Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2012

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!

Ο Νίκος Μπάμπαλος ξαναχτύπησε!! Και με τι τρόπο! Μετά την επιτυχή του παρουσία στην ηγετική ομάδα που διοικούσε τον Δήμο επί πολλά χρόνια και κατάφεραν να παραδώσουν τον Δήμο σε κατάσταση πλήρους πτώχευσης, αποφάσισε να γίνει οικονομικός αναλυτής και αξιολογεί μέσα από την ανακοίνωση του, ότι για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου μπορεί να φταίει έως ένα βαθμό η Κεντρική Διοίκηση που μειώνει τους πόρους προς τους Δήμους, αλλά κυρίως φταίει « η αδιέξοδη, προβληματική, αναποτελεσματική και χωρίς γνώση και σχεδιασμό πολιτική της Δημοτικής Αρχής από τον Γενάρη του 2011 και μετά».

Και μιας και θυμήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 να του θυμίσουμε και εμείς την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στις οποίες πάντα διαδραμάτιζε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την 1/1/2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου και παραλάβαμε τις εξής οικονομικές υποχρεώσεις:

Υπόλοιπα προμηθευτών 5.477.468,49€
Κεφάλαια δανείων 9.681.295,55€
Υποχρεώσεις για απαλλοτριώσεις 1.929.721,00€
Εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις 2.000.000,00€
Υποχρεώσεις των Εταιρειών Δήμου 5.989.132,27€
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 25.077.617,31€

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έχει να διαχειρισθεί αυτό το τεράστιο χρέος που άφησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές το οποίο ήταν μάλλον απόρροια της εμπειρίας που είχαν και του καλού σχεδιασμού που έκαναν. Και έχουμε να το διαχειρισθούμε μέσα σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που περνάει η χώρα και έχει άμεση επίπτωση στην δραματική μείωση των τακτικών πόρων που δικαιούνται οι Δήμοι από την Κεντρική Διοίκηση. Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (ΚΑΠ) που δικαιούται ο Δήμος είναι μειωμένοι 4 εκ. € σε σχέση με το 2009 ενώ τα Τακτικά του Έσοδα ανέρχονται σε 17.810.000 € τα οποία όπως είναι κατανοητό είναι μικρότερα από το χρέος που άφησαν οι χρηστές διοικήσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μπάμπαλος!

Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν άφησαν μόνο χρέη. Άφησαν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που οδήγησαν τον Δήμο σ’ αυτή την κακή οικονομική κατάσταση. Εκκρεμότητες που τις χειρίσθηκαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μήπως γνωρίζει γι’ αυτά τίποτε ο κ. Μπάμπαλος; Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Μπάμπαλο ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν θα αφήσουμε τίποτε να το καλύπτουν οι σκιές. Η Δημοτική Αρχή παρ’ όλη την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που περνάνε όλοι οι Δήμοι έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει άμεσα σχέδιο οικονομικής ανάταξης του Δήμου, γιατί έχει την γνώση και την εμπειρία αλλά και την αγάπη γι’ αυτή την πόλη. Οδηγός μας κ. Μπάμπαλε είναι η ηθική και οι αρχές της χρηστής διοίκησης που έχουμε ως Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Μπάμπαλος θέλουμε όμως να γνωρίζει ότι το θέμα που άνοιξε για την οικονομική διαχείριση του Δήμου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σύντομα θα έχει συνέχεια…


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Με αφορμή την από 10-9-2012 ανακοίνωση του κ. Βλασσόπουλου και την αναφορά του στον επικεφαλής της παράταξής μας Νίκο Μπάμπαλο, έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις:

«Κύριε Βλασσόπουλε,

Αναφερόμαστε και απαντάμε από ανάγκη σε εσάς προσωπικά, καθώς από την ανακοίνωση δεν προκύπτει εάν πρόκειται για δική σας προσωπική Ανακοίνωση, των αντιδημάρχων σας, του συνόλου της δημοτικής σας ομάδας ή για κάτι άλλο.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός, ότι κατά την προσφιλή σας πλέον τακτική αναρτάτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου την Ανακοίνωσή σας με την οποία απαντάτε στην παράταξή μας, χωρίς να αναρτάτε παράλληλα και την δική μας Ανακοίνωση. Αντιπαρερχόμαστε επίσης το γεγονός, ότι προσπαθείτε να δώσετε στην Ανακοίνωσή σας χαρακτηριστικά δήθεν ανεξάρτητου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ (από τον τίτλο και το γενικότερο ύφος της Ανακοίνωσης - ¨άρθρου¨ σας) και σας δηλώνουμε πως καταρχήν, υποδεχόμαστε ως θετικό το ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ, έστω και με τον τρόπο που απαντάτε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτό σηματοδοτεί και μια γενικότερη εγκατάλειψη της πάγιας πρακτικής της διοίκησής σας να αποφεύγει, να δίνει τις οφειλόμενες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για θέματα, που θεσμικά θέτουμε, δόγμα που εκφράστηκε κατά τον πλέον γλαφυρό τρόπο από την παροιμιώδη πλέον φράση αντιδημάρχου σας στο δημοτικό συμβούλιο: «ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ (αναφερόμενος σε ερωτήσεις για πολύ συγκεκριμένα θέματα, όπως της καθαριότητας που τέθηκαν από την Παράταξή μας) ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ…!!!»

Τώρα επί της ουσίας του κειμένου σας:

Εμφανίζεστε (η παράταξή σας), μάλιστα κατά τρόπο που καταδεικνύει πλήρη περιφρόνηση στην κοινή λογική και στη συλλογική μνήμη, να προέρχεστε από παρθενογένεση και να έχετε αναλάβει την διοίκηση του δήμου τον Γενάρη του 2011, λες και τα περισσότερα από τα στελέχη σας, αλλά και εσείς ο ίδιος προσωπικά να μην ήσασταν πρωτοκλασάτα στελέχη της αμέσως προηγούμενης διοίκησης.

Μιλάτε στην ανακοίνωσή σας για οικονομικά στοιχεία, που δήθεν παραλάβατε, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των οικονομικών της τετραετίας προ των εκλογών του 2010 είναι και σήμερα κορυφαίο στέλεχος και δημοτικός σύμβουλος της Παράταξής σας, όπως και μια σειρά άλλων σημερινών δημοτικών συμβούλων και συνεργατών σας.

Προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια θολή εικόνα, ότι δήθεν παραλάβατε την διοίκηση του Δήμου … από τον Νίκο Μπάμπαλο – σας υπενθυμίζουμε μόνο, ότι αποχώρησε από το δήμο το έτος 2004, διαφωνώντας με επιλογές και πρακτικές, που δυστυχώς εσείς σήμερα εφαρμόζετε και ακολουθείτε και το χειρότερο ως … «κακός μαθητής» – την στιγμή που, επί της ουσίας, στις αρχές του 2011 ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ…

Αναφέρεστε (και αυτό πλέον είναι μόνιμη επωδός κάθε δημόσιας τοποθέτησης σας) στην γενικότερη οικονομική κατάσταση, προκειμένου να κατέβει όσο γίνεται πιο χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών των πολιτών από το δήμο και από εσάς. Σας λέμε πως, όποιος θέλει να δουλέψει ψάχνει λύσεις και όποιος θέλει να αποφύγει την δουλειά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει ψάχνει δικαιολογίες.

Αναφέρεστε σε οικονομικά μεγέθη που παραλάβατε (από τους εαυτούς σας) τον Γενάρη του 2011. Το σημαντικό όμως είναι αυτό που θα παραδώσετε στο τέλος της θητείας σας, αλλά και αυτό που «παραδίδετε» καθημερινά στην πόλη και το οποίο το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Σας αναφέρουμε μερικά, όπως είναι τα σκουπίδια, η εγκατάλειψη της γειτονιάς, εγκατάλειψη της δημοτικής συγκοινωνίας, μια κατάσταση ανομίας, ιδίως στο κέντρο της πόλης, ατολμία και αστοχίες, την ίδια ώρα που παρά την μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 40%, διατηρήσατε αυξημένα τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, τα οποία είναι από τα υψηλότερα της Αττικής, ενώ αντίθετα μειώσατε, επιλεκτικά, κατά 35 % τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, ρύθμιση που αφορά μόλις 5 ή 6 καταστηματάρχες της πλατείας.

Τα μόνα στοιχεία που δείχνουν να ευημερούν επί των ημερών σας και τα οποία προφανώς δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση, είναι οτιδήποτε σχετίζεται με «άρτο και θεάματα» και γενικότερα με την επικοινωνιακή σας προβολή, την τήρηση εσωτερικών σας ισορροπιών (πλήθος μετακλητών συμβούλων, αύξηση εμμίσθων θέσεων δημοτικών συμβούλων παρά την γενικότερη αντίρροπη τάση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενίσχυση του Γραφείου Δημάρχου και του αριθμού των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτό μέσω του νέου Κανονισμού Λειτουργίας που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκχώρηση και ανάληψη όλων των εξουσιών από το Γενικό Γραμματέα κλπ)

Αναφέρεστε, τέλος, κύριε Βλασσόπουλε, σε θέματα που έχουν ελέγξει ελεγκτές και «έχουν πάρει το δρόμο τους», κάνοντας κατά τρόπο που αδυνατούμε να αντιληφθούμε προσωπική αναφορά στον Νίκο Μπάμπαλο. Η θέση σας αυτή δημιουργεί και δεν αποκαλύπτει σκιές, όπως ισχυρίζεστε. Σας ενημερώνουμε πως δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν φοβόμαστε τίποτα, κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεστε ως αποτέλεσμα του διοικητικού τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει με ευθύνη σας ο Δήμος, αλλά σας καλούμε εάν έχετε να πείτε κάτι, να το πείτε ευθέως και χωρίς υπονοούμενα και προσωπικούς υπαινιγμούς.

Μας έχετε «απειλήσει» και προ μηνών, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου με «σκληρό ρόκ», με αφορμή τις αποκαλύψεις μας για το θέμα του ασυμβιβάστου του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Σας θυμίζουμε επίσης ότι και τότε είχαμε αντιμετωπισθεί σχεδόν περιφρονητικά από εσάς. Και τότε είχατε αφήσει υπονοούμενα για την παράταξή μας. Και τότε κυκλοφορούσαν παπαγαλάκια που προεξοφλούσαν «φιάσκο» Μπάμπαλου. Και τότε αντί να αξιοποιήσετε τις παρατηρήσεις μας, χάριν της «χρηστής διοίκησης» την οποία αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και να ενεργήσετε τα νόμιμα, προτιμήσατε να προσπαθήσετε να υποβαθμίσετε επικοινωνιακά το θέμα, μέχρι την στιγμή που η Περιφέρεια έκρινε μη νόμιμη την συγκεκριμένη τοποθέτηση, δικαιώνοντας τις θέσεις μας. Σας γνωρίζουμε λοιπόν πως, ότι λέμε, το λέμε με ξεκάθαρη φωνή, μετά λόγου γνώσεως, δεν έχουμε να φοβόμαστε για κάτι, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και για αυτόν τον λόγο σας ενημερώνουμε πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χάνετε τον χρόνο σας με υπαινιγμούς και υποβόσκουσες απειλές, καθώς, αφενός δεν μας τρομάζουν, αφετέρου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η υποβάθμιση του δημοσίου λόγου στην Πόλη.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

44 σχόλια:

 1. O Βλασσόπουλος γιατί δεν παρουσιάζει τα στοιχεία της περιόδου 2007-2011 που ήταν Δήμαρχος ο Γεωργόπουλος και στελέχη της παράταξης του Γεωργόπουλου οι προσποιούμενοι τους ανεξάρτητους σήμερα Βλασσόπουλος ( Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και άλλα πολλά ) , Μήνας Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των οικονομικών, Γαλακτοπούλου αντιδήμαρχος, Λεσγής , Κεσκινίδης ; Η ΑΚΕΠ παρέλαβε τα οικονομικά το 2011 από τον Μήνα δηλαδή από τον εαυτό της .

  Βέβαια υπήρχε πρόβλημα και πριν από το 2007 , αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Βλασσόπουλος ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να κάνει κριτική στον Γεργόπουλο από τον οποίο παρέλαβε και ο οποίος ήταν Δήμαρχος από τον Ιανουάριο 2007 μέχρι το 2011, ούτε στον Μαστοράκο που ήταν Δήμαρχος πριν από την 1-1-2007 για 16 χρόνια , και τα βάζει με τον …………Μπάμπαλο που ήταν αντιδήμαρχος του Μαστοράκου για κάποια χρόνια.

  Ότι προβλήματα υπάρχουν που συνδέονται με τον Μπάμαπαλο ας τα παρουσιάσει, όπως και ανάλογα αυτά που υπάρχουν για τον εαυτό του και τους άλλους ...........ανεξάρτητους για να είναι σωστός.

  Γιατί φοβάται ο Βλασσόπουλος τους Γεωργόπουλο, Μαστοράκο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. “Ο Νίκος Μπάμπαλος ξαναχτύπησε!! Και με τι τρόπο! Μετά την επιτυχή του παρουσία στην ηγετική ομάδα που διοικούσε τον Δήμο επί πολλά χρόνια και κατάφεραν να παραδώσουν τον Δήμο σε κατάσταση πλήρους πτώχευσης,”
  ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΣΥ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;;;;;

  «Και μιας και θυμήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 να του θυμίσουμε και εμείς την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στις οποίες πάντα διαδραμάτιζε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο.»
  ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ) ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ (ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ) ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ πχ ΓΙΑ TO WI-FI ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ “πάντα διαδραμάτιζε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο” ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ;;;;;;;;

  “Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν άφησαν μόνο χρέη. Άφησαν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που οδήγησαν τον Δήμο σ’ αυτή την κακή οικονομική κατάσταση. Εκκρεμότητες που τις χειρίσθηκαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και έχουν πάρει τον δρόμο τους.”
  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΩΣΤΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ;;;;;;;;;;;;; ΤΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ; ΟΧΙ . ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ;;;;;;;
  ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΛΕΓΕΤΑΙ “ οικονομικές εκκρεμότητες” ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2011 (2~3 ΜΗΝΑ ) ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛ ΔΗΜ . ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΚΩΦΕΥΕΣ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ;;;;;; ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ή ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ – ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΟΥΝ – ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;

  “Δεν θα αφήσουμε τίποτε να το καλύπτουν οι σκιές.”
  “έχει την γνώση και την εμπειρία αλλά και την αγάπη γι’ αυτή την πόλη”
  ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

  ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΚΟΡΕΥΣΕΙ.
  ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ (ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ)
  ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΣΑΣ)
  ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ( ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΕΡΑΣ)

  ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ (που μέχρι τώρα δεν βλέπω να έχεις διορθώσει τίποτα) ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ

  Υγ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΔΙΟΤΙ :
  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ καλή η ανακοίνωση του Μπάμπαλου αλλά το παραμύθι δεν έχει δράκο.

  Να θυμίσω στους αναγνώστες του blog τους "πανηγυρισμούς" και τις δημόσιες εμφανίσεις του ίδιου του Μπάμπαλο με την Αιβατζίδου η οποία αν δε απατώμαι ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης Γεωργόπουλου μέχρι λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010. Φαντάζομαι ότι αν θέλει ο Κος Μπάμπαλος να ανιχνεύσει τις όποιες παρατυπίες της διοίκησης Γεωργόπουλου θα μπορούσε να το αναθέσει στην Κα Αιβατζίδου η οποία αποχώρησε από τους τελευταίους από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Σχετικά με την περίοδο διοίκησης του δήμου από τον Μαστοράκο μπορεί να γνωρίζει, αν θέλει, ο ίδιος ο Μπάμπαλος τι ακριβώς γίνονταν.

  Είναι πάγια τακτική της παράταξης και του ίδιου του Μπάμπαλου να προσπαθεί να εμφανίζει τον εαυτό του αγνώμων για το παρελθόν των διοικήσεων του δήμου.

  Είναι αλήθεια ότι η νυν διοίκηση του δήμου δεν έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά, και πως να γίνει αυτό άλλωστε, όταν η κληρονομιά από τις προηγούμενες διοικήσεις ξεπέρασε και τα πιο αρνητικά σενάρια για το τι θα αντιμετωπίσει.

  Κάποιοι, ανάμεσα τους και ο Μπάμπαλος, έκαναν ότι δε τα γνώριζαν, τώρα που τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται και πάλι κάνουν ότι δε τα βλέπουν.

  Το χειρότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι προσπαθούν να χρεώσουν, ότι δυσκολίες συνεπάγονται τα αβάσταχτα για τον δήμο χρέη, σε διοικητική ανεπάρκεια, δίνοντας με αυτό τον τρόπο άφεση αμαρτιών στις διοικήσεις από τις οποίες προήλθαν!

  Ο πανικός και η σκληρή στάση που θέλει να παρουσιάζει ο Μπάμπαλος απέναντι στην διοίκηση, θεωρώ ότι οφείλεται στο γεγονός, ότι διακρίνει βήματα βελτίωσης και προοπτικής που μπορεί να μην είναι ακόμα εμφανή στους δρόμους της πόλης, αλλά θέλει να προλάβει την δημιουργία εντυπώσεων θεωρώντας ότι οι δημότες δε θα δουν το αποτέλεσμα αλλά θα σταθούν στις "αντιπολιτευτικές" κορώνες της παράταξης του.

  Τελικά πρέπει να αποφασίσει ο Κος Μπάμπαλος, θέλει να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πόλη μας ή να χειροτερέψουν ώστε να του δώσουν περισσότερες πιθανότητες για την εκλογή του στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

  Επί θητείας Γεωργόπουλου δε είδαμε να υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον για τα κακώς κείμενα της τότε διοίκησης, την οποία περίμενε ο Κος Μπάμπαλος να πέσει σαν ώριμο φρούτο, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που είχε ο δήμος μας.

  Σχετικά με τον άρτο και τα θεάματα που αναφέρει στο δελτίο τύπου της παράταξης του, αυτή η προσέγγιση είναι προσωπική του άποψη, και ενδεχομένως μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι δημότες όπως και οι περισσότεροι Έλληνες λόγω της κρίσης, ο Κος Μπάμπαλος θα προτιμούσε την παράδοση στην μίζερη πραγματικότητα από την ευκαιρία να γνωρίσουν οι δημότες, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, να επικοινωνήσουν, ακόμα και να διασκεδάσουν, σε έναν χώρο που τους ανήκει, το κτήμα φιξ.

  Ας μπουν στον κόπο ο Κος Μπάμπαλος και το επιτελείο του να επισκεφτούν τις εκδηλώσεις τις οποίες αποφεύγουν όπως και στελέχη άλλων συνδυασμών της πόλης, και αναρωτιέμαι το νόημα αυτής της απουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ....

  Ο Κος Μπάμπαλος έχει την τύχη να μην είναι στην παρούσα φάση δήμαρχος της πόλης, κάτι που κάνει άγνωστο πως θα διαχειρίζονταν την διοίκηση και αν τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα.

  Το ζητούμενο είναι ότι η χώρα μας περνάει μέσα από το μάτι του κυκλώνα και αυτό έχει συνέπεια στην συνολική λειτουργία και οργάνωση, πόσο μάλλον όταν ένας δήμος όπως το Ηράκλειο έχει να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες των προηγούμενων διοικήσεων, εννοώ αυτές που ο Κος Μπάμπαλος κάνει ότι τις αγνοεί.

  Εκτός από τις αμαρτίες των προηγούμενων διοικήσεων ο Κος Μπάμπαλος αγνοεί και τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργούνται από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

  Μειωμένη η επιχορήγηση από το κράτος, η ΔΕΗ δεν είναι συνεπής λόγω ρευστότητας από τους απλήρωτους λογαριασμούς, προβληματικός εξοπλισμός στις υπηρεσίες του δήμου, δεσμευμένα οχήματα λόγω χρεών από τις προηγούμενες διοικήσεις, προμηθευτές που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον δήμο λόγω κακού προηγούμενου, που έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί ο δήμος να προμηθευτεί ανταλλακτικά, καύσιμα, ακόμα και αναλώσιμα!

  Αντί όλα τα παραπάνω να προκαλέσουν στον Κο Μπάμπαλο τουλάχιστον συμπάθεια και να συμβάλει από την πλευρά του με ιδέες και προτάσεις για το πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην πόλη μας, εκείνος προτιμά την ανούσια, άκαιρη και επιλεκτική κριτική απέναντι στην διοίκηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μένουν 18 μήνες για τις Δημοτικές εκλογές. Το «πολιτικό» κατεστημένο που έχει δημιουργηθεί από Γρηγοριάδη τον ειδικό των πολιτιστικών , Μαστοράκο, Γεωργόπουλο, και τον πρόσφατο περίεργο βασικά με κύριο προσόν τον συνδικαλισμό και τις ανάλογες διασυνδέσεις ανεξάρτητο Βλασσόπουλο, τους αντίστοιχους συνδικαλιστές στο Δήμο , τα τοπικά ΜΜΕ που διανέμονται δωρεάν αλλά λειτουργούν με κόστος των Δημοτών , είναι συμπαγές και αλληλοπροστατεύεται . Λες και είναι μια ιδιαίτερη τάξη οι αυτοονομαζόμενοι «πολιτικοί» σε σχέση με τους Δημότες , μεταξύ των οποίων υπάρχουν άνθρωποι πολύ υψηλού επιπέδου τουλάχιστον συγκριτικά με αυτούς, που δεν τους αφήνουν να φανούν, με τις γνωστές πλέον και εφαρμοζόμενες από χρόνια διαδικασίες και σε κεντρικό επίπεδο.
  Απ’ ότι φαίνεται δεν προλαβαίνει να δημιουργηθεί νέα παράταξη ανεξαρτήτως κομμάτων από κατάλληλους που θα δεχθούν να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν όλοι οι παραπάνω και που θα σπάσει μάλιστα και αυτό το μπλοκ των κατεστημένων.
  Ο Κυριάκος έκανε κάποιες δειλές προσπάθειες αλλά τελικά γύρισε στο «όλον ΠΑΣΟΚ».
  Ο Μπάμπαλος είναι τελικά η μόνη «παράταξη» που αυτονομήθηκε όσο αυτονομήθηκε και κάνει κάτι, είναι ο μόνος τελικά εναλλακτικός φορέας που υπάρχει , και δια της αποκλίσεως ίσως είναι η μόνη εναλλακτική.
  Αν καταφέρουν επιπλέον και να συνεννοηθούν με τον Κυριάκο παραμερίζοντας αυτά που τους χωρίζουν , θα πάρουν το Δήμο δια περιπάτου αφού και οι σημερινοί έχουν αυτοδιασυρθεί.
  Αυτοί αφού σκουπίσουν την κατάσταση , θα πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εμπλοκή σοβαρών προσώπων , προσοντούχων και νέων στο Δήμο, στους οποίους θα παραδώσουν , για να γίνει κάτι. Ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργεί για να εξυπηρετεί τους πολίτες και δεν είναι καταφύγιο ανεπάγγελτων ή «επαγγελματιών πολιτικών».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πραγματικά, διαβάζοντας και την ανακοίνωση της ΑΚΕΠ και κάποια από τα σχόλια, συμπεραίνω πως αυτοί οι τύποι της ΑΚΕΠ είτε έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και πραγματικά πιστεύουν ότι είναι κάτι άλλο από την παράταξη Γεωργόπουλου και ότι οι ίδιοι δεν έχουν καμμία σχέση με τους εαυτούς τους προ του 2010, είτε προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε όλους εμάς και να μας πείσουν για το παραπάνω ότι δηλαδή είναι κάτι διαφορετικό, μόνο και μόνο επειδή το 2011 προσέθεσαν κάποια ¨ρετάλια της αριστεράς¨ που είχε πει και ο σ. Θόδωρος !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προς 12:42

  Όταν είσαι σε μία παράταξη και έχεις το σθένος να παραιτηθείς παρόλο που είσαι διοίκηση παρόλο που δημιουργείς ρήγμα με την παράταξη σου, αυτό από μόνο του ακυρώνει αυτό που γράφεις, και δυστυχώς δεν αναγνωρίζεις την τόλμη και το ρίσκο. Δεν καταλαβαίνεις ότι όταν κάποιος παραιτείται, αυτομάτως, διαφοροποιείται από τις επιλογές και την πολιτική της παράταξης του.

  Οι τύποι της ΑΚΕΠ είδαν, έκαναν υπομονή μήπως και κάτι αλλάξει, και σε 2 χρόνια την έκαναν, αντίθετα με τον Μπάμπαλο που για να διαφοροποιηθεί χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι θλιβερό να διαπιστώνεις, ότι κάποιος που ήταν 14 χρόνια στην διοίκηση και 7 στην αντιπολίτευση δεν ξέρει πότε και πως να κάνει αντιπολίτευση...

  Πως διοικούσε άραγε 14 χρόνια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν πειράζει βλακεπάκια.. αφήστε τον Μπάμπαλο να μην ξέρει να κάνει αντιπολίτευση...

  Φτάνει που ξέρετε εσείς να διοικείτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όταν από την πρώτη στιγμή κάνεις εσωτερική αντιπολίτευση στην παράταξη σου και επιτίθεσαι στον επικεφαλής με τον οποίο κατέβηκες στο ψηφοδέλτιο του αυτό σημαίνει δυο και μόνο δύο πράγματα:
  ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ...

  ΑΥΤΑ ...
  ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΒΛΑΚΕΠΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΙΛΙΩΕΙΠΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΓΗΚΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Φαντάσου πόσο μειωμένο πολιτικό αισθητήρα και πόσο καιροσκόπος μπορεί να είναι κάποιος που 4 φορές κατέβηκε με τον ίδιο επικεφαλής τον οποίο αμφισβήτησε ανοικτά μετά από 14 χρόνια επειδή δε του έδωσε το δακτυλίδι!!!

  Οι υποστηρικτές του Μπάμπαλου έχουν υλικό να ασχοληθούν αν θέλουν και να αναρωτηθούν για το μαγαζί τους, αντί να προσπαθούν να εκφράζουν σοφιστείες και με επιφανειακή ανάγνωση των γεγονότων να καταλήγουν σε στείρα και ανούσια κριτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Με την διαφορά ότι ο Μπάμπαλος δεν αναίρεσε ούτε τον εαυτό του, ούτε το σύνολο της διαδρομής του στην παράταξη του Μαστοράκου. Και τις ευθύνες του, στον βαθμό που του αναλογούσαν, ανέλαβε και την αυτοκριτική του έκανε. Δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι προήλθε από παρθενογέννηση όπως κάνει το σύνολο της ΑΚΕΠ (πλην ρεταλίων).
  Είπε ότι κάποια στιγμή ο κύκλος έκλεισε και ότι ο τι είχε να δώσει ο Μαστοράκος το έδωσε.
  Αντίθετα, αν διαφοροποιείτο από τον Μαστορκάκο τον πρώτο χρόνο της πρώτης τετραετίας και μάλιστα για επικοινωνιακούς λόγους... θα ήταν Βλασσόπουλος


  Υ.Γ.: ¨Αισθητήρα¨ έχουν τα αυτοκίνητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ “ΤΑΙΡΙΑΖΕ” ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΕΚΑΝΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ “ΤΑΙΡΙΑΖΕ” ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ.

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καταρχήν ο Βλασσόπουλος αποχώρησε λίγο μετά την συμπλήρωση του 1ου χρόνου θητείας του Γεωργόπουλου.

  Αν θέλεις όμως να παίξουμε τις κουμπάρες,
  Ο Βλασσόπουλος έκανε 1 χρόνο και κάτι για να καταλάβει τον Γεωργόπουλο και ο Μπάμπαλος 14 χρόνια για να καταλάβει τον Μαστοράκο, ποιός έκανε περισσότερο κακό στο Ηράκλειο ο Γεωργόπουλος ή ο Μαστοράκος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Επανέρχεται στο blog το γνωστό ¨IQ AKEP¨

  Πόσο πιο απλά να το πώ ?? Δεν υπάρχει πουθενά καμμία δήλωση Μπάμπαλου ότι τα 14 χρόνια συμπόρευσης με τον Μαστοράκο ήταν όλα λάθος. Αντιθέτως υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στα πρώτα χρόνια και στα τελευταία, όταν πια άρχιζαν να εμφανίζονται τα σημάδια της παρακμής. Το ξέρω ότι αυτό δεν μπορείτε να το χωνέψετε ακεπάκια γιατί κατά βάθος είσαστε γνήσια (πολιτικά) τέκνα Γεωργόπουλου. Όμως τι να κάνουμε ?
  Η παραίτηση Μπάμπαλου λοιπόν από την παράταξη της δημοκρατικής συνεργασίας δεν συνοδεύτηκε με ακύρωση της όλης του συμμετοχής, όπως έκανε αντίστοιχα ο Βλασσόπουλος. Ούτε υπάρχει ούτε πρόκειται να δεις πουθενα δήλωση Μπάμπαλου που να παρουσιάζει εαυτόν ως προϊόν παρθενογέννεσης όπως κάνει ο Βλασσόπουλος στην ανακοινωση που δημοσιεύει το blog...

  Εγώ αυτό που είπα είναι το εξής απλό: Αν διαφοροποιείσαι από τον επικεφαλής της παράταξής σου με το καλημέρα σημαίνει είτε ότι δεν τον έχεις αξιολογήσει σωστά (άρα το πρόβλημα είναι δικό σου και αφορά τις δικές σου ΙΚΑΝΟΝΟΤΗΤΕΣ, είτε είσαι καιροσκόπος, βλέπεις ότι το καράβι βουλιάζει και φεύγεις (όπως το γνωστό τρωκτικό) προκειμένου να εμφανιστείς μετά ως σωτήρας από παρθενογέννεση...

  Το επικοινωνιακό τρυκ έπιασε μια φορά (λόγω συγκυριών και άπειρων καραμπόλων). Τώρα αποκαλύπτεται όμως ότι ο ¨βασιλιάς (χαχα) είναι ΓΥΜΝΟΣ¨. Εξ ου και οι άπειροι σύμβουλοι και συμβουλάτορες, ο Γενικός κλπ κλπ

  Το έργο όμως τελειώνει...

  Αλλά το πιο αστείο του σχολίου σου είναι το ¨ο Βλασσόπουλος κατάλληλος για δήμαρχος¨

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΠΟΙΟ ΣΚΑΤΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ;;;;;
  ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ή ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ που είμαι και δυσκοίλιος ;;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Προς 5:53 Μ.Μ

  Ο Αγαπητός φίλος εξακολουθεί να προσπαθεί να περάσει την μπάλα κάνοντας τρίπλες στον εαυτό του.

  Κάνει ότι δεν ξέρει ότι ο Γεωργόπουλος ήρθε φυτευτός από το κόμμα στο Ηράκλειο, ενώ ο Βλασσόπουλος είχε παρελθόν στα κοινά του δήμου ως αντιπολίτευση.

  Κάτι ανάλογο δε το δέχθηκε καν ο Μπάμπαλος όταν το κόμμα του αποφάσισε να φυτέψει τον Ν. Σπυρόπουλο υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ.

  Ο Φίλος πρέπει να καταλάβει ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάποιο λάθος ή ζαβολιά του Μπάμπαλου θα δεις.

  Και καταλήγω,
  Πόσο θράσος επιτέλους μπορεί να έχει κάποιος σαν το Μπάμπαλο και τους υποστηριχτές του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καπου σε εχασα.... Γιατι ειναι "λαθος θρασος ζαβολια" του Μπαμπαλου το οτι δεν δεχτηκε τον φυτευτο οπως εκανε ο Βλασσοπουλος ???

   Διαγραφή
 18. Για την περίοδο Μαστοράκου.....ο Βλασσόπουλος κατηγορεί τον Μπάμπαλο και συνεργάζεται με τον Μαστοράκο, πλην άλλων βγάζοντας και τον συνήγορο του πολίτη.
  Την περίοδο Γεωργόπουλου ο Βλασσόπουλος 2007- 2011 την περνάει σαν να μην υπήρξε. Τόσο πολύ φοβάται τον Γεωργόπουλο με τον οποίο διαφώνησε αυτός ο ισχυρός και διαφορετικός, όπως και οι άλλοι της παρέας ; Ακόμη δεν έχουν ανεξαρτοποιηθεί, τι συμβαίνει ;
  Τέτοιο μπλέξιμο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αν δε κάνω λάθος στο δελτίο τύπου, αναφέρεται ότι θα δοθούν και άλλα στοιχεία στην δημοσιότητα, πιθανόν και επειδή ο Μπάμπαλος είναι εκείνος που έχει βγει από τα ρούχα του για το πως διοικείται ο δήμος σήμερα, η δημοτική αρχή επέλεξε να του θυμίσει κάποια στοιχεία που αγνοεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο Βλασσόπουλος φαίνεται ότι θεωρεί τον Μαστοράκο πλέον συνεργάτη για κάποιο λόγο αφού ψήφισαν και τον ίδιο συνήγορο του πολίτη, και την περίοδο του Μαστοράκου αγωνίζεται να την χρεώσει στο Μπάμπαλο.
  Όσο για τον Γεωργόπουλο που τον φοβάται, είναι γιατί ξέρει πόσες "κυβηστήσεις" του έκανε καθώς και οι άλλοι της παρέας και δεν τους παίρνει παίρνοντας υπόψη τους και το ιδιόρυθμο του χαρακτήρα του, φοβούνται μην πάρει ανάποδες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Είναι μια υπόθεση εργασίας αυτό που αναφέρεις, το ότι ο μπάμπαλος ήταν 14 χρόνια στην διοίκηση του δήμου, και γνωρίζει πολλά τα οποία περιέργως έχει ξεχάσει είναι γεγονός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλά, γιατί ο Βλασσόπουλος δεν κατηγορεί τον Μαστοράκο που είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου ως σύμβουλος της παράταξης του Σπυρόπουλου , για να απαντήσει ;
  Γιατί ο Σπυρόπουλος που κληρονόμησε την παράταξη του Μαστοράκου δεν παίρνει θέση και δεν την υπερασπίζεται ;
  Ο Μπάμπαλος θα απολογηθεί για την συνεργαζόμενη με τον Βλασσόπουλο παράταξη του Σπυρόπουλου επειδή έτσι βολεύει τον Βλασσόπουλο που τα έκανε θάλασσα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Το περίεργο είναι ότι ο Μπάμπαλος τόσα χρόνια δεν έθεσε θέμα κληρονομιάς χρεών, ούτε από την περίοδο Μαστοράκου, ούτε από την περίοδο Γεωργόπουλου. Το ότι εντοπίζει ξαφνικά διάφορα προβλήματα στην πόλη, τα οποία όμως σημαντικό μέρος των προβλημάτων αυτών προέρχεται από τα χρέη του παρελθόντος σε συνδυασμό με την ασταθή οικονομική κατάσταση του κράτους, είναι ξεκάθαρος φαρισαϊσμός, και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ουσία του προβλήματος αλλά και στους Ηρακλειώτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ο Βλασσόπουλος γιατί δεν παρουσιάζει την κληρονομιά χρεών από τις περιόδους Γεργόπουλου και Μαστοράκου ; Ο Μήνας πρέπει να τα ξέρει αναλυτικά , εκτός από τους σημερινούς Λεσγή κλπ. . Αν φταίει και ο Μπάμπαλος σε αυτά τα χρέη ακόμη καλύτερα για τον Βλασσόπουλο. Για να προσφέρει ο Βλασσόπουλος και στους Ηρακλειώτες όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί και προεκλογικά και να αναδείξει........τον Φαρισαϊσμό του Μπάμπαλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ολοι ειναι μεσ στο κόλπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας είναι γνωστά σε όλους, εκτός από την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, υπάρχουν και αμαρτίες του παρελθόντος.

  Ο Μπάμπαλος όσο και να φωνάζει και να πολώνει την κατάσταση δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν, αν ήταν να δώσει λόγο θα τον έδινε για τα 7 χρόνια που είναι αντιπολίτευση. Λόγο και ευθύνη για ότι κάνει και δε κάνει θα δώσει ο Βλασσόπουλος που είναι διοίκηση, και που βρίσκεται σε μια κατάσταση - πρόκληση για το πως θα διαχειριστεί το λαχείο που του έτυχε.

  Αν τελικά ο Βλασσόπουλος βγει από αυτήν την προσπάθεια, ακόμα με περιορισμένες "απώλειες" τότε ο Μπάμπαλος δε θα έχει καμία ελπίδα για να γίνει δήμαρχος στο Ηράκλειο.

  Ξέρετε τι είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις αυτό το ενδεχόμενο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ρε αδέρφια το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε δήμαρχο...

  Όλα τ' άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

  Και το θέμα ξεκινάει από το ότι ο Βλασσόπουλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί σχολιάζει πόσο κακή είναι η κατάσταση και πόσα χρέη έχει ο δήμος, χωρίς να κάνει κάτι γι' αυτό... Λες και είναι σχολιαστής και όχι δήμαρχος...

  Από κει ξεκινάει και εκεί τελειώνει το πρόβλημα...

  Κι επειδή ο Μπάμπαλος είναι ο μόνος που μιλάει γιατί όλοι οι άλλοι είτε δεν μπορούν είτε τα χουν βρει με τον Βλασσόπουλο κάθεται και βγάζει ανακοινώσεις κατά του Μπάμπαλου, στις οποίες δεν λέει κουβέντα ούτε για τον Μαστοράκο ούτε για τον Γεωργόπουλο, λες και αυτοί οι δύο δεν υπήρξαν ποτέ στο Ηράκλειο και ο Μπάμπαλος είχε ποτέ το ρόλο του υπερδήμαρχου πάνω από Μαστοράκο και Γεωργόπουλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε Δήμαρχο αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε εναλλακτική λύση. Ο Μπάμπαλος αν ήταν καλός θα τον είχε βγάλει ο κόσμος, όπως έκανε με τον Παντελή. Αν είναι να βγάζουμε Δήμαρχο όποιον αντέχει να χάνει και να ξαναβάζει υποψηφιότητα πάλι σε σαπάκια θα πέσουμε. Και αν είναι να φάμε στη μάπα τον Μπάμπαλο καλύτερα οι Βλασσόπουλος-Βλαντής που είναι καλά παιδιά τουλάχιστον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. KΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ(!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Έχω σκάσει στα γέλια...

  Η επικοινωνιακή γραμμή των Βλακεπέων πλέον έχει προσαρμοστεί στο "ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ"

  χαχαχαχα....

  Είστε για κλάματα Βλακεπάκια.... Παραιτηθείτε όλοι μαζί γιατί αν φτάσετε ως τις εκλογές το ποσοστό του Γεωργόπουλου το 2010 θα φαντάζει τεράστιο μπροστά στο δικό σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Μια απορία:

  Αυτός ο Νώντας που βρίσκεται ?

  Οι υπαρχηγοί του, Μαστοράκος - Κουτρούλης, δεν θα πρέπει να ενημερώσουν τον Ηρακλειότικο λαό για το αν είναι ικανοποιημένοι από την εώς τώρα παρουσία (απουσία) του ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ο Δήμος Ηρακλείου άρχισε να αναφέρεται μεταξύ αυτών που κλείνουν…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;
  ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΛΕΝΕ “ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ”

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Αν ήταν ο Μπάμπαλος δήμαρχος θα είχε βάλει ήδη λουκέτο ο δήμος, είναι τυχερός που δεν έγινε δήμαρχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Σωτήρας αυτός ο Βλασσόπουλος , σώζει τον Δήμο. Νάχαμε 5-6 τέτοιους ..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Μόλις φύγει από δήμαρχος ο κυρ Ηλίας κλείνει ο δήμος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ΒΛΕΠΩ ΒΛΑΝΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;
  ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΛΕΝΕ “ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ”

  Γ&Δ

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΛΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Blogger καλό θα ήταν να έκοβες υβριστικά σχόλια όπως το παραπάνω.
  Δεν νομίζω να τιμούν το blog.
  Άσε που αυτό είχαμε ζητήσει από το 2010 και το έκανες αρχικά.
  Από ότι φαίνεται στο blog έχουν ειπωθεί κάποιες αλήθειες και κάποιος έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα, αυτό όμως δεν θα είναι η αιτία να διαβάζουμε τις βωμολοχίες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή