ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Την πρόθεσή της να συγκεντρώσει τα περιφερειακά δημοτικά ιατρεία σε έναν χώρο στο κέντρο της πόλης αποκάλυψε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 26 Ιουνίου.
Το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης για τα κτίρια που χρησιμοποιούνται σήμερα ως δημοτικά ιατρεία στο Παλαιό Ηράκλειο (Πλαπούτα 36) και στο Ψαλίδι (Αυγής και Αγίας Λαύρας). Η πρόταση της διοίκησης ήταν να ανανεωθούν οι συμβάσεις που έληγαν στις 30 Ιουνίου για έναν ακόμα μήνα και ειδικότερα μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου, όλα τα δημοτικά ιατρεία θα συγκεντρωθούν στο χώρο που υπάρχει στην καινούργια υπόγεια διάβαση του ΗΣΑΠ, όπου θα δημιουργηθεί και οδοντιατρείο. Η Αντιδήμαρχος είπε πως η προσδοκία της διοίκησης είναι να έχει ετοιμαστεί ο χώρος, που θα μισθωθεί από τον ΗΣΑΠ, μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης
Η είδηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Σύμβουλος της μείζονος, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, είπε πως η δημοτική αρχή προσπαθεί να καταργήσει τα δημοτικά ιατρεία στις γειτονιές και ενώ ήδη έχει κλείσει το ΚΕΠ στο Παλαιό Ηράκλειο. Το αίτημά του ήταν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς αφορά την πολιτική του Δήμου στις γειτονιές. “Το Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο αλλά και η περιφέρεια” παρατήρησε ο κ. Κουτρούλης. Την έντονη διαφωνία της κατέθεσε η Σύμβουλος της “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” κα Μαριάννα Ζούρου.
“Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται οι δομές στις γειτονιές. Ο,τι κάνει το κράτος το κάνουμε και εμείς. Αντι να κάνουμε έργο το διαλύουμε. Είναι δυνατόν ο κάτοικος του Παλαιού Ηρακλείου να έρχεται στο κέντρο για να βρει δημοτικό ιατρείο. Δεν το δέχομαι” είπε σε υψηλούς τόνους η κα Ζούρου.
Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος, φάνηκε πρόθυμος να συμμετέχει σε μια συζήτηση όπου θα γίνει αξιολόγηση συνολικά των δημοτικών ιατρείων και δήλωσε πως μέχρι να γίνει αυτό δεν μπορεί να τοποθετηθεί με σαφήνεια επί του θέματος. Πάντως, κατηγόρησε τη διοίκηση πως φέρνει τα θέματα αποσπασματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για μια τάση συρρίκνωσης των υπηρεσιών στην περιφέρεια της πόλης έκανε λόγο η Σύμβουλος του “Δικτύου Πολιτών” κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, η οποία είπε πως πρέπει να εξετάσει ο Δήμος ζητήματα, όπως η προσβασιμότητα των πολιτών στην υπόγεια διάβαση. Και εδώ κατήγγειλε πως συχνά παρατηρείται να μην λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες, κάτι που ταλαιπωρεί ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Από το www.xtypos.gr