Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...


Σε παρέμβαση επί του οδοστρώματος της Μαρίνου Αντύπα στην αφετηρία της γραμμής της δημοτικής συγκοινωνίας μπροστά στο δημαρχείο της πόλης προχώρησε συνεργείο του Δήμου την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα έγινε διαγράμμιση και τοποθετήθηκαν κορίνες στο σημείο όπου σταθμεύει το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας προκειμένου να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση οχημάτων που εμποδίζει τη στάθμευση του λεωφορείου και δημιουργεί κυκλοφοριακό χάος στις οδούς Αντύπα και Καραγιώργη. Πάντως, οι Έλληνες οδηγοί έχουν δείξει πως δεν “μασάνε” από διαγραμμίσεις και κορίνες. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγα μόλις λεπτά μετά την παρέμβαση ο φακός του Χτύπου έπιασε έναν οδηγό που είχε σταθμεύσει μέσα στο διαγραμμισμένο χώρο.

Από το www.xtypos.gr

Σχόλιο του Blogger
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... αυτό το κίτρινο χρώμα...
Περίσσεψε το χρώμα από τις προεκλογικές εργασίες επί Γεωργόπουλου?
Μια ακαλαίσθητη παρέμβαση, που αμφιβάλω αν θα έχει αποτέλεσμα κυρίως μετά τις 3 το μεσημέρι που ολοκληρώνεται το ωράριο της δημοτικής αστυνομίας. 

Η απορία μου είναι, γιατί πρέπει η στάση των λεωφορείων να είναι στο συγκεκριμένο σημείο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Μ. Αντύπα που σταθμεύουν τα οχήματα, αλλά και στην Ωραιοπούλου που διέρχονται τα οχήματα της δημοτικής συγκοινωνίας. Στον δήμο πρέπει να καταλάβουν ότι αν θέλουν εμπορική κίνηση στο Ηράκλειο (η οποία δε ξέρω σε τι ωφελεί τον δήμο όταν τα μαγαζιά δεν πληρώνουν τα τέλη) θα πρέπει να βρουν τρόπους να διευκολύνουν τους "πελάτες", αν δε θέλουν τότε θα πρέπει να αγνοήσουν όποιες ευκολίες αφορούν τους καταστηματάρχες και να φροντίσουν το κέντρο της πόλης να είναι χρηστικό για τους δημότες, 
και τα δύο δεν χωράνε.  
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

10 σχόλια:

 1. Αν δεν αποκτήσει χώρους στάθμευσης το Ηράκλειο όλα τ άλλα είναι τρίχες. Όσο και να απαγορεύσεις ο δημότης και ο επισκέπτης πρέπει να έχει να παρκάρει, τουλάχιστον κοντά στο σταθμό. Τροφοδοσία καταστημάτων μέρα μεσημέρι, ταξί, σταθμός καφετέριες έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση. Που να είχαμε δηλαδή και εμπορικά μαγαζια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Κάποτε το Ηράκλειο ήταν μια εντελώς διαφορετική Πόλη απ'τη σημερινή.Με κυρίαρχα στοιχεία της το πράσινο,τους ελεύθερους χώρους,τις πλατείες σαν τόπους συνάντησης και διακίνησης ιδεών,την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων,τα πεζοδρόμια,τα πάρκα Ήταν μια ανθρώπινη Πόλη.

  Η λαίλαπα της «ανάπτυξης» που έγινε πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων,σε γενικές γραμμές,υποβάθμισε την ποιότητα ζωής στις Πόλεις του λεκανοπέδιου και βέβαια η Πόλη μας δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις όποιες συνέπειες.

  Οι Διοικήσεις του Δήμου όμως,άλλες σε μεγάλο βαθμό άλλες σε μικρότερο,έχοντας διαχρονικά την ευθύνη,όχι μόνο δεν προστάτεψαν την Πόλη ώστε να έχει το μικρότερο κόστος,αλλά αντίθετα με τις πολιτικές τους την έσυραν και την κατάντησαν στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Απάνθρωπη,βρώμικη,χωρίς κοινωνικό ιστό, με όγκους από μπετόν,με κυκλοφοριακό χάος,χωρίς πεζοδρόμια,με ελάχιστο πράσινο,που απέμεινε σαν γαρνιτούρα στο κυρίως πιάτο της τσιμεντοποίησης,για να μην χαθεί η «αίγλη» του Βορείου Προαστίου και πέσουν οι τιμές των ακινήτων.Αθλητισμός και πολιτισμός βιτρίνα σε άδειο μαγαζί.

  Διοικήσεις που αναδείχθηκαν από τα κομματικά επιτελεία με τις γνωστές «διαφανείς» διαδικασίες και που σαν απαραίτητα προσόντα είχαν την κομματική υποταγή και τις προσωπικές δεσμεύσεις.

  Διοικήσεις που άφηναν η μία στην άλλη άδεια ταμεία στον Δήμο,που ότι καλό είχαν στα προεκλογικά τους προγράμματα το άφηναν παρακαταθήκη για τα επόμενα.

  Διοικήσεις με προεκλογικούς φανφαρονισμούς,ανέφικτους μεγαλοιδεατισμο ύς,αλαζονεία,υπόγειες υποσχέσεις με επίγειες συνέπειες,προεκλογικές χρηματοδοτήσεις με μετεκλογικά ανταλλάγματα,μακριά απ 'τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.


  Διοικήσεις,που αφού πρώτα πειθανάγκαζαν τους εργαζόμενους στον Δήμο να συμμετέχουν στον προεκλογικό τους μηχανισμό,μετεκλογικά έπαιζαν με τον χειρότερο τρόπο με το ψωμί τους


  Φτάσαμε πια στο «δεν πάει άλλο».Ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή.Γι'αυτό αποφασίσαμε όσοι συμμεριζόμαστε τις παραπάνω διαπιστώσεις να συνεργαστούμε με στόχο να σταματήσει ο κατήφορος και με την ελπίδα ότι κάποια πράγματα δεν είναι αργά για να διορθωθούν.Σ' αυτή μας την προσπάθεια καλούμε να συμμετέχουν όσοι πολίτες του Ηρακλείου,ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις κομματικές τους προτιμήσεις,πιστεύουν ότι την Πόλη που κληρονομήσαμε την χρωστάμε ήδη στα παιδιά μας και ότι η επόμενη Διοίκηση του Δήμου πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

  Οι πολιτικές και κομματικές διακρίσεις είναι πέρα απ' την δική μας λογική.Η λογική μας αρχίζει και τελειώνει στις ανθρώπινες σχέσεις.Η φιλία,η εκτίμηση,η εμπιστοσύνη.η ειλικρίνια είναι αξίες που συνδέουν διαχρονικά τους ανθρώπους και με βάση αυτές ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μια πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση.Ο ρόλος των κομμάτων στην αστική κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία είναι απόλυτα σεβαστός,όπως απόλυτα σεβαστό είναι και το δικαίωμα κάθε τοπικής κοινωνίας να επιλέγει από μόνη της τους εκπροσώπους της.Γι' αυτό το μοναδικό χρίσμα που θα επιδιώξουμε είναι αυτό των πολιτών του Ηρακλείου.Επιδίωξη μας είναι η επιλογή ενός άλλου τρόπου οργάνωσης και επικοινωνίας μαζί τους με διαφορετικό ύφος και ήθος,που να μη προκαλεί,να μη προσβάλει,να μη λερώνει,να μη διχάζει.


  TO BE CONTINUED

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟΝ ''ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ'' ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙ ΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Spyro, tora mas epeises, mas apostomoses!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΙΣΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σπύρο φαντάζομαι δε χρειάζεται να σε παίρνει τηλέφωνο ο Δήμαρχος για να αλλάξεις καμία λάμπα ή λογικά θα το κάνεις από μόνος σου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προτείνω να το παίξουμε στα ζάρια για να βρούμε την αλήθεια.
  Σπύρος Λειβαδάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μέρος Β


  Το γενικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα διαμορφώσουμε την πολιτική μας στον Δήμο, συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις.
  Ευέλικτες παρεμβάσεις που δεν αναστατώνουν την ζωή μας παράλληλα με επιλογή εναλλακτικών τρόπων κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων για να δοθεί ανάσα στην Πόλη.
  Στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση στις επιτροπές πολιτών που πασχίζουν να περισώσουν όσους ελεύθερους χώρους πράσινου, διασκέδασης και μαζικής άθλησης απέμειναν όπως π.χ. το κτήμα ΦΙΞ.

  Με μοχλό τους εργαζόμενους στον Δήμο και τις προτάσεις τους,για μια Πόλη καθαρή,για προφύλαξη και επέκταση του πράσινου και για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη.

  Ξεκίνημα του πολιτισμού από τις συνοικίες,με προτάσεις και συμμετοχή των πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων για να επανασυνδεθεί ο κοινωνικός ιστός της Πόλης,να ξαναζωντανέψει η γειτονιά,να γνωριστούμε μεταξύ μας,να δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους έκφρασης των νέων που να καλύπτουν τις καλλιτεχνικές και άλλες ανησυχίες τους.

  Σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων να αναπτύξουμε τον αθλητισμό,να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις με στόχο να αναδείξουμε την Πόλη και τα παιδιά μας,μέσα από τις επερχόμενες επιτυχίες.

  Για να τα επεκτείνουμε όμως όλα αυτά και να τα μετουσιώσουμε σε πράξη μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις,χρειαζόμαστε απαραίτητα την συμβολή όλων όσων ανησυχούν και θέλουν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των λόγων και των πράξεων της Κίνησης μας.

  Στόχος μας είναι οι ενεργοί,υποψιασμένοι και ενδιαφερόμενοι πολίτες να πάρουν την τύχη της Πόλης στα χέρια τους,να αφυπνισθεί κάθε αδρανής συνείδηση,να ξεφύγουμε απ' το τέλμα της αδιαφορίας και της απάθειας στο οποίο συνειδητά μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές των κομματικών παρατάξεων που διοίκησαν και διοικούν τον Δήμο.


  Θεωρούμε λοιπόν,ότι για λόγους πολιτικής συνέπειας δεν μπορούμε να συναντηθούμε σ' αυτήν την πορεία με όσους-ες στήριξαν στα Δημοτικά Συμβούλια επιλογές των Διοικήσεων του Δήμου που οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα της Πόλης και επιμένουν ακόμα να τις υπερασπίζονται.

  Σ'αυτή την Πόλη των ιοο.οοο περίπου κατοίκων μετά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα πρέπει όλοι να τολμήσουμε να «σπάσουμε αβγά,να μη βάλουμε το προσωπικό ή οικονομικό μας συμφέρον πάνω απ' το γενικό, να μην επιτρέψουμε η ματαιοδοξία μας να διακυβεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

  Πάμε λοιπόν μαζί για ένα καλύτερο αύριο αφήνοντας πίσω το μακρινό και γκρίζο χτες.

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
  Ηράκλειο Αττικής 22 Μαρτίου 2009


  Α - δέσμευτη (όντως δεν δεσμεύετε με αυτά που γράφει)
  Κ – ίνηση
  Ε – νεργών
  Π – ούστιδων (πολιτικών εννοείται διότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν Λόγο )


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι κορινες μες τη μεση του δρομου μηπως ειναι επικινδυνες για τα μηχανακια??

  ΑπάντησηΔιαγραφή