Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?


Για ακόμα μία φορά βλέπουμε τους δημοτικούς άρχοντες να μιλάνε και να δίνουν στοιχεία μόνο για τα έξοδα. Από δημαρχίας Γεωργόπουλου ακόμα, γράφω γι΄ αυτό το θέμα.

Ο Δήμος είναι ένας οργανισμός που δεν έχει μόνο έξοδα αλλά και έσοδα, και αν δεν έχει έσοδα κακώς, και θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τον λόγο. Ανέκαθεν μαθαίνουμε χωρίς να ρωτάμε μάλιστα, πόσα χρωστάει ο δήμος από δω και από εκεί.

Κε Λεζγή θέλουμε να μάθουμε πόσα έσοδα προβλέπονται ετησίως για τον δήμο και τελικά πόσα εισπράττονται, με συγκεκριμένα στοιχεία.

Θα ήθελα πολύ να μάθω πόσα χρήματα εισπράττει ο δήμος από την πλατεία, αμφιβάλλω ότι οι καφετεριάρχες οφείλουν στον δήμο ποσό ανάλογο με τον χώρο που καταλαμβάνουν στην πλατεία.

Σχετικά με τις οφειλές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις αρχές Ιουνίου σε δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου είπε το σύνολο των οφειλών ανέρχεται σε 1.700.000 χωρίς να έχει υπολογιστεί ο δημοτικός φόρος του 2011. Σχετικά με το τρέχον έτος (2012) τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας όφειλαν μέχρι εκείνη την ημέρα 97.000 ευρώ εκ των οποίων έχουν ήδη εισπραχτεί τα 75.000 ευρώ!!!!!!

Φαντάζομαι ότι μετά από αυτό θα δημιουργήθηκε και εσάς η περιέργεια για το πόσα τελικά καλούνται να πληρώσουν τα καταστήματα στην πλατεία σε σχέση με τον χώρο που καταλαμβάνουν.

200.000 ευρώ τον χρόνο από όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι τα έσοδα προς τον δήμο, όταν η κάθε καφετέρια και σουβλατζίδικο όπου βρουν ελεύθερο χώρο παρκάρουν τραπέζια και καρέκλες?

Από την άλλη το 1.700.000 χρέος αφορά ψιλικατζίδικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια κ.α.?

Θα ήθελα και προκαλώ όποιον βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο να κάνει ερώτηση ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις χρεώσεις των καταστημάτων από τον δήμο που αφορούν τα δημοτικά τέλη και φυσικά πόσα από αυτά που οφείλουν έχουν εισπραχθεί.

Εννοείται πως δεν είναι μόνο τα τέλη από τους καταστηματάρχες, ο δήμος έχει και άλλα έσοδα, τα οποία θα θέλαμε να γνωρίζουμε.

Για παράδειγμα αυτό το περιπτεράκι στην πλατεία πόσα πρέπει να πληρώνει στον δήμο? 


Τα χρέη αφορούν την διοίκηση και το πώς θα τα διαχειριστεί, ένας από τους τρόπους διαχείρισης του χρέους είναι να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εισπρακτικός μηχανισμός που θα φέρνει έσοδα στα ταμεία του δήμου. Λειτουργεί?

Ιδού η απορία….


ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

24 σχόλια:

 1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε. Θεωρώ ότι αυτά τα στοιχεία πρέπει να δοθούν στους δημότες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι υποχρεωμένοι να τα παρουσιάσουνε στους Δημότες και σε οποιονδήποτε. Δεν είναι ανάλογα με το αν το θέλουν. Δεν είναι ο Δήμος ιδιοκτησία τους. Έχουν αναλάβει να τον διαχειρίζονται προσωρινά με συγκεριμένο τρόπο που ορίζει η νομοθεσία, αν ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Α :
  1. ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (έχουν βγάλει πόσο πάει πχ το τμ κατάληψης πεζοδρομίου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΣΑ τμ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ)
  2. ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.
  3. ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ κλπ
  4. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (ΔΕΗ)
  5. ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ – ΛΑΪΚΕΣ κλπ
  6……

  ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Α.

  ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ (ΠΟΣΑ- ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ)

  ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ” ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΗΡΚΛΕΙΩΤΩΝ” ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ.

  Υγ μέχρι τώρα έχει κάλυψη τις πιθανές απατεωνιές των προηγούμενων. Με αυτή την λογική ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O Βλασσόπουλος και η παρέα δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουν κανένα έσοδο και καμιά διαφάνεια δεν πρόκειται να υπάρξει διότι καλύπτουν τους προηγούμενους και κάνουν και αυτοί τα ίδια και ίσως σε μερικές περιπτώσεις περισσότερα . Το ξέρει και ο άλλος ο προσοντούχος ο Ζόμπολας που σε άλλες περιπτώσεις θα ξεσήκωνε τον κόσμο. Αν δεν είναι έτσι ας το αποδείξουν στην πράξη, αποκλείεται όμως να το κάνουν, το ξέρουν όλοι. Το πρόβλημα είναι γιατί κάθεται ο κόσμος και τους κοιτά, και θα τους ξαναψηφίσει όπως έγινε στις κεντρικές εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από αυτά που διαβάζω ο Ζόμπολας πρέπει να είναι καλός τσοπάνης, γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον δήμο μόνο που δε βελάζουν.

  Αν δεν πρόκειται οι διοικούντες να δώσουν στην δημοσιότητα τα έσοδα τότε να μην ξανά αναφερθούν στα έξοδα, όσο κάνουν αυτό το παιχνιδάκι καρφώνονται ότι κάτι θέλουν να κρύψουν ή να δικαιολογήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα δημοτικά τέλη πάντως για τους απλούς δημότες ο δήμος ξέρει να τα εισπράττει, και είναι και υπερβολικά υψηλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο δήμος του Ηρακλείου είναι ο Δήμος με τη μεγαλύτερη φορολογία στην Αττική. Γι' αυτό και έχει τόσο καλές ανταποδοτικές υπηρεσίες, και υποδειγματική καθαριότητα . Στην ιστοσελίδα του συνασπισμού , του Βλαντή που συνεργάζεται ως προοδευτικός συνεταίρος του Βλασσόπουλου που το παίζει καινούργιος ενώ έχει δεκαετία στο Δήμο από διάφοτα πόστα , Στη διεύθυνση
  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=20071
  παρουσιάζει ο συνασπισμός τη φορολογία σε όλους τους Δήμους της Αττικής όπως ήταν το 2006

  Το Ηράκλειο έχει Δημοτικό τέλος 1,60 και Δημοτικό φόρο 0,68, δηλαδή το τετραγωνικό 2,28 ( η Εκάλη την ίδια ημερομηνία έχει Δημοτικό τέλος 2,23 και 0,16 Δημοτικό φόρο δηλαδή το τετραγωνικό 2,23 +0,16 = 2,39 ). Το κόλπο που γίνεται στο Ηράκλειο είναι να αυξάνεται ο Δημοτικός φόρος΄που έφθασε να είναι 1,20 ή 1,30 και να μένει κάπως σταθερό το Δημοτικό τέλος, αλλά τελικά το άθροισμα το τετραγωνικό είναι όσο και της Εκάλης. Μάλλον ( λέμε μάλλον για να μην ...τον αδικούμε ) επί Βλασσόπουλου έχει ξεπερασθεί και της Εκάλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΒΛΑΝΤΗΣ - ΖΟΜΠΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΝΕΛΗ (ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ)

  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ-ΤΕΛΗ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ 2011 (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΜΑΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τώρα που θα πιάσει πάτο ο κουβέλης για να δούμε μήπως αρχίσουν να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να πιάσει πάτο και αυτός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΒΛΑΝΤΗΣ ΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥ Κ.Λ.Π ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ = 9000 EURO!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Για να έχεις προσωπικότητες να διαχειρίζονται τον Δήμο και μάλλιστα σε υψηλό ανεπανάληπτο επίπεδο, πρέπει να πληρώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. και με κουνέλια και με λαγούς είναι ικανοί να πάνε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΚΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΘ'ΑΥΡΙΟ Ο ΖΟΜΠΟΛΑΣ .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το πρόβλημα είναι ο κόσμος . Που βρεθήκανε όλοι αυτοί στο Ηράκλειο ; Έχει κάτι το Ηράκλειο ώστε να πηγαίνει από τη σκύλα στη χάρυβδη ; Ποιος τους έκανε αρχή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Είναι κάτι σαν τους ........λαθρομετανάστες. Μάθανε ότι είμαστε χαλαροί και πλακώσανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Το άλλο με το φορτηγό που κλέψανε και αυτοί κοιμόντουσαν και ξεχάσανε να ενεργοποιήσουν το GPS το μάθατε ???

  Μιλάμε για τραγικούς τύπους και τραγικές καταστάσεις ?

  Και ως συνήθως κανείς δεν έχει ευθύνη...
  Ούτε ΕΔΕ δεν έγινε, έστω για τα μάτια του κόσμου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ),
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δημαρχαίοι και αντιδημαρχαίοι προσέξτε, έτσι αραχτοι που είστε, μην κλέψουν κι εσάς στο τέλος και δεν το πάρετε είδηση...

  Φαντάζεσαι να έρθει κανένας παλιατζής να τους πάρει ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. To πρόβλημα που είναι μεγάλο είναι ότι η εξουσία στην πραγματικότητα δεν αποκτάται σωστά, αλλά στην ουσία ……….κλέβεται …….από επιτήδειους καφενόβιους που δεν μπορούν να κάνουν κάτι εκτός από το μπάχαλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Και απο κομπλεξικους δηθεν προοδευτικους που στην μασα δεν λενε οχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΒΡΕ ΠΟΙΑ ΚΟΥΜΟΥ-ΝΤΟΥΡΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Και επειδή όλοι είστε κρυφοί..., δείτε για να μαθαίνετε και να κρατάτε και καμία "πισινή" !!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=uPtMZIjhzXM&feature=player_embedded

  ΑπάντησηΔιαγραφή