Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Αναστάτωση είχαμε το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου στο 4ο Λύκειο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο στεγάζεται στην οδό Κηφισίας, λόγω της κινητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.
Οι καθηγητές του Λυκείου διαμαρτύρονται για τον τρόπο άσκησης διοίκησης από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Σταματάκη και για αυτό προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας το πρωί της Δευτέρας με την κάλυψη της τοπικής ΕΛΜΕ. Σε ένδειξη συμπαράστασης απέναντι προς τους καθηγητές, γονείς και μαθητές προέβησαν την ίδια ώρα σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου.

Αυτήν την ώρα καθηγητές, γονείς και μαθητές κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Το κλίμα στο σχολείο φαίνεται πως είναι φορτισμένο εδώ και αρκετούς μήνες (είχαμε αναφέρει για το συμβάν με την αφαίρεση της εξώπορτας πριν μερικούς μήνες!!) και σαν αποκορύφωμα είχαμε την πρόκληση εγκεφαλικού επεισοδίου σε καθηγητή σε πρόσφατο σχολικό συμβούλιο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, όπως καταγγέλλει , σε κείμενο του έχει ενημερώσει την προϊστάμενη αρχή για το θέμα και με κείμενο του τονίζει πως θεωρεί η λειτουργία του σχολείου καθίσταται αδύνατη. Παρέμβαση έχει γίνει από καθηγητές και γονείς και στη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου

Τη θέση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής στο ζήτημα που έχει προκύψει στο 4ο Λύκειο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ζήτησε το www.xtypos.gr από τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπούκη.

Ο κ. Μπούκης λοιπόν ενημέρωσε τον Χ-τύπο πως ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει θεσμικά και να προβεί σε αξιολόγηση εκπαιδευτικού, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Πρόσθεσε, όμως, πως η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο σχολείο και να δοθεί λύση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

26 σχόλια:

 1. Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;
  ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

  Ψ&Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βεβαίως Κύριε Αντιδήμαρχε δεν μπορεί να ασχοληθεί ο Δήμος με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
  Θα έπρεπε να γνωρίζετε όμως(δεν δέχομαι ότι είστε καινούριος)ότι ο Δήμος(Σχολική επιτροπή) δεν παρενέβη στην παράνομη συμπεριφορά του συγκεκριμένου Δντη να αρνείται να παραχωρήσει αίθουσα του σχολείου στους μαθητές για εκδήλωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορείτε να μου αναφέρετε ποιο άρθρο ποιου νόμου υποχρεώνει τον διευθυντή να παραχωρεί σχολικλή αίθουσα για εκδήλωση ?
  Αν δεν υπάρχει τέτοιος νόμος η τυχόν άρνηση δεν είναι παράνομη...
  Για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς 6 Μαρτίου 2012 4:10 μ.μ.
  Να διαβάσεις τον Καλλικράτη.
  Μη τα θες όλα στο πιάτο.
  Διαβάζοντας θα μάθεις ότι την ευθύνη για τη παραχώρηση-χρήση χώρων των Δημοσίων σχολείων έχει η σχολική επιτροπή και μόνο αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στην αίθουσα έγκειται το πρόβλημα δηλαδή ? Στο ότι κλειδώνει τις εσωτερικές πόρτες κατά την 1η διδκτ ώρα για να μην μπορούν να μπουν οι μαθητές που αργούν? αν γίνει ένας σεισμός πως θα βγούνε?
  Γιατί δεν αφήνει τους καθηγητές αφού σε συνεννόηση με τους μαθητές επιθυμούν έξτρα ώρες για μάθημα ή διαγωνισμάτων (δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να πηγαίνουμε φροντιστήρια !)
  Εκτοξεύει απειλές στους καθηγητές για αναφορές επειδή πχ( δεν κάθονται καλά στο γραφείο του)
  Απαιτεί σεβασμό χωρίς να τον διεκδικεί , πιστεύει ότι το σχολείο είναι παιδοφυλακτίριο και δεν υπάρχει για να προσφέρει. Στολίζει τους μαθητές με καμπάνες( αποβολές ) άνευ λόγου και αιτίας.

  ΌΧΙ θα μας βρούνε όλοι μπροστά τους.Δεν θα πάρουμε μέρος σε ένα τέτοιο έγκλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε να μας το βρεις εσύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι χώροι στα σχολεία ανήκουν στον δήμο, για τον εξοπλισμό του σχολείου υπεύθυνος είναι ο διευθυντής.

  Οπότε ο δήμος πρέπει να καταλάβει ότι κτίρια είναι στην δικαιοδοσία του δήμου.

  Οι αίθουσες των σχολείων θα μπορούσαν να λειτουργούν σε ώρες που δε λειτουργεί το σχολείο για σεμινάρια ή οποιαδήποτε εκπαίδευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Προς 26 Μαρτίου 2012 4:43 μ.μ.
  Το θέμα αφορά τα παιδιά μας.
  Να είσαι πιο προσεκτικός-ή.
  Δεν προσφέρεται το συγκεκριμένο θέμα για αντιπαραθέσεις ανούσιες και τοποθετήσεις προσβλητικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. είμαι μαθητής του 4ου Λυκείου και έχω να κάνω μια ερώτηση στον κύριο που λέει ότι έχει να κάνει πιο σοβαρά πράγματα...ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ ΛΊΓΟ???αν δεν είναι σοβαρό ένα θέμα της παιδείας..ποιό είναι τότε..??που τα παιδιά της τρίτης λυκείου έχουν το άγχος των εξετάσεων και σαν να μην τους έφτανε αυτό δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν και μάθημα??που οι καθηγητές μπαίνουν για μάθημα με νέυρα εξ'αιτίας του κυρίου διευθυντή ο όποιος ψάχνει αφορμή να προσβάλλει και να μειώσει τον κάθε διδάσκοντα..!!???εγώ ξέρω πως μέχρι πέρυσι παιδιά(όπως κι εγώ)''σκοτωνόντουσαν'' να φοιτήσουν στο πλέον πρότυπο σχολείο του Ηρακλείου και όχι μόνο και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την άφιξη του κ.Σταματάκη τα παιδιά και οι γονείς το μόνο που θέλουν είναι να ''γλιτώσουν'' από αυτό το σχολείο.!!ευχαριστώ πολύ..τα σχόλλια δικά σας.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤΗ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
  ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Προς 26 Μαρτίου 2012 5:18 μ.μ.

  Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΡΟΣ 26 Μαρτίου 2012 4:43 μ.μ.

  ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
  ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΣΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συμφωνώ με την άποψη για άμεση σύγκλιση τησ ΔΕΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. μόλις φάνηκε το επίπεδο σας..!!ευχαρίστω που έστω μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ελπίζω ο τύπος που έχει πιο σοβαρά πράγματα να μην προέρχεται από την διοίκηση του δήμου.

  Το θέμα της παιδείας τεχνικά αφορά τους νέους και τους μαθητές, αλλά η παιδεία ως έννοια μας ακολουθεί μέχρι να πεθάνουμε.

  Οι παραδομένοι στα "σοβαρότερα προβλήματα" είναι εκείνοι που δεν υπολογίζουν τα κεκτημένα αλλά πως θα περισώσουν τα ελάχιστα για την παρτάρα τους, οπότε εσύ Κύριε που έχεις σοβαρότερα προβλήματα κάνε ότι μπορείς να τα λύσεις και μην συμμετέχεις σε δημόσια συζήτηση γιατί δε ταιριάζει με την λογική σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλό θα είναι να μην ρίχνετε ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, αν και έχετε το δικαίωμα να λέτε τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ υπέρ ή κατά ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΣΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ τέτοια θέματα (έστω και στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας ) δεν έπρεπε να υπήρχαν, διότι αυτόν τον κ διευθυντή κάποιοι τον διόρισαν σε αυτή τη θέση. Εν πάση περιπτώσει Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ αν πιέσουν οι σχολικές επιτροπές, για να πάει ο Διευθυντής σπίτι του, και να αποκατασταθεί η τάξη και η ηρεμία στο Σχολείο.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Την λύση όπως πάντα την δίνει ο Γ&Δ που δεν έχει πως να περάσει την ώρα του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ρε οι άνθρωποι ούτε διανομή πατάτας δεν μπορούν να οργανώσουν θα λύσουν τα θέματα της παιδείας ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ Ο Γ$Δ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΡΕ Γ&Δ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. μου ειπε οτι ειχε παει για πατατες με την μανα σου! Την γυναικα σου την αφησαμε στιν ομονοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΤΟ
  Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Blogger μήπως θάπρεπε να βγάζεις τα σχόλια αυτών των κωλόπαιδων που μιλάνε για μανάδες και συζύγους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ευτυχώς λοιπόν που καταφέρατε και απομακρύνατε τον εν λόγω διευθυντή και κατήντησε το 4ο λύκειο Νέου Ηρακλείου ένα μπάχαλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή