Τρίτη, Απριλίου 10, 2012

ΤΟ 2ο ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Το 2ο θέμα που καθυστερήσαμε να δημοσιεύσουμε προκειμένου να συγκεντρωθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, αφορά την αμαρτωλή 2η σχολική επιτροπή της οποίας η δυσλειτουργία είχε αναφερθεί με ενυπόγραφο έγγραφο επτά εκ των 8 μελών της επιτροπής 19/06/2009. Προφορική αναφορά για το θέμα σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονταν από τα μέλη της επιτροπής από το 2008.

Οι απολογισμοί των σχολικών επιτροπών εγκρίνονται από το δημοτικό συμβούλιο. Στον απολογισμό του 2009 (σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2010) της 2ης σχολικής επιτροπής, διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι αυτός ήταν ανυπόγραφος, κάτι που αγνοήθηκε και τελικά «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο. Μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος ο Κ. Κουτρούλης δεν είχε υπερψηφίσει τον απολογισμό και 3-4 δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν απόντες.

Όταν γίνεται αντιληπτό στην πράξη το μπάχαλο της 2ης σχολικής επιτροπής, ότι επί σειρά ετών δεν είχαν πληρωθεί βασικές υποχρεώσεις όπως ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: 61.216 ευρώ, Ξενόγλωσσα Βιβλία: 5.038 ευρώ, λοιποί προμηθευτές: 5.000 ευρώ, ενώ έλλειπαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της σχολικής επιτροπής το ποσό των 14.684 ευρώ, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, αρχίζουν τα όργανα.

Μετά τον Μάρτη του 2011, για να πετάξει προφανώς η διοίκηση το μπαλάκι, ενώ τα στοιχεία ήταν ήδη γνωστά, κάλεσε ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ασχοληθούν με το θέμα.

Μέχρι σήμερα οι ελεγκτές ζητούν συμπληρωματικά στοιχεία για το θέμα ώστε να διαπιστώσουν τους υπεύθυνους και να καταλογιστούν οι ευθύνες και οι καμπάνες.

Το θέμα καίει όλο το τότε δημοτικό συμβούλιο που ψήφισε ομόφωνα εκτός από έναν σύμβουλο και των απόντων, και έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία σε όλους που υπερψήφισαν το απολογισμό.

Όταν κάποιοι κατάλαβαν την γκάφα τους, ζητούσαν και ζητάνε, να αναιρεθεί αυτή η απόφαση της έγκρισης του απολογισμού (κάτι που δεν μπορεί να γίνει) με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζαν ή δε πρόσεξαν ότι ο αμαρτωλός απολογισμός δεν είχε υπογραφεί από τα μέλη της επιτροπής!

Σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις, το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης μπορεί να επιβάλει σε όσους υπερψήφισαν τον απολογισμό, καταλογισμό με τον οποίο θα πρέπει να πληρώσουν ισομερώς το ποσό, καθώς επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο οι σχετικοί δημοτικοί σύμβουλοι να εκπέσουν αξιώματος!!!

Οπότε, είναι στην «διακριτική» ευχέρεια της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, ώστε να τους αποδοθούν τα επιπλέον στοιχεία που ζητούν για την ολοκλήρωση της έρευνας.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

11 σχόλια:

 1. akoyste kyrioi-kyries tha ginoyn ta aytonohta opws prepei ,mhdenikh anoxh sthn sipsi kai thn diafthora kai o nown nohtw epiteloys!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού η δυσλειτουργία της σχολικής επιτροπής είχε αναφερθεί με ενυπόγραφο έγγραφο των επτά από τα οκτώ μελών της επιτροπής την 19/06/2009, και υπήρχαν και προφορικές αναφορές σε τακτά χρονικά διαστήματα από το 2008, πως έφεραν οι υπηρεσίες του Δήμου για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο ανυπόγραφο προϋπολογισμό που τελικά εγκρίθηκε το 2010 ; Δηλαδή παραπλάνησαν το Δημοτικό Συμβούλιο οι υπηρεσίες ; Ποιος ήταν ο εισηγητής ; Τι έκανε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ; Τι έκανε η τότε Δημοτική αρχή και πλειοψηφία ; Πως πέρασε η πρόταση από τόσους Διοικητικούς ελέγχους ; Γιατί οι άλλοι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ακολούθησαν τον Κουτρούλη ; Αυτά συμβαίνουν όταν η Διοίκηση είναι μπάχαλο και χαμηλού επιπέδου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μήπως μπάχαλο και χαμηλού επιπέδου ήταν και η αντιπολίτευση; Ποιόν έλεγχο έκανε η αντιπολίτευση; Κάποια μέλη της συγκεκριμένης σχολικής επιτροπής ήταν έντονα πολιτικοποιημένα. Είναι συνδικαλιστές και υποψήφιοι δημοτικών παρατάξεων που ήταν και είναι αντιπολίτευση. Γιατί δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι παρατάξεις τους; Σε αυτόν τον τόπο πρέπει κάποτε να δωθούν απαντήσεις από όσους εμπλέκονται, γνωρίζουν και δεν μιλάνε. Από όλες τις παρατάξεις.
  (Άντε και μόλις συλλάβανε τον Τσοχατζόπουλο. Ωραία προεκλογική φούσκα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όχι ότι έχουμε καμιά σοβαρή αντιπολίτευση. Τα παιχνιδάκια τους κάνουν κι αυτοί. Όμως η ευθύνη είναι πάντοτε αυτών που διοικούν. Και στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά. ΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Και όταν λείπουν λεφτά ή επιστρέφονται ή κάποιοι πάνε φυλακή. Μαζί και όσοι τους κάλυψαν. Τα υπόλοιπα είναι απλώς προσπάθεια συγκάλυψης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. βρεγμένη σανίδα11 Απριλίου 2012 - 4:48 μ.μ.

  Περιμένω να κατουρηθώ στα γέλια με τις απολογίες αυτών που εγκρίνανε τον απολογισμό. Ήδη έχω αγοράσει Pampers. Φαντάζομαι ότι οι ομορφάντρες και οι αμαζόνες που έχουνε συνδέσει τα ονοματάκια τους μ' αυτή την ιστορία θα ζητήσουνε απαλλαγή λόγω βλακείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση Μπάμπαλου αφού αντίδήμαρχος παιδείας τότε ήταν το νέο του πουλέν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι απολύτως σαφές αγαπητέ φίλε ότι το μοναδικό πράγμα που έχει πλέον ενδιαφέρον σε αυτόν τον δήμο είναι το τι θα κάνει και το τι θα πει ο Μπάμπαλος, αφού η μεν διοίκηση τελεί σε διάλυση, η δε λοιπή αντιπολίτευση είναι χαμένη κάπου μεταξύ κρασοκατάνυξης και αναζήτησης πολιτικού ρόλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ;;;
  ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 6Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΤΟ ‘ΧΑΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.
  Ε ΜΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ? ΚΩΘΩΝΙΑ ΣΑΣ (ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ) ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ (ΗΗΗΗΗ ΜΠΟΧΑ) ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η 6η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ
  ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ.
  ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ
  ΠΕΣΕΙΣ ΕΞΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 6 ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
  ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ :
  “ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΤΟ ‘ΧΑΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.”
  ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ) ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ μέχρι στιγμής ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. αυτή είναι η μαλακία μας. Έχουν κλαπεί λεφτά και αντί να γίνει το αυτονόητο τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Το αυτονόητο είναι να γίνουν μηνύσεις από ιδιώτες για να βρεθούν τα λεφτά ή να αποδοθούν ευθύνες και καταλογισμοί. Το εντυπωσιακό είναι ότι καμιά παράταξη όμως δεν το κάνει. Είτε γιατί δε γνωρίζουν είτε γιατί όλοι είναι βουτηγμένοι στο βόθρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή