ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ


Τα παράπονα κατοίκων στο Άνω Ψαλίδι για το χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίπλα στο γήπεδο της Λεωφόρου Κύμης μετέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, προς τη Δημοτική Αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κουτρούλης τόνισε πως κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία και επιτέθηκε στη διοίκηση του Δήμου: “είχε πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για μεταφορά όλης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Έχουμε βρει μισθωμένο χώρο για 15 οχήματα, ενώ η μεταφόρτωση γίνεται ακόμα δίπλα στο γήπεδο και δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα. Λένε ότι παραπλανήθηκαν γιατί η μεταφορά των υπηρεσιών δεν έγινε ποτέ”. Ακολούθως, ζήτησε από τη διοίκηση να λύσει το θέμα. Απάντηση δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Ηλία Μοσχονά, ο οποίος  ενημέρωσε πως σύντομα όλες σχεδόν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα μεταφερθούν κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου και έτσι θα έχει  τελειώσει το 90% της μετακόμισης. Ωστόσο δεν διευκρίνισε που και πως θα γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων.

“Αναταραχή” στα δημοτικά ιατρεία
Αυτή πάντως δεν ήταν η μοναδική παρέμβαση του κ. Κουτρούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Σύμβουλος έθεσε και το ζήτημα της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων σημειώνοντας πως οι γιατροί, πλην ενός εθελοντή δεν εμφανίζονται. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Δέσποινα Καμπούρη, αναγνώρισε πως υπήρξε μια αναταραχή στη λειτουργία της δομής, όπως και γενικότερα στο χώρο της υγείας λόγω των αλλαγών που προωθεί το Υπουργείο Υγείας. “Είμαστε σε επαφή με τους γιατρούς του Ηρακλείου...επιζητούμε την εθελοντική τους βοήθεια και ήδη κάποιοι έχουν ανταποκριθεί”  τόνισε η κα Καμπούρη που στάθηκε και στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ενημερώνοντας πως τα ιατρεία εξοπλίζονται με υπολογιστές, αλλά υπάρχουν και άλλα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν.

Από το www.xtypos.gr