Η ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ


Έγγραφο με οδηγίες σχετικά με τη χρήση ρεύματος, νερού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου έχει στείλει στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου Αττικής ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Πασχάλης Γονατάς.

Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έπειτα από ερώτημα της επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, κας Ειρήνης Κατσινοπούλου, σχετικά με τις οδηγίες που έχουν δοθεί σε προσωπικό νηπιαγωγείου για μείωση στην κατανάλωση της θέρμανσης. Ο κ. Γονατάς εξήγησε πως, όπως αναφέρει και στο έγγραφο, όλα τα σχολεία που διαθέτουν φυσικό αέριο έχουν συνεχή ροή με αποτέλεσμα να γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση απ' ότι στις σχολικές μονάδες που διαθέτουν καυστήρες πετρελαίου και οι λογαριασμοί να είναι υπέρογκοι. Γι' αυτό και κάλεσε το διδακτικό προσωπικό αυτών των σχολείων να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο όπως το πετρέλαιο, δηλαδή με προγραμματισμό.

Επίσης στο έγγραφο γίνονται συστάσεις για αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης ρεύματος σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται και να ενημερώνεται η σχολική επιτροπή για διαρροές νερού. Επίσης, πληροφορούνται οι διευθυντές για τη χρήση προγράμματος σταθερής τηλεφωνίας με απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και μια ή δύο ώρες σε κινητά τηλέφωνα. Η σύσταση εδώ του κ. Γονατά είναι να χρησιμοποιούνται τα σταθερά τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των δασκάλων και απευθύνεται η προειδοποίηση πως οι κλήσεις σε κινητά πέραν των δωρεάν ωρών θα ελέγχονται μια προς μια.

“Οι πόροι της σχολικής επιτροπής είναι πεπερασμένοι και εξαρτώνται από τη δική μας διαχείριση”  καταλήγει το αυστηρό αλλά ταυτόχρονα και αναγκαίο αυτό το διάστημα, έγγραφο του κ. Γονατά.

Από το www.xtypos.gr