ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου εύχεται σ΄ όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου μας καλή σχολική χρονιά. Επιπρόσθετα νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες του Ηρακλείου για το πλήθος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε όλοι με το άνοιγμα των σχολείων που οφείλεται κυρίως στην επικρατούσα αντίληψη της σταδιακής εξαθλίωσης της δημόσιας παιδείας και ενίσχυση της ιδιωτικής.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το Υπουργείο Παιδείας και η ανεπαρκής επάνδρωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς. Σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική κατάσταση (ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων) η φοίτηση των μαθητών στα σχολεία θα είναι όλο και πιο δύσκολη. Γνωρίζουμε ήδη ότι πολλοί μαθητές θα χρειάζονται τόσο ψυχολογική όσο και οικονομική στήριξη.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο καλούμε τους συλλόγους γονέων και όσους έχουν σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα ν΄αντιδράσουν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εθελοντικής χρηματοδότησης των σχολείων από ιδιώτες, γιατί πιστεύουμε ότι μ΄αυτόν τον τρόπο θ΄ ανοίξουμε το δρόμο για καταστρατήγηση της δημόσιας εκπαίδευσης και των αυτονόητων δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη μάθηση. Ζητάμε, επίσης, την ενεργή συμμετοχή σας στους Συλλόγους Γονέων και στην Ένωση. Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα και από την πλευρά μας θ΄αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο στην επιδιωκόμενη εξαθλίωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Από το www.xtypos.gr