Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2012

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ


Μια βόλτα στο Ηράκλειο είναι αρκετή για να αντικρύσει κάποιος τις παρακάτω θλιβερές εικόνες.
Εικόνες παραίτησης και αδιαφορίας. Εικόνες που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει έλεγχος και ενδιαφέρον από τους διοικούντες για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών στους σημαντικούς τομείς περιβάλλοντος και καθαριότητας.

Για να αποφευχθούν αυτές οι δυσάστερες εικόνες δεν χρείαζονται ούτε ευρώ, ούτε σχέδια επιχειρήσεων, ούτε να γίνει άνω κάτω ο δήμος και οι υπηρεσίες του. Πολλές από τις φωτογραφίες είναι από τον ίδιο δρόμο, όπως για παράδειγμα της πεύκων, που θα μπορούσαν σε μία μέρα ένα συνεργείο της υπηρεσίας περιβάλλοντος ή της καθαριότητας να τον είχαν καθαρίσει. Η πεύκων ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης και εμφανίζει αυτή την εικόνα. Βέβαια τα πράγματα καλυτερεύουν όσο κάποιος πλησιάζει την κεντρική πλατεία. Αυτό μου θυμίζει το "όσα βλέπει η πεθερά, καθαρίζει η νύφη", σε κάποια σημεία, π.χ. στο γήπεδο της πρασίνου λόφου, παρότι οι αιρετοί μας τα επισκέπτονται συχνά και εκεί η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.  

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
(Κάνοντας κλικ στις εικόνες θα τις δείτε μεγενθυμένες)

Εικόνα 1

Ακριβώς έξω από το δημαρχείο, μια σειρά από φυτά παραδόθηκαν στην αδιαφορία των υπευθύνων και της υπηρεσίας περιβάλλοντος. Το "αστείο" είναι ότι περιβάλλουν το συντριβάνι το οποίο δε λειτουργεί και κοσμεί απλώς την είσοδο στο δημαρχειακό μέγαρο.

Εικόνα 2

Εικόνα 3

Αυτό που σας λέγαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, της πευκοβελόνας το κάγκελο.

Εικόνα 4

Εικόνα 5

Εικόνα 6

Δεν γνωρίζω πόσο καιρό αυτά τα μπάζα παραμένουν στον ίδιο χώρο, το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα αλλάξει αυτή η εικόνα, γιατί απλά κανείς δεν ασχολείται. Προφανώς κάποιος εργολάβος που έσκαψε το προηγούμενο πεζοδρόμιο τα παράτησε, ίσως να μην υπήρχε κάποιος άνθρωπος του δήμου να παρακολουθήσει τις εργασίες και να επιβάλει στον εργολάβο να φροντίσει να απομακρινθούν τα μπάζα από τον χώρο. 

Εικόνα 7

Εικόνα 8

Ο κάδος αδειάζει αλλά τα γύρω - γύρω δε τα πειράζει κανείς

Εικόνα 9

Αν υπήρχε η δυνατότητα ανάλυσης των φύλλων τότε ίσως να αποδεικνύονταν ότι αρκετά από αυτά που έχουν στριμωχθεί στο πλέγμα, χρονολογούνται από πέρσι 

Εικόνα 10

Εικόνα 11

Εικόνα 12

Εικόνα 13

Εικόνα 14

Εικόνα 15

Εδώ για να προλάβω τους υπεύθυνους που θα σπεύσουν να υπερασπιστούν την αδιαφορία τους, γνωρίζω ότι αν το οικόπεδο δεν είναι ιδιοκτησίας του δήμου, ίσως να μην έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν, η δημόσια υγεία όμως προηγείται, τέτοιοι παρατημένοι χώροι μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν εστίες μόλυνσης. 

Εικόνα 16

Αυτή η εικόνα είναι πίσω από το γήπεδο της Κύμης, σε αυτόν τον χώρο οι υπηρεσίες του δήμου, μαζί και της καθαριότητας σταθμεύουν κάποια από τα δημοτικά οχήματα 

Εικόνα 17

Εικόνα 18

Εικόνα 19

Εικόνα 20

Εικόνα 21

Εικόνα 22

Ο κάδος στο κάτω μέρος είναι τρύπιος, ευτυχώς που έχει κλείσει την τρύπα μια ευγενική σακούλα.

Εικόνα 23

Εικόνα 24

Εικόνα 25

Εικόνα 26

Οι 4 προηγούμενες φωτογραφίες είναι από τον χώρο απέναντι του γηπέδου της οδού πρασίνου λόφου. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για αυτό το χάλι. Να σημειώσω ότι φαίνεται να υπάρχει αυτόματο πότισμα το οποίο ή δε λειτουργεί ή ποτίζει στον γάμο του καραγκιόζη. Ο χώρος περιμετρικά της παιδικής χαρά, είναι αποκλεισμένος, με την περίφραξη που φαίνεται από τις φωτογραφίες. Είναι χώρος αρκετών τετραγωνικών που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε χώρο υπαίθριας φιλοξενίας για τους δημότες, αν φυσικά δεν είχε ξερά φυτά και μερικά παγκάκια.
Στην εικόνα 26 παρατηρείτε κάτι περίεργο? Μα φυσικά, βλέπεται το ένα από 2 στελέχη της ξύλινης πόρτας να κρέμεται! το άλλο στέλεχος αγνοείται, όπως αγνοούν την εικόνα οι υπεύθυνοι. Κατά τα άλλα η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 

Εικόνα 27

Η στάση των λεοφωρίων δίπλα από το γήπεδο, η οποία είναι μέσα στα χόρτα.

Εικόνα 28

Μπορεί τα καλοπιστικά φυτά να ξεραίνονται, τα αγριόχορτα όμως ευημερούν.

Εικόνα 29

Εικόνα 30

Η παιδική χαρά της εικόνας 29 είναι πίσω από το γήπεδο της Κύμης, από τις 3 κούνιες έχει απομείνει 1, όπως ορφανή έμεινε και η κούνια στην Πλ. Γιαννετάκη, εκεί βέβαια, παραπάνω υπάρχουν και άλλες κούνιες οπότε δεν τίθεται θέμα επάρκειας. Για να καταλάβετε για τι κόστη μιλάμε, σε μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα μια εταιρία που εμπορεύεται είδη και ανταλλακτικά παιδικών χαρών. Οι αλυσίδες κοστίζουν 35 ευρώ, ενώ η κούνια 33. Σίγουρα με λίγο περισσότερο ψάξιμο να πετύχει κάποιος ακόμα καλύτερες τιμές. Δείτε τις τιμές εδώ

Εικόνα 31

Εδώ βλέπουμε μία πατέντα! Για να μη κρεμάσει το νεαρό πεύκο, κάποιος το έχει δέσει με ένα κορδόνι σε ένα από τα κλαδιά της ηλικιωμένης λεύκας!

Εικόνα 32

Αυτό το δεντράκι, το οποίο δεν είναι ξερό, δε το βλέπω να φτουράει, και αν φτουρήσει σε 30-40 χρόνια ίσως γίνει δέντρο. 

Εικόνα 33

Εικόνα 34

Την ημέρα που τράβηξα τις φωτογραφίες (Κυριακή 12 Αυγούστου) έπεσα στην καλοκαιρινή μπόρα, η οποία ευτυχώς δεν κατέβασε αρκετό νερό. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν πιάσει μια καλή βροχή όταν αρκετά από τα φρεάτια εμφανίζουν αυτή την εικόνα. 

Εικόνα 35

Εικόνα 36

Εικόνα 37

Εικόνα 38

Τα παρτέρια των παραπάνω φωτογραφιών είναι έξω από τα σχολεία στην πεύκων.
Φαίνεται ότι μαζί με την σχολική χρονιά, τελειώσαν και αυτά, η κατάληξη τους, μάλλον αναπόφευκτα θα είναι όπως το παρτέρι της εικόνας 37

Εικόνα 39

Χώρος πρασίνου, και που θα ξαποστάσουμε ρε παιδιά?
Ούτε ένα παγκάκι, ούτε μια βρυσούλα, ένα οικόπεδο με οπωσδήποτε χρήσιμα δέντρα.

Εικόνα 40

Εικόνα 41

Εικόνα 42

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από τον χώρο πρασίνου. Η απορία είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει ούτε   καρεκλάκι για να κάτσει κάποιος στον χώρο, πως γίνεται να είναι γεμάτος σκουπίδια?
Η κακεντρέχεια μου με οδηγεί να συμπεράνω ότι ο χώρος καθαρίζεται σπάνια
Νομίζω ότι είναι ώρα.

Εικόνα 43

Εικόνα 44

Και οι 2 φωτογραφίες είναι από την πεύκων, δίπλα από το οικόπεδο του ΟΣΚ.
Εδώ υπάρχει κάτι πολύ περίεργο. Ο χώρος είναι περιφραγμένος δις (διακρίνεται καλύτερα στην εικόνα 43). Δηλαδή μεσολαβεί ένας διάδρομος μεταξύ των 2 περιφράξεων, ξέρει κανείς να μας πει τι συμβαίνει και τι νόημα έχει αυτό το φαινόμενο?

Εικόνα 45

Πλατεία Γιαννετάκη. Ένα από τα συντριβάνια του Μαστοράκου. Ανενεργό και μπαστακωμένο στην μέση της πλατείας που πριν γίνει το συντριβάνι έπαιζαν παιδιά ποδόσφαιρο. Η πλατεία κάποτε συγκέντρωνε δεκάδες εφήβους, από τότε που έγινε το συντριβάνι τα πάντα άλλαξαν.
Μια ευγενική προσφορά του δήμου στην νεολαία.

Εικόνα 46

Τελικά ο "Σάββας" δεν κατάφερε να αλλάξει την τύχη του συγκεκριμένου πόστου στην πλατεία (ότι ανοίγει στο συγκεκριμένο χώρο πατώνει).
Να θυμίσω ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί δωρεάν! από τον "Σάββα" στον Ν. Μπάμπαλο για να φιλοξενηθεί το εκλογικό του κέντρο. Πριν γίνει το μαγαζί "Σάββας" δεν είχε αυτή την κατασκευή που έχει σήμερα, δηλαδή την "πρασιά". Δεν γνωρίζω πως και γιατί του επετράπει να κτίσει την πρασιά, μάλλον θα είχε κάποιο μέσο στο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα είναι ότι ο Σάββας έφυγε και η κτισμένη πρασιά έμεινε. Ο επόμενος μέσα στην ατυχία του που θα επιλέξει τον συγκεκριμένο χώρο που δεν έχει στεριώσει καμία επιχείρηση, θα βρει στημένη την παράγκα της υποτιθέμενης "πρασιάς" χωρίς να χρειάζεται να έχει κάποιο βύσμα στο δημοτικό συμβούλιο.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

35 σχόλια:

 1. Γιατι περιμενατε το πρωτοπαλικαρο του Σταυρου να κανει κατι διαφορετικο απο τον Σταυρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Πολιτικός Μηχανικός Μαστοράκος και οι υποψήφιοι σήμερα Δήμαρχοι Δικηγόροι Μπάμπαλος και Κουτρούλης που ήταν κάτω από το Μαστοράκο απέτυχαν παταγωδώς για 16 χρόνια . Και οι σοφοί πολίτες του Ηρακλείου έβγαλαν αποφοίτους Λυκείου ( Βλασσόπουλος, Κεσκινίδης, Λεσγής και κάποιος Μπούκης που είναι λένε υπεύθυνος παιδείας κλπ.) να τους αντικαταστήσουν και να διορθώσουν τα αδιόρθωτα . Και περιμένουν πολιτισμό και υψηλό επίπεδο ζωής !!. Μάλλον για ανέκδοτο πρόκειται . Άντε παιδιά την επόμενη φορά να βάλετε του Δημοτικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προτείνω για δήμαρχο τον blogger που τα ξέρει όλα καιταλύνει όλα. Προτείνω μάλιστα να βγει δήμαρχος χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του. Να έχουμε δηλαδή αόρατο δήμαρχο χάριν της ελευθερίας του λόγου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν γίνεται ο blogger, εδώ στο Ηράκλειο προτιμούν τους άσχετους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άρα έχει ελπίδες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ BLOGER ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ SAN MONET.

  ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ
  ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ – ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ…. (από κει που ήλθαν)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μπα
  υπάρχει και ένας που δε του λένε τίποτα οι εικόνες, και που πουλάει και πνεύμα

  εντυπωσιακό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Προτείνω στις επόμενες Δημοτικές εκλογές να μην επιτρέπεται η υποψηφιότητα σε όσους δεν διαθέτουν μεταπτυχιακό ή τουλάχιστον πτυχίο ΑΕΙ.Όπως π.χ.οι κ.κ.Παπανδρέου,Βενιζέλος,Σαμαράς,Παπαδήμος και λοιποί συμμορίτες,κατσικοκλέφτες και πράκτορες.Για να μη μας τα ζαλίζει ο ....πτυχιούχος που μπερδεύει τη βούρτσα με την π@@@@α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προτείνω όσοι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σε μια αποτυχημένη διοίκηση, πόσο μάλλον σε 2, για το καλό της πόλης να αποσυρθούν

  Σας ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επειδή οι Παπανδρέου Βενιζέλος, Σαμαράς Παπαδήμος, έκαναν επιστημονικά ότι έκαναν, όπως έγινε και σε τοπικό επίπεδο άνοιξε ο δρόμος για τους αγράμματους.....ζήτω οι αγράμματοι!!!!
  Για να γυρίσουμε στα σπήλαια σε λίγο. Επιπλέον πρέπει κάποτε να διακρίνεται ποιοι είναι πραγματικά οι μορφωμένοι και ποιοι οι ψευτομορφωμένοι, με μεθοδευμένη μόρφωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δεν είναι θέμα μόρφωσης...

  Αλλά εάν,για παράδειγμα, έχεις κάνει ΑΜΑΝ να τελειώσεις το λύκειο, δεν έχεις να επιδείξεις κανένα σημαντικό επίτευγμα στη ζωή σου, πλην του διορισμού σου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με παρέμβαση πολιτικού παράγοντα, μπορείς να διοικήσεις έναν μεσαίο δήμο... ?

  Γενικά μιλάω δεν μιλάω για το Ηράκλειο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Και για να το ολοκληρώσω: και ο Bill Gates δεν τελείωσε το Παντεπιστήμιο... γιατί έφτιαξε την Microsoft......

  Ετούτοι εδώ οι σουβλακοφάγοι τι έφτιαξαν στη ζωή τους ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οι πονηροί του ΠΑΣΟΚ ( από το όλον ΠΑΣΟΚ που έγινε ολίγον ΠΑΣΟΚ ) σχεδόν καθιέρωσαν ότι όσο πιο αγράμματος είναι κάποιος ( που ήταν και οι περισσότεροι όπως είναι και οι σημερινοί πάνω από 50 ετών ) τόσο ποιο Δημοκρατικός ήταν . Έβαζαν και κάποιους ελεγχόμενους αγράμματους σε πόστα σε όλα τα επίπεδα ( και τα έκαναν λίμπα) για να ξεγελούν, ( δάνεια έπαιρναν τι τους ένοιαζε ). Το ίδιο έκαναν και οι οικογένειες που διοικούν με μονιμότητα για χρόνια τη ΝΔ, ( αυτές που θέλουν να καταργήσουν τη μονιμότητα στο Δημόσιο που δεν είναι βέβαια και κακό , αφού δεν θα πληρώνουμε τα ρουσφέτια τους ), για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό. Έβαζαν τους υποτακτικούς τους που όσο πιο αγράμματοι ήταν τόσο πιο ελεγχόμενοι. Μόνο που αυτοί πρέπει να ξεπέρασαν κάθε όριο ( παλιά προ ΠΑΣΟΚ έβαζαν πιο λίγους ) . Έτσι έχει φρακάρει το σύμπαν και σε λίγο δεν θα λειτουργεί τίποτα, αφού με τις «γραμμές» που δίνονται ( και δυστυχώς ακολουθούν ακόμη οι περισσότεροι ) διορίζονται και οι εκλεγόμενοι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΦΑΠΑΞ ?

  http://www.matrix24.gr/2012/08/%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%86%ce%bf%ce%bd%cf%84/

  ΔΥΟ (2 ΌΛΑ ΚΙ ΌΛΑ) πρωτοκλασσάτα στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν εισπράξει (οι ίδιοι ή δια των συζύγων τους) συνολικά εφάπαξ γύρω στις 400.000 ευρώ !!!!

  Λέτε, αν τελικά ψηφιστεί η επιστροφή των υψηλών εφάπαξ, να έχουμε νέο αντιμνημονιακό παραλλήλημα στον δήμο Ηρακλείου ??

  Προτείνω να κλείσουν τον δήμο για .. δύο ημέρες...
  και μετά να τρέξουν να βάλουν έξτρα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να βρεθούν τα χρήματα να κρατήσουν κάποιοι τα εφάπαξ τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αφισοκολλητές υπήρχαν και στα 2 πρώην μεγάλα κόμματα που αναρριχήθηκαν στην ιεραρχία και βολεύτηκαν στο δημόσιο με δημοκρατικές διαδικασίες, στην Ελλάδα του χθες το πτυχίο και οι γνώσεις περισσεύουν όταν κάποιος είναι καλός στο πινέλο και την κόλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου
  του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς,
  πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα,
  του Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς.

  Τσαρούχι, Rolex, Νακμπάρ,
  ρεπόρτερς και Τζέι Αρ,
  με Honda η Ελλάδα προς την δόξα τραβά,
  με Marx, Ορθοδοξία και με μια ζεϊμπεκιά
  να την η Ελλάδα ανάσκελα...

  Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου
  του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς,
  πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα,
  του Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς.

  Ξεσηκωθείτε Έλληνες, ξεσηκωθείτε πατριώτες!
  Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
  με Rolex στα χέρια με γούνες στους ώμους.
  Ίτε παίδες Ελλήνων υπέρ βωμών και εστιών,
  υπέρ πατρίδος και θεών, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών ημών.

  Υπέρ αγοράς Super Market Electric,
  υπέρ Prisunic Μαρινόπουλος.
  Αναφωνήσατε λοιπόν μετ' εμού: "Ζητάω-ζητώ"!
  Ζήτω!
  Πάντα ζει, ζήτω!
  Πάντα ζει με τον Πανταζή. Ζήτω!

  Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου
  του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς,
  πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα,
  του Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς.

  Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτις
  άμα λάχει να ούμε...


  Στίχοι: Γιάννης Κακουλίδης
  Μουσική: Γιώργος Κριμιζάκης
  Πρώτη εκτέλεση: Χάρυ Κλυνν  Αφιερωμένο από τον

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Απόσπασμα από την συμπολιτευόμενη «εφημερίδα» «ΕΚΦΡΑΣΗ» για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  Ηράκλειο:
  Πέρυσι οι εκδηλώσεις για το Φιξ και οι Πόλεως Δράσεις κόστισαν 40.000 (και οι δυο μαζί)... ...και φυσικά τέτοια ποσά για τέτοιες εκδηλώσεις υπερψηφίστηκαν και με τα δυο χέρια. Φέτος δε θα κοστίσουν τίποτα (ΜΗΔΕΝ). Κάποιοι απείχαν από την ψηφοφορία. Αν δείτε και τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, θα καταλάβετε γιατί...... μια μερίδα των πολιτών απαξιώνει την πολιτική και
  τους πολιτικούς (άδικα κατά τη γνώμη μου). “Είμαστε αντίθετοι σε κάθε φιέστα” δήλωσε ο εκπρόσωπος του “Οράματος για το Ηράκλειο”. Φυσικό είναι . Δε χωράει στο μυαλό του
  πως είναι δυνατόν να οργανώνεις μια γιορτή......και να μην κοστίζει 50-100 χιλιάρικα (πετσετάκια)!

  Δεν έφτανε το 1.000.000 της ΕΥΔΑΠ, ήρθε και απόφαση του Αρείου Πάγου για 320.000
  για σχολικούς φύλακες! Τρέμουν στο Δήμο ποιο κερατιάτικο, από 5-10 χρόνια πίσω, θα σκάσει κάθε μέρα.

  Α, μην ξεχάσω: Απλήρωτες είναι ακόμα οι εκδηλώσεις του 2004 στο κτήμα Φιξ!
  Κάποιοι δούλεψαν τότε και 8 χρόνια μετά δεν έχουν πληρωθεί!
  Φυσικά και αυτά θα τα πληρώσει η σημερινή διοίκηση. Καμιά συγνώμη από τις τότε
  διοικήσεις μήπως;
  Από όλους όσους συμμετείχαν στη διοίκηση, ανεξάρτητα που κάθονται σήμερα στο
  ΔΣ...

  Μυστήριο. Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν, η δαπάνη πέφτει στο
  Δήμο! Τι στο διάολο γίνεται; Τον Χουντίνι προσέλαβαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μόρφωση, ούτε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών για να ΑΓΑΠΑΣ. Σε όλους αυτούς που αναφέρεστε, εκτός από το μορφωτικό επίπεδο, τους λείπει η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν.
  ΑΓΑΠΟΥΝ την τσέπη τους, την εξουσία που νομίζουν ότι αποκτούν, ε και ολίγον από σεβασμό που και πάλι θεωρούν ότι έχουν από τον απλό πολίτη του Ηρακλείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΗΘΕΛΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΥΠΟΓΕΙΩΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ . ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
  ΑΡΑ
  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ = ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
  ΚΚΕ = ΛΥΚΟΥΡΑΣ
  ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ!
  ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ; ΟΧΙ
  ΙΣΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ, ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ.

  Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ
  Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ
  Ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
  Η ΖΟΥΡΟΥ
  Η ΖΟΥΝΗ
  ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
  Και άλλοι που ξέρανε ότι αν εκτεθούν ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ
  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ
  2. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΑ
  3. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ( ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
  4. ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΡΚΟ – ΠΩΛΗΤΕΣ.

  ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΠΙ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΥΝΝΕΦΟ. (ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ = ΑΒ- κλπ και ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ) ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΕΠΙ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

  ΕΠΙ ΘΕΣΜΟΥ
  ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ δηλαδή
  1. ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΖΗΔΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ
  2. ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ
  3. ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΡΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.


  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΧΙ)

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.

  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΩΝ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ)

  -ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ( ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΖΗΔΩΝ)
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
  -Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΒΡΩΜΑΕΙ.
  ΚΛΠ
  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. etsi einai kai kapoioi grafoun oti agapoun to palaio irakleio sto fb kai psaxnoun palaies istories anti na kanoun kati gia aytes tis eikones

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Τα βραδια περπαταμε στα σκοταδια τι γινεται μας κοψαν τη ΔΕΗ?? Δεν υπαρεχει δημοτικος φωτισμος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ela Petro tin epomeni fora poy tha vgi o georgopoylos ola tha ginoyn!!!! Ypomoni Petro!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. είναι σε διακοπές οι ηλεκτρολόγοι μάλλον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑς ----ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΕς ΤΟΥς ΔΟΥΛΕΙΕς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», υποστηρίζοντας ότι η κεντρική εξουσία στη χώρα μας σήμερα είναι χαμηλού επιπέδου και δεν μπορεί να διαχειρισθεί τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, μεταξύ άλλων σημείωνε :
  «Στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης ο Λαϊκός Δικαστής Φουκέ-Τενβίλ πριν στείλει στην καρμανιόλα τον μεγάλο χημικό Λαβουαζιέ , όταν ο τελευταίος ζήτησε αναβολή της εκτέλεσής του για να ολοκληρώσει ένα σημαντικό πείραμα, η απάντηση που πήρε ήταν : «Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από μεγαλοφυίες.
  Ορθότατο καταλήγει . Μόνο εμείς το κατανοήσαμε σε βάθος. Και συνεχίζει με αναφορές σε χρήσιμους άχρηστους, άχρηστους άχρηστους, και άχρηστους χρήσιμους».
  Προφανώς ο αρθρογράφος δεν είχε υπόψη του το υψηλό επίπεδο της εξουσίας στο Δήμο Ηρακλείου και το πώς τα καταφέρνει και διαχειρίζεται τη δύσκολη κατάσταση με επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΕΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΨΕ....
  ΜΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ, ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΑΣΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. http://www.tromaktiko.net/2012/08/24/ανατριχιαστικο-βιντεο-ανθρώπινες-κρ/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. HTTP://WWW.DIMOKRATIKIARISTERA.GR/EPIKAIROTITA/KATALOGOS-DELTION-GRAF-TYPOU/3617-SYNENTEFKSI-TOU-PROEDROU-TIS-DIMOKRATIKIS-ARISTERAS-FOTI-KOUVELI-STIN-EFIMERIDA-IMERISIA-TOU-SAVVATOU-KAI-TO-DIMOSIOGRAFO-DIMITRI-TSIOYFO
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΥΦΟ


  ΦΟΒΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
  ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ;
  ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝ ΙΑΚΟΣ ; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, …..ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…

  ΕΡ: Κύριε πρόεδρε. Το πακέτο των μέτρων για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. είναι μάλλον δεδομένο ότι θα παρεκκλίνει σε κάποια από τα μέτρα του, από το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων. Θεωρείτε πως θα μπορούσε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο;
  ΑΠ: Προσπαθούμε και σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε να κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας και ταυτοχρόνως να εξασφαλίσουμε το μείζον που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα θα δείτε ότι είναι ικανοποιητικό, παίρνοντας βέβαια πάντα υπόψη την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση απλώς δεν υφίσταται.
  ΕΡ: Προεκλογικά, αλλά και στην προγραμματική συμφωνία, μιλούσατε για αναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου και σταδιακή απαγκίστρωση από αυτό. Σήμερα η επιμήκυνση τείνει να εξελιχθεί σε μοναδικό στόχο διαπραγμάτευσης. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείτε εφικτή μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση; Πότε και ποιους άλλους όρους σκοπεύετε να θέσετε σ΄ αυτή τη διαδικασία.
  ΑΠ: Προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ μίλησε για σταδιακή απαγκίστρωση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου. Προσέξαμε πολύ τα λόγια μας, κάθε λέξη έχει την σημασία της. Καθόλου τυχαία προτάξαμε το σταδιακή γιατί εμείς δεν είμαστε λαϊκιστές που μοιράζουν εκ του ασφαλούς υποσχέσεις τις οποίες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Για αυτό εξ άλλου κάποιοι σχεδόν πανηγύριζαν που έμειναν στην αντιπολίτευση και δεν βρέθηκαν στη «δυσάρεστη» θέση να πρέπει να υπερασπίσουν στην πράξη – και όχι στα λόγια – το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Σε αυτούς λοιπόν που ανακάλυψαν τώρα τα αγαθά της επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ προεκλογικά μας μιλούσαν για μονομερή καταγγελία του μνημονίου αλλά και σε εκείνους που ειλικρινά αγωνιούν και ερωτούν απαντώ ως εξής : όλα θα γίνουν στο χρόνο τους, γρήγορα αλλά όχι βιαστικά με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου.

  ΕΡ: Υπάρχουν “κόκκινες” γραμμές της ΔΗΜΑΡ για το ύψος των μισθών και των συντάξεων που δεν πρέπει να περικοπούν εκ νέου;
  ΑΠ: Θα προστατέψουμε τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Και η καλύτερη προστασία για τους οικονομικά ασθενέστερους είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ . Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας. Γιατί αν η χώρα επιστρέψει στην δραχμή αυτοί πρωτίστως και κυρίως θα υποφέρουν. Οι οικονομικά ισχυροί θα βρουν τον τρόπο να τα καταφέρουν. Απορώ που αυτή την απλή αλήθεια δεν τη καταλαβαίνουν άνθρωποι που μιλάνε στο όνομα της Αριστεράς και όλο και πιο ανοικτά ερωτοτροπούν με την επιστροφή στη δραχμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
  «Έλλειψη εμπιστοσύνης» μεταξύ Μέρκελ και Σαμαρά...

  από real.gr
  Του Αλέξανδρου Κόντη
  Με αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ, αποχαιρέτησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την Die Zeit, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε δυσαρέσκειά για την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι....
  οι σχέσεις των δύο ηγετών δεν είναι οι καλύτερες. «Το προηγούμενο διάστημα η σχέση της Μέρκελ με τον Σαμαρά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχέση εμπιστοσύνης... Πριν από ένα χρόνο, ο Σαμαράς είχε προσπαθήσει να μπλοκάρει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2011, από τη θέση του αρχηγού της Αντιπολίτευσης, καλούσε τον κόσμο να βγεις στους δρόμους εναντίον της πολιτικής λιτότητας. Στην πραγματικότητα ήθελε μόνο ένα πράγμα, να πέσει η τότε κυβέρνηση των Σοσιαλιστών», αναφέρεται στο διαδικτυακό ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας, με τίτλο «Μια άβολη περιοδεία». «Ένας νευρικός Έλληνας πρωθυπουργός, αγωνίστηκε στο Βερολίνο να πείσει για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Στην πραγματικότητα, ο Σαμαράς δεν μπορεί να πείσει την Μέρκελ», προσθέτει η Die Zeit.

  Για μια «έντονη» συζήτηση μεταξύ Μέρκελ και Σαμαρά, έκανε λόγο η Die Welt. «Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, η Μέρκελ φρόντισε να του την διαλύσει», σημειώνει η ιστοσελίδα της εφημερίδας.

  Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η Frankfuerter Allgemeine, το ρεπορτάζ της οποίας είχε τίτλο «Ελληνική Φιλοξενία». «Ο Έλληνας πρωθυπουργός φανέρωσε μια νέα γραμμή άμυνας. Μπορεί και η Γερμανοί να φέρουν μερίδιο ευθύνης, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της», γράφει το σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

  «Σχιζοφρενής Ευρώπη», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της Frankfuerter Rundschau, αναφερόμενο στις ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει η Άνγκελα Μέρκελ μεταξύ της θέλησής της για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τους εγχώριους πολιτικούς της συμμάχους, που ζητούν το αντίθετο.

  Στο επόμενο βήμα της περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά, και την σημερινή του συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε το Spiegel, τονίζοντας πως «το ελληνικό ταξίδι συνεχίζεται, με αμφίβολη κατάληξη».

  Από: real.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. 17/8/2012

  Χειρότερα από... Αργεντινή......Δώστε λίγο προσοχή....

  Του Γιώργου Δελαστίκ

  Γνωστό, πασίγνωστο το παραμύθι των πολιτικών μας ηγετών: «Πρέπει να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο και να ανεχτούμε τις εφιαλτικές συνέπειες των μέτρων του γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Θέλετε να ζήσουμε αυτά που έζησε η Αργεντινή, όταν χρεοκόπησε;». Ο φόβος παραλύει τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν ακούνε αυτή την τρομοκρατική φράση. Αυτό που φυσιολογικά δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι η «σωτηρία» της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη, έχει οδηγήσει σε τέτοια εξαθλίωση τη χώρα και τον λαό μας ώστε η «διάσωσή» μας βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στα χάλια που είχε η Αργεντινή όταν είχε... χρεοκοπήσει!!! Ακούγεται εντυπωσιακό, απίστευτο, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται διαψεύσεις.
  Η πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας από την αρχή της κρίσης μέχρι το τέλος του 2011 βρίσκεται συνολικά στο 16%. Oταν χρεοκόπησε η Αργεντινή, το ΑΕΠ της μειώθηκε στο χειρότερο σημείο της χρεοκοπίας της κατά 20% από αυτό που είχε πριν χρεοκοπήσει. Είναι εξόφθαλμο ότι η χώρα μας πλησιάζει το νούμερο αυτό.

  Φέτος θα ξεπεράσουμε το αρνητικό ρεκόρ της Αργεντινής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Η ΕΕ και το ΔΝΤ εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια του 2012-13 το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 5%, πιθανότατα ακόμη και 6%. Αν όντως επαληθευτούν αυτά τα στοιχεία, θα έχουμε μια όντως εξωφρενική κατάσταση: η... «διασωμένη» από την ΕΕ και το ΔΝΤ Ελλάδα θα έχει υποστεί ίση ή μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ της από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή!!! «Με την παρούσα πολιτική μπορεί να δούμε το ελληνικό ΑΕΠ να πέφτει κατά 25% μέχρι 30%, πράγμα που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο» δήλωσε ανώτατος τέως αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
  Oταν χρεοκόπησε η Αργεντινή, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα του πληθυσμού μειώθηκε κατά 24%. Στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος του 2011, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα είχε ήδη μειωθεί κατά... 23% και φυσικά η δική μας κατηφόρα συνεχίζεται! Τι ακριβώς να φοβηθούν οι Ελληνες δηλαδή να μην πάθουν από αυτά που έπαθαν οι Αργεντινοί όταν χρεοκόπησαν; Στο 24% έφτασε η ανεργία στο απόγειο της χρεοκοπίας της Αργεντινής. Στο 21% βρισκόταν στη «σωσμένη» Ελλάδα στα τέλη Οκτωβρίου και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 25%.
  Η Αργεντινή πάλεψε με όπλο το κράτος προκειμένου να ξεπεράσει τη δυστυχία που έφερε η χρεοκοπία και γι' αυτό τα κατάφερε να ορθοποδήσει πολύ σύντομα. Μόλις 7% μειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Αντιθέτως, εδώ η ΕΕ μας επέβαλε να καταρρεύσουν οι κρατικές δαπάνες, γι' αυτό και η ύφεση βαθαίνει διαρκώς και πνίγει την οικονομία και τους Ελληνες. Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες έχουν ήδη μειωθεί κατά 34%! Το κράτος συρρικνώθηκε δηλαδή σε βαθμό εξαφάνισης.
  Τραγική είναι η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό καθεστώς Μνημονίου. Οπως προαναφέραμε, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 23%, αλλά των Ιρλανδών μόνο 9% και των Πορτογάλων 8%! Των Ισπανών δε μόνο κατά 4% και των Ιταλών κατά 6%! Είναι εξοργιστικό δε να μιλάει κανείς για διογκωμένο κρατικό τομέα στην Ελλάδα. Κατά 34% μειώθηκαν εδώ οι κρατικές δαπάνες, αλλά μόνο κατά 14% στην Ιρλανδία και 7% στην Πορτογαλία! Για να μη μιλήσουμε για την Ισπανία, όπου μειώθηκαν μόλις κατά 4% ή για την Ιταλία, όπου η μείωση ήταν 2%!
  Λιώνουν τους Ελληνες οι τόκοι των υπέρογκων δανείων που μας φορτώνουν οι Ευρωπαίοι «σωτήρες». Αδύνατον να μειωθούν τα ελλείμματα κάτω από τέτοιες συνθήκες. Φέτος αναμένεται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ, αλλά θα εμφανίσουμε... έλλειμμα 4,7% γιατί οι τόκοι ανέρχονται στο 4,9% του ΑΕΠ μας.
  Ζοφερό και το 2013. Οι τόκοι -μετά το περιβόητο «κούρεμα» και δη κατά 70%- θα ανέλθουν στο... 6,3% του ΑΕΠ! Η μεγαλύτερη επιβάρυνση από όλες τις χώρες του κόσμου. «Θα τους λιώσουν για πάντα τους Ελληνες» δηλώνει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ο Μαρκ Βάισμπροτ, του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον.

  Ανάρτηση από : http://www.ethnos.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
  Ο Σαμαράς και οι όμοιοί του συγκροτούν το λόμπι της χρεοκοπίας.

  Σκληρή απάντηση στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο σημαντικό», με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης.

  Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι....
  «ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπυ της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την Ε.Ε.».

  Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον κ. Σαμαράς αναφέροντας ότι «όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη».

  Από: protothema.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 34. http://www.enikos.gr/politics/74214,Baroyfakhs:_«Den_xexrewnoyme_etsi».html


  Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι τα νέα μέτρα ρίχνουν «βενζίνη» στη «φωτιά» της ύφεσης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάθος στόχους, προβλέποντας ότι η ύφεση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. http://www.live-pro.gr/arthra/%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85

  Alfavita

  Του Νίκου Μπογιόπουλου
  29/8/2012


  «Είναι απολύτως αναγκαία μια εθνική καμπάνια παρουσίασης των επιτευγμάτων (!!!) μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής (!!!)...».
  Αυτό που διαβάσατε παραπάνω είναι ατάκα του Βαγγέλη Βενιζέλου.
  Την εκσφενδόνισε χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ...
  Για να διευκολύνουμε το τιτάνιο έργο του Βενιζέλου, για να συμβάλουμε κατά το μέτρο που μας αναλογεί στην «εθνική καμπάνια» προπαγάνδισης των «επιτευγμάτων» των μνημονίων,
  για να διατρανώσουμε (ολοκληρωμένα) «το καλό που μας ήβρε», να το «επικοινωνήσουμε» ανά τις ρούγες της ημετέρας πατρίδας, άμα τε και ανά τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της υδρογείου, παρακαλούμε τους αρχιτέκτονες της «εθνικής καμπάνιας», ανάμεσα στα τόσα «επιτεύγματα», να μη λησμονήσουν και τα εξής:
  • Ανεργία 25% με το ποσοστό στη νεολαία να φτάνει το 50%,
  • δημιουργία «πόλεων αστέγων»,
  • συντριβή όλων των «ρεκόρ» αυτοκτονιών,
  • το 70% των Ελλήνων (σύμφωνα με τη Γιούροστατ) κάτω από το όριο της φτώχειας,
  • πάνω από 400.000 άνθρωποι επιβιώνουν καθημερινά μέσω συσσιτίων,
  • πάνω από ένα εκατομμύριο εντολές διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος,
  • παιδιά που λιποθυμούν λόγω ασιτίας στα σχολεία,
  • διάλυση κάθε έννοιας «κοινωνικού κράτους» από παιδικούς σταθμούς, Ασφαλιστικό και νοσοκομεία μέχρι φάρμακα και γηροκομεία,
  • άλωση του 50% του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων,
  • χαράτσια και φορολεηλασία, πείνα και εξαθλίωση, φτώχεια, μιζέρια και χρεοκοπία.
  Αυτά είναι τα «επιτεύγματά τους»! Ευθέως ανάλογα
  του θράσους,
  της ξετσιπωσιάς και
  της ταξικής τους αναλγησίας.
  Και τώρα, τα... «επιτεύγματά τους», πασπαλισμένα με άψυχους αριθμούς ώστε να μασκαρέψουν όλα τα μέχρι τώρα γνωστά σπρεντ της απανθρωπιάς, θέλουν να μας τα διαφημίσουν.
  Θέλουν να μας τα κάνουν και καμπάνια. Σωστά. Πολύ σωστά. Μάλιστα τους προτείνουμε:
  Χορηγό της καμπάνιάς τους να βάλουν τη «Ζήμενς»...  ΑπάντησηΔιαγραφή