ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Έως τις αρχές Απριλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των στεγάστρων και των πρόσθετων κατασκευών στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ιδιοκτήτες των καφέ που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής. 

Το ίδιο θα ισχύσει και για παρόμοιες κατασκευές που έχουν γίνει στην πλατεία Έρωτος η οποία βρίσκεται επί της οδού Πευκών απέναντι ακριβώς από το παλαιό δημαρχείο της πόλης, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται κατάστημα γνωστής αλυσίδας εστιατορίων μαζικής εστίασης. 

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η επιτροπή ποιότητας ζωής στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιώργου Βλαντή. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα για το Ηράκλειο» Σταύρος Γεωργόπουλος και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Λυκούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Βλαντής επανέλαβε την πάγια θέση της δημοτικής αρχής για άμεση απομάκρυνση των κατασκευών αυτών, με την οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Λυκούρας, ενώ ο προηγούμενος δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος δήλωσε ότι: «οποιαδήποτε ενέργεια γίνει θα πρέπει να είναι σύμφωνη με όσα προστάζει ο νόμος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήδη την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν ξεκινήσει ενημερωτικές επαφές με τους καταστηματάρχες της πλατείας προκειμένου οι τελευταίοι να προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα στις κατάλληλες ενέργειες για την απομάκρυνση των κατασκευών αυτών. Κύκλοι της δημοτικής αρχής υποστηρίζουν ότι ανεξάρτητα από το βαθμό στον οποίο θα ανταποκριθούν οι καταστηματάρχες, έως τις αρχές του επόμενου μήνα οι υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν στην άμεση εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης.

Από το www.zonews.gr