ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΩΝ

Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με την υλοποίηση του έργου ανάπλασης σε οικόπεδο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που βρίσκεται  στη συμβολή των οδών Πεύκων και Κλεισθένους δίπλα στην Αττική Οδό.

Εκεί κάποτε στεγάστηκε (μετά το σεισμό του 1999) ο οικισμός σεισμοπαθών της πόλης που πριν λίγα χρόνια έκλεισε. Η προηγούμενη δημοτική αρχή συμπεριέλαβε το  ακίνητο μέσα στους  16 κοινόχρηστους χώρους της πόλης στους οποίους θα γίνονταν αναπλάσεις μέσα από το κοινοτικό πρόγραμμα “Πράσινη Ζωή στην Πόλη” που είναι ήδη σε εξέλιξη. Το σχέδιο για αυτό το χώρο είναι να γίνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, που η αλήθεια είναι ότι λείπουν από την πόλη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Βλαντή, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από περιοίκους που δεν επιθυμούν την κατασκευή ενός τέτοιου χώρου δίπλα στα σπίτια τους λόγω του θορύβου που θα προκαλείται.

Οι κάτοικοι  ζητούν να δημιουργηθεί ένα πάρκο με ψηλά δέντρα που θα κόβουν το θόρυβο που έρχεται από την Αττική Οδό.  Ο κ. Βλαντής είπε στο Χ-τύπο πως έχουν γίνει κάποιες επαφές με την Περιφέρεια αλλά παραδέχτηκε πως δεν είναι εύκολο να γίνουν αλλαγές στο σχεδιασμό καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει ολόκληρο το έργο. Προς το παρόν η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει μετατεθεί για αργότερα με τον Αντιδήμαρχο να τονίζει ότι θα εξεταστεί ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν, ώστε να προκαλείται η λιγότερη δυνατή όχληση στους κατοίκους.

Από το www.xtypos.gr