Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ


Τη σύγκρουση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” προκάλεσε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τον καθορισμό κατηγοριών και κλάδου για την πρόσληψη πέντε ατόμων, με σύμβαση μίσθωσης έργου δώδεκα μηνών στο Κέντρο Εξυπηρέτηση Πολιτών (ΚΕΠ) της πόλης.

Τη διαφωνία του με τη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στα ΚΕΠ μέσω συνεχών συμβάσεων εξέφρασε ο Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Κώστας Κοκκινίδης, και έθεσε ζήτημα αγωνιστικότητας του Δήμου για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. “Δεν φτάνει να είμαστε αντιμνημονιακοί μόνο για το θεαθήναι” ήταν η αιχμή του κ. Κοκκινίδη προς τα μέλη της διοίκησης. Συνεχίζοντας σημείωσε πως υπάρχει και ζήτημα συνδικαλιστικής κάλυψης αυτών των εργαζομένων και κάλεσε το Σύλλογο Εργαζομένων να εντάξει αυτούς τους εργαζόμενους στο σωματείο καθώς είναι και οι πιο ευάλωτοι.

Δημήτρης Μπούκης: “Δεν έχετε μόνο εσείς την πατρότητα των εργατικών διεκδικήσεων” Η παρέμβαση του κ. Κοκκινίδη προκάλεσε την αντίδραση των μελών της διοίκησης. “Επειδή το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πέρα από επιθέσεις και απειλές διεκδικεί μονίμως και την πατρότητα του εργατικού κινήματος θέλω να μας πει ο κ. Κοκκινίδης τι έχουν κάνει οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ αναφορικά με προσλήψεις συμβασιούχων και τι αγωνιστικό μέτωπο έχουν ορθώσει απέναντι στον Καλλικράτη” ήταν το σχόλιο του κ. Γιάννη Κεσκινίδη. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κ. Δημήτρης Μπούκης: “Δεν έχετε μόνο εσείς την πατρότητα των αγωνιστικών διεκδικήσεων αλλά και άλλες παρατάξεις-φορείς. Να μας πείτε τι έχει γίνει στον 90.2 και στην Τυποεκδοτική”. Από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου η Πρόεδρος, κα Κική Καραγεώργου είπε πως το σωματείο δεν δέχεται υποδείξεις στην εγγραφή μελών και συμπλήρωσε πως ο σύλλογος έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται με τέτοιου είδους συμβάσεις.

“Στυγνός αντικομμουνισμός” Ο κ. Κοκκινίδης δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές των Αντιδημάρχων για την τακτική του κόμμματος στο οποίο ανήκει. Για τους Δημάρχους του ΚΚΕ είπε ότι συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που γίνονται από συμβασιούχους, ενώ πρόσθεσε πως το κόμμα έχει ξεκινήσει τον αγώνα του ενάντια στις αλλαγές που επιχειρούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια. Σχετικα με την αναφορά στον 90.2 και την Τυποεκδοτική, είπε πως υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης του ΚΚΕ μέσω των επιχειρήσεων του και έκανε λόγο για “στυγνό αντικομμουνισμό”. “Αυτό το ρόλο παίζετε και εσείς κύριε Μπούκη” είπε απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο.

Παρεμβάσεις Καμπούρη και Κουτρούλη
Τη λύπη της για την αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και "Λαϊκής Συσπείρωσης" εξέφρασε η Σύμβουλος της συμπολίτευσης, κα Δέσποινα Καμπούρη. “Αισθάνομαι ότι μιλάω άλλη γλώσσα κάποιες φορές” τόνισε προτρέποντας τους συναδέλφους της να μην μιλάνε για τα κόμματα αλλά για το καλό του Ηρακλείου. Σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα η άποψη της ήταν πως θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να δοθεί δουλειά σε ανθρώπους που τη χρειάζονται.. Ο Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, είπε πως μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την ομόφωνη αντίθεσή του με τις συμβάσεις αυτές που προτείνονται. Ένα άλλο αίτημά του ήταν να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του ΚΕΠ στο Παλαιό Ηράκλειο. Τελικά, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και αυτοί είναι αντιμνημονιακοί για «ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ» όπως και για όλα γενικά είναι μια προσποίηση, χωρίς καμιά ουσία. Νομίζουν ότι αυτοί είναι για Δημόσιες σχέσεις μια που δεν έχουν και σχέση με τη δουλειά , και με το να κάνουν κάτι.
    Οι αντιμνημονιακοί όμως είναι υπέρ των διορισμών στο Δημόσιο ; Για να πάρουν και άλλους στην πλάτη τους τα υποζύγια του ιδιωτικού τομέα ; Όπως τους κρατιστές συνδικαλιστές που δια νόμου δεν κάνουν τίποτα ; Εδώ απολύεται κόσμος και κοσμάκης στον ιδιωτικό τομέα , ενώ όσοι δουλεύουν , δουλεύουν με άσχημες συνθήκες. Πως θα γίνει ανάπτυξη θα εξοικονομηθούν λεφτά για επενδύσεις και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αν συνεχίσει το παλιό βιολί των διορισμών στο Δημόσιο με τις πελατειακές σχέσεις για να εκλέγονται σε Δήμους , συνδικάτα, κόμματα κλπ. του ιδίου κλίματος που εκλέγονταν τόσα χρόνια ; Οι αντιμνημονιακοί θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν αυτά που δεν διαπραγματεύτηκαν οι μνημονιακοί μέχρι σήμερα ( για να συντηρήσουν βασικά τους εαυτούς τους στα διάφορα πόστα) , αλλά να μπει και μια τάξη.
    Η ΑΚΕΠ βέβαια είναι η ίδια από μόνη της μια ιδιαίτερη και ανεπανάληπτη αταξία, που κατά τα άλλα ήρθε να …..θεραπεύσει τον προβληματικό Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή