ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα μετακίνησης των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από τη Δημοτική Αρχή με στόχο τη μείωση των ποσών που δίνει ο Δήμος για την ενοικίαση κτιρίων και χώρων. Βασικός άξονας αυτής της προσπάθειας είναι η αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο, αλλά  μέχρι σήμερα παρέμεναν αναξιοποίητα.

Μετά λοιπόν τη μεταφορά του κεντρικού ΚΕΠ στο δημαρχείο, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας των οδών Αργυροπούλου και Παπαϊωάννου στο Κάτω Ψαλίδι (ιδιοκτησία της ανώνυμης εταιρείας του Δήμου) θα στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία, κάποια τμήματα της οποίας βρίσκονταν μέχρι πρότινος σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Θυμίζουμε ότι σε αυτό το χώρο της οδού Αργυροπούλου στεγάστηκε για ένα διάστημα και το Κτηματολόγιο.   Επίσης, όπως ενημέρωσε το Χ-τύπο ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Γιώργος Βλαντής, που χειρίζεται το θέμα, στόχος της διοίκησης είναι να γίνουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης του πρώην “Πικαντίλι” (οδός Κουντουριώτου) του χώρου στην οδό Σαλαμίνος και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της οδού Πρασίνου Λόφου για να στεγαστούν εκεί δημοτικές υπηρεσίες και σύλλογοι της πόλης. 

• Ξανά κολυμβητήριο στην οδό Χρυσανθέμων;
Εν τω μεταξύ φαίνεται πως αλλάζουν τα σχέδια της διοίκησης για τον υπόγειο χώρο πολυκατοικίας που φιλοξένησε επί σειρά ετών το κολυμβητήριο του Δήμου στη συμβολή της οδού Χρυσανθέμων με τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Θυμίζουμε εδώ ότι το κολυμβητήριο έκλεισε το 2007 όταν διαπιστώθηκαν φθορές στο σκυρόδεμα και ενώ λειτουργούσε χωρίς άδεια (ήταν προορισμένο για υπόγειο πάρκινγκ). 

Ο Δήμος προχώρησε προσφάτως στην πολεοδομική νομιμοποίηση του χώρου σαν κολυμβητήριο-γυμναστήριο. Και ενώ η αρχική σκέψη ήταν να λειτουργήσει εκεί δημοτικό γυμναστήριο και να κλείσει κάποιο από τα περιφερειακά που έχει ο Δήμος (πχ. Στο Παλαιό Ηράκλειο), τώρα πλέον, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Βλαντής κερδίζει έδαφος η ιδέα να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο. Για να γίνει αυτό όμως πρώτα πρέπει να γίνουν επισκευές στο χώρο και να αρθεί ο χαρακτηρισμός του ως επικίνδυνου από την Πολεδομία.

Από το www.xtypos.gr