Τζουμάκας τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, κ. Πέτρο Μπουρδούκο. Εκεί ήταν βέβαια σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου (πρώην και νυν) από όλες τις παρατάξεις, πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου και της δημοτικής ραδιοφωνίας, εκπρόσωποι φορεών και συλλόγων.  

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καββούρης
Ο Δημήτρης Καββούρης γεννήθηκε το 1952 στο Ηράκλειο. Παρακολούθησε μαθήματα Γραφικών Τεχνών και Διακόσμησης και εργάστηκε ως υπεύθυνος παραγωγής και πωλήσεων στο βιομηχανικό χώρο επί δεκαεπτά χρόνια ενώ διετέλεσε υπάλληλος στον ΟΔΙΕ και την Υδρογραφική Υπηρεσία και εσχάτως ειδικός συνεργάτης στη Βουλή. 

Ο Μίμης, όπως το φώναζαν γνωστοί και φίλοι, είχε μια πολυετή και πληθωρική  παρουσία στα κοινά της πόλης. Ήταν υπεύθυνος για την έκδοση τοπικών εφημερίδων και δραστηριοποιήθηκε σε τοπικούς συλλόγους. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος από το 1982 μέχρι και το 2006 αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Επί Δημαρχίας Γιώργου Μαστοράκου ορίστηκε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος στο Πολιτιστικό Κέντρο, τη Δημοτική Ραδιοφωνία, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τη ΔΕΤΕΗΑ. Από το 2003 μέχρι και το 2006 ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ήταν ένας πιστός στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ παρέχοντας πάντα τις υπηρεσίες του στο κόμμα χωρίς να βάζει μπροστά τις προσωπικές φιλοδοξίες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, ενώ το τελευταίο διάστημα  είχε αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της Οργάνωσης. Στήριξε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές την επιλογή του κόμματος για τη θέση του Δημάρχου, τον Νώντα Σπυρόπουλο, ενώ ήταν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ηράκλειο Η Πόλη Μας».  Ο Δημήτρης Καββούρης ταλαιπωριόταν, εδώ και χρόνια, από προβλήματα υγείας  (έπασχε από σάκχαρο) αλλά ποτέ δεν έχασε το κέφι του και την μποέμικη διάθεση που είχε απέναντι στη ζωή και στην πολιτική…. Καλό σου ταξίδι Μίμη! 

Από το www.xtypos.gr