ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στο τελικό της στάδιο έχει περιέλθει η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου Αττικής για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού του οργανισμού καθαριότητας. 

Ο δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος είχε καταστήσει σαφές σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι είχαν προσληφθεί στον οργανισμό καθαριότητας κατά το παρελθόν και μέχρι πρότινος παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε άλλες θέσεις θα επιστρέψουν στις θέσεις για τις οποίες είχαν αρχικά προσληφθεί. 

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε οι πρώτες μετακινήσεις υπαλλήλων στις αρχικές θέσεις για τις οποίες είχαν προσληφθεί έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του αντιδημάρχου καθαριότητας και περιβάλλοντος Ηλία Μοσχονά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτή τη στιγμή για τους 37 τομείς στους οποίους είναι χωρισμένο το Ηράκλειο είναι διαθέσιμοί λιγότεροι από 15 εργάτες καθαριότητας με αποτέλεσμα η εικόνα της καθαριότητας να είναι ελλιπής. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής την πρόσληψη 24 υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα) με την έγκριση του ΑΣΕΠ για να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν. 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκριθούν οι προσλήψεις αυτές αλλά οι θέσεις μετά από απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος της πόλης από 24 που είχε αποφασιστεί αρχικά μειώθηκαν σε 13 (8 εργάτες καθαριότητας και 5 οδηγοί) αφού πάγια θέση της νέας διοίκησης του δήμου είναι οι λειτουργικές θέσεις του οργανισμού καθαριότητας να καλυφθούν από προσωπικό που ήδη έχει μόνιμη σχέση εργασίας και όχι από εποχικό προσωπικό.

Οι πρώτες μετακινήσεις υπαλλήλων οι οποίες ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε αφορούν 42 άτομα τα οποία ανήκουν μεν στον οργανισμό καθαριότητας αλλά μέχρι σήμερα εργάζονταν σε άλλες θέσεις. Οι μετακινήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο θέσεις εργατών καθαριότητας αλλά αναμένεται να καλύψουν και τις ανάγκες που έχει ο τομέας περιβάλλοντος και πρασίνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μεταφορά των υπαλλήλων θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της μέσα στις επόμενες δύο με τρείς εβδομάδες και σε συνδυασμό με τα 13 άτομα που θα προστεθούν στο οργανισμό ως εποχικό προσωπικό, εκτιμάται ότι θα επανδρωθεί πλήρως τόσο ο τομέας της καθαριότητας, όσο και αυτοί του περιβάλλοντος και του πρασίνου.

Επιπροσθέτως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελεσφορήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αναφορικά με την επιλογή του χώρου όπου θα μεταφερθεί το γκαράζ του οργανισμού καθαριότητας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες επαφές για την αναζήτηση χορηγιών σε χρωστικό υλικό και ανταλλακτικά προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση του στόλου των οχημάτων της δημοτικής συγκοινωνίας και να καλυφτούν στο βαθμό του δυνατού τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης.

Από το www.zonews.gr