Δευτέρα, Ιουλίου 02, 2012

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...Σε κατάσταση έκτακτης διοικητικής ανάγκης βρίσκεται ο δήμος μας.

Η διοίκηση παραπαίει, η αδυναμία διαχείρισης οδηγεί τους διοικούντες σε σπασμωδικές κινήσεις.
Μία από αυτές είναι η προτεραιότητα της διοίκησης να απαλλάξει τον δήμο από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, θεωρώντας μάλλον ότι με αυτό τον τρόπο θα λύσει μέρος των έντονων προβλημάτων που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι δημότες.

Μετά από 18 μήνες χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια, διατηρώντας την προβληματική λειτουργία της επιχείρησης, στην ουσία συμβάλλοντας στην απαξίωση της, όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες διοίκησης, ξαφνικά καταλήγει στο κλείσιμο της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Γρ. Παπαδάτος από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στην επιχείρηση με την πρώτη ευκαιρία διαλαλεί το κλείσιμο της. Ο δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος παρότι προεκλογικά είχε διαφορετική θέση για το ραδιόφωνο (άραγε είχε διαβάσει το πρόγραμμα της ΑΚΕΠ?) σήμερα εμφανίζεται σαν εξωγήινος διαγράφοντας στην ουσία τις προεκλογικές εξαγγελίες του, αλλά και την διαφορετική θέση που έχουν αρκετά από τα στελέχη της διοίκησης (οι οποίοι μάλλον είχαν διαβάσει το πρόγραμμα, και το θυμούνται ακόμα).Η κατάσταση που έχει περιέλθει από νωρίς η διοίκηση Βλασσόπουλου προδίδουν διοικητική σύγχυση και ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για το Ηράκλειο, και το πρώτο έργο που θέλει να δείξει η δημοτική αρχή είναι το κλείσιμο μιας, αμαρτωλής είναι η αλήθεια, δημοτικής επιχείρησης.

Δημιουργούμε καταστρέφοντας, θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της διοίκησης του Π. Βλασσόπουλου, ίσως να αδικώ αρκετά από τα στελέχη της διοίκησης, τα οποία, όταν το θέμα τεθεί επί τάπητος έχουν όλα τα περιθώρια να διαφοροποιηθούν και να αποδείξουν ότι έχουν αρχές και συνείδηση τηρώντας τις προεκλογικές τους «δεσμεύσεις».
Υπάρχουν 2 ακόμα δημοτικά ραδιόφωνα στην Αθήνα τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε σχέση με τον Επικοινωνία 94FM, εκατοντάδες περισσότερους εργαζόμενους, επιβαρύνουν πολλαπλάσια τον προϋπολογισμό των δήμων τους, παρόλα αυτά οι διοικήσεις τηρούν στάση αναμονής για πως θα διαχειριστούν τα κατά πολύ περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Θεωρώ ύποπτη την όλη βιασύνη στο θέμα και μάλιστα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, όταν υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσε να διαχειριστεί ο δήμος το πρόβλημα μειώνοντας το κόστος της επιχείρησης και παράλληλα διαφοροποιώντας το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού έτσι ώστε να έχει τοπικό όφελος, καθώς η εμβέλεια του σταθμού καλύπτει όλη την Αττική.
Από τις βλέψεις που έχει ο Π. Βλασσόπουλος δε φαίνεται να δείχνει την παραμικρή ευαισθησία στους 6-7 ΑΜΕΑ που εργάζονται στην επιχείρηση και οι οποίοι θα βρεθούν εντελώς στον αέρα σε περίπτωση λύσης της επιχείρησης.

Το δίλλημα που εμφανίζει η διοίκηση, είναι το να οδηγηθεί στην λύση προκειμένου να προστατεύσει τους εργαζόμενους τους οποίους υπολογίζει να μεταφερθούν στον δήμο. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει βάση, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρος νόμος που να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση που προχωρήσει στο συγκεκριμένο εγχείρημα η διοίκηση το πιθανότερο είναι οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό να βρεθούν προ εκπλήξεως, όταν θα κριθεί αργά ή γρήγορα άκυρη η μεταφορά τους στον δήμο.

Σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση θα επικαλεστεί την όλη καλή διάθεση που είχε να εξασφαλίσει τους εργαζόμενους αλλά το κακό κράτος τους αφήνει εκτεθειμένους.
Σε αυτό το σενάριο το δίλλημα θα έχει καταρηφθεί και από τις δύο μεριές, αφενός οι εργαζόμενοι δε θα εξασφαλιστούν, αφετέρου ο δήμος μας θα χάσει την ραδιοφωνική συχνότητα που διαθέτει από το 1989.

Ποιος είναι ο σκοπός ή στόχος που προσδοκά η διοίκηση όταν υπάρχουν τα συγκεκριμένα δεδομένα?
Δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει πρόθεση για να συμβάλει η διοίκηση δημιουργικά και αποτελεσματικά στην επίλυση και την ορθή διαχείριση ενός περιουσιακού στοιχείου του δήμου, που θα μπορούσε να είχε εντελώς διαφορετικό ρόλο σήμερα από το να αποτελεί βαρίδι για τον δήμο μας.

Μη στέκεστε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας και των δυνατοτήτων της δημοτικής αρχής, θα χτίσουμε από τα ερείπια που θα δημιουργήσουμε.
Από το νοσηρό μοντέλο διοίκησης που θέλει να επιβάλει η δημοτική αρχή, δε υπάρχει περίπτωση να κερδίσει τίποτα το Ηράκλειο και ο Ηρακλειώτης σε όσες δημοτικές επιχειρήσεις επιλέξει ο Βλασσόπουλος να βάλει λουκέτο και σε όσες «ζημιογόνες» υπηρεσίες αποφασίσει να εξαφανίσει.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές, η διοίκηση καλείται να διαχειριστεί και να αποφασίσει για το πώς θα λειτουργήσει νοικοκυρεμένα και με αποτελέσματα μια επιχείρηση ή μια υπηρεσία του δήμου και όχι πως θα απαλλαγεί από αυτή δήθεν για να ρίξει βαρύτητα σε σημαντικότερους τομείς του δήμου.
Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν οι διοικούντες ότι το δημοτικό ραδιόφωνο είναι το τροχοπέδη που δεν λειτουργούν τόσα άλλα στον δήμο μας?

Αν μπει λουκέτο στο ραδιόφωνο η καθαριότητα θα είναι πιο αποτελεσματική?

Ένα άλλο θέμα…
Λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να κάνει επί τέλους κουμάντο στον τομέα της καθαριότητας, έχει πέσει στον αέρα, αρκετές φορές, το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί!

Ωραία διοίκηση!!!
Δηλαδή όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι ή το λουκετάρουμε ή το πασάρουμε σε κάποιον ιδιώτη.

I’m Sorry, έχετε καταλάβει τι ρόλο βαράτε ή μήπως είσαστε στην κοσμάρα σας?
Οι Ηρακλειώτες ψήφιζαν δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους ή μάνατζερς?
Συνεπώς ο Π. Βλασσόπουλος έχει χάσει την μπάλα και προφανέστατα δεν έχει πάρει χαμπάρι ποιος είναι ο ρόλος του και τα καθήκοντα του, ποια είναι η υποχρέωση του απέναντι στους δημότες που τον επέλεξαν αλλά και στους κατοίκους του δήμου συνολικά.

Στο όνομα των «συμφερόντων» του δημοσίου γίνονται πολλές αλχημείες, που όπως έχει αποδειχθεί και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όχι μόνο προς όφελος του δημοσίου και των πολιτών δεν είναι αλλά προσφέρονται «απαξιωμένα» φιλέτα σε ημέτερους.
Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν δημότες που τσιμπάνε στα διάφορα διλλήματα και υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις  που τελικά ζημιώνουν αντί να σώζουν την δημόσια περιουσία και τους δημότες, και φυσικά δε την σώζουν διότι ή εξαφανίζεται ή παραδίδεται σε χέρια ιδιωτών με τον έμμεσο τρόπο της απαξίωσης και της οικονομικής κατάρρευσης.

Δυστυχώς οι αιρετοί αβίαστα χαραμίζουν την περιουσία του δήμου είτε στην αδυναμία τους να την διαχειριστούν είτε γιατί οι προτεραιότητες τους επικεντρώνονται στην προσωπική τους ανάδειξη και όχι στην κοινωνική προσφορά.

βοήθεια μας...
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

16 σχόλια:

 1. Είσαι άδικος Blogger. Υπάρχει ένας τομέας που ο Βλασσόπουλος σημείωσε σημαντική αύξηση............τα κιλά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ????

  ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΥΛΟΥ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Α - δέσμευτη (όντως δεν δεσμεύετε με αυτά που γράφει)
  Κ – ίνηση
  Ε – νεργών
  Π – ούστιδων (πολιτικών εννοείται διότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν Λόγο )
  Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ

  Από λεξικο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

  * πούστης (ο) (πουστηδεςΐ (!-λαϊκ., αποφεύγεται σε τυπικές μορφές επικοινωνίας) 1.ο άνδρας ομοφυλόφιλος 2.(υβριστ.) για ανέντιμο άνθρωπο, συχνά και με ποσοτικό επίρρ.: είναι πολύ -' μου φέρθηκε σκάρτα! 3. (ως έκφραση θαυμασμού): βρε τον ~, πώς τα λέει! (τι ωραία που τα λέει). Επίσης (λαϊκότ.) (!) πούστρα (η). — (υποκ.) (!) πουοτακος (ο) κ. πουοταρέλι (το), (μεγεθ.) (!) πουσταράς κ πούστα-ρος (ο)

  πουστιά (η) (χωρ. γεν. πληθ.) (!-λαϊκ. αποφεύγεται σε τυπικές μορφές επικοινωνίας) η ανέντιμη πράξη και συμπεριφορά εις βάρος κάποιου: μου έκανε μια μεγάλη ~ ΣΥΝ. (!) μπινιά,

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η ΚΕΑΕΔΗΑ διοργανώνουν το 2ο Γενέθλιο Φεστιβάλ Μπύρας στο ιστορικό κτήμα ΦΙΞ. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δρώμενα αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου και παράλληλες εκδηλώσεις.

  Μέσα στο προσεχές διάστημα θα γίνει μια συγκέντρωση των ενδιαφερόμενων για την πληρέστερη πληροφόρηση αλλά και την παραγωγική ανταλλαγή απόψεων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ διάρκειας 3 μόνο ημερών οι επισκέπτες ανήλθαν στους 30.000. Να σημειωθεί ότι φέτος οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια περίπου δύο εβδομάδων.

  Απευθυνόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης του Ηρακλείου Αττικής με σκοπό την τόνωση της αγοράς της πόλης.

  Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μέχρι 15 Ιουλίου, μπορείτε να υποβάλλεται στα τηλέφωνα 210 2756740, 2756742 και ηλεκτρονικά στο beerfest@iraklio.gr.


  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΧΟΝΤΡΕΝΟΥΝ
  ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑ ΞΕ ΜΠΑΦΙΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΥΛΕΣ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΑ!
  ΕΥΓΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ας μη μιζεριάζουμε, βρε παιδιά. Το φεστιβάλ μπύρας ήταν από τις ωραιότερες εκδηλώσεις και υποθέτω χαμηλού κόστους. Σε μια εποχή που μας έχει κοπεί το χαμόγελο καλό είναι να βγούμε έξω, να πιούμε καμιά μπυρίτσα και να δούμε κανένα άνθρωπο. Η ζωή δεν είναι να κλεινόμαστε σπίτι, στον καναπέ και μπροστά στον Η/Υ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Από: kathimerini.gr
  http://www.hassapis-peter.blogspot.gr/2012/07/k.html
  Δευτέρα 2 Ιουλίου
  Ότι συμβαίνει στους Δήμους, και προπαντός στο Δήμο Ηρακλείου

  Του Χρήστου Γιανναρά
  H Kυριακή 17 Iουνίου, μέρα εκλογών στην Eλλάδα, ήταν μέρα δημοψηφίσματος για τους κατοίκους του Mονάχου στη Γερμανία. O δήμαρχος της πόλης τούς καλούσε να αποφασίσουν με την ψήφο τους για κάτι πολύ συγκεκριμένο: Nα κατασκευαστεί ή όχι και τρίτος διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων στο αεροδρόμιο του Mονάχου.

  Πριν από λίγο καιρό οι δημότες της ίδιας πόλης είχαν κληθεί να....
  απαντήσουν σε άλλο ανάλογο δίλημμα: Nα αντικατασταθεί ή όχι το ταχύ «μετρό» που συνδέει το κέντρο του Mονάχου με το αεροδρόμιο, από ταχύτερο, υπερσύγχρονης τεχνολογίας τρένο. O χρόνος της διαδρομής θα μειωνόταν στο ένα τρίτο του σημερινού.

  Στις περιπτώσεις των δύο αυτών δημοψηφισμάτων, όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη, η δημαρχία ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προτεινόμενου εγχειρήματος. Θέτει στη διάθεσή τους μελέτες κατασκευής, κοστολόγησης, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών συνεπειών. Kαι κάθε πολίτης, από τον πιο μορφωμένο ώς τον πιο απλοϊκό, θα μελετήσει, όσο μπορεί, το πληροφοριακό υλικό, θα σκεφθεί, θα κρίνει, για να καταλήξει τι θα ψηφίσει. Στις περιπτώσεις του τρίτου διαδρόμου στο αεροδρόμιο και του υπερσύγχρονου τρένου οι δημότες του Mονάχου ψήφισαν αρνητικά: απέρριψαν την πρόταση και τις μελέτες του δημάρχου όσο «γυαλιστερές» κι αν ήταν.

  Θα μου επιτραπεί να ισχυριστώ ότι γνωρίζω με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε, αν ποτέ οργανωνόταν ανάλογο εγχείρημα δημοψηφισματικής έγκρισης δημόσιου έργου στην Eλλάδα: Kανένας δεν θα καθόταν να ασχοληθεί σοβαρά, να σκεφθεί, να κρίνει, να μετρήσει, αν η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου συμφέρει ή δεν συμφέρει το κοινωνικό σύνολο. Oμως θα έσπευδαν να «τοποθετηθούν» επισήμως τα κόμματα – με μοναδικό μάλλον κριτήριο, ποιος θα είναι ο εργολάβος, τι θα εξασφαλίσουν οι κομματάνθρωποι. Kαι ο λαός, «άγρυπνος φύλακας και υπερασπιστής της δημοκρατίας» (πάντοτε), θα έτρεχε στις κάλπες, όχι για να εγκρίνει ή να απορρίψει το προτεινόμενο έργο, αλλά για να ψηφίσει το KKE ή το ΠAΣOK ή τον ΣYPIZA ή τη N. Δ. Tο λέω με βεβαιότητα, γιατί και τώρα ο λαός μας, όταν βρεθεί μπροστά σε κάλπη, δεν διανοείται να ψηφίσει τον ικανότερο συνδικαλιστή, τον αποτελεσματικότερο δήμαρχο, τον καταλληλότερο πρύτανη. Ψηφίζει κόμμα. Tυφλά, παραιτημένος από σκέψη και κρίση.

  Aυτό και μόνο το χαρακτηριστικό αρκεί για να πείσει και τον πιο «αισιόδοξο» ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι ανίατα υπανάπτυκτη, καθηλωμένη στον πολιτικό πρωτογονισμό της κομματοκρατίας, με συμπεριφορές και νοοτροπία εθελόδουλης αγέλης ραγιάδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γι' αυτό θα γίνει θεσμός το φεστιβάλ μπύρας, για να διασκεδάζουμε 1 φορά τον χρόνο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ας μην κάνουμε και πρότυπο τον....περιούσιο Γερμανικό λαό, ούτε τη νομοθεσία αυτού του κράτους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν είναι πρότυπο κανένας Γερμανικός λαός , λέγοντας τα αυτονόητα. Το ότι τα κάνουν και οι Γερμανοί που δεν τους συμπαθούμε δεν είναι τρόπος για να τα αποφύγουμε. Όύτε σημαίνει ότι υιοθετούμε απολύτως την νομοθεσία τους. Εμείς βεβαίως αποφεύγουμε να βγάζουμε τους καλύτερους ( αυτό το θεωρούμε .......πρόβλημα ) , αποφεύγουμε και να έχουμε έλεγχο στα διαδραματιζόμενα με τα προφανή αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Χρειάζεται έλεγχος. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο μπατιρισμένο ηθικά και οικονομικά πελατειακό σύστημα. Στους καφενόβιους φορείς ούτε καν φρέσκου αέρα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξακολουθήσουν να έχουν μερτικό και να διατηρήσουν τη Δημοκρατία των κολλητών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. όλο αυτό το σύστημα και όσους το υπηρετούν τους επιλέγουμε εμείς. Αν τους βρίζουμε μέχρι την παραμονή των εκλογών αλλά και από την επομένη δε μας φταίει κανείς. Γιατί έχει μεσολαβήσει η Κυριακή και τους έχουμε ψηφίσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πολύ σωστά. Τα διαφόρων χρωμάτων στελέχη απέδειξαν την για χρόνια ανεπάρκειά τους, παραμένουν όμως όλα επί σκηνής. Φταίνε βέβαια οι Δημότες που πήγαν και τους ψήφισαν και όταν αυτό συμβαίνει για χρόνια τότε είναι βέβαιο ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. η επιλογή της ηγεσίας του Δήμου είναι σαφέστατη. Προτιμούν να κλείσουν το Ρ/Σ, τα ΚΑΠΗ ή το ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' αντί να στενοχωρήσουν τους μαγαζάτορες της πλατείας και να εισπράξουν τα οφειλόμενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ το θυμασε Παντελη

  ΑπάντησηΔιαγραφή