Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2012

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ


Κατά καιρούς εμφανίζονται στις διοικήσεις του δήμου, πρόσωπα που στην καλύτερη περίπτωση, κάποτε είχαν κάποια σχέση με το Ηράκλειο, είτε επαγγελματικά ή κατοικούσαν στην πόλη μας, σήμερα έχουν μόνο τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Ηράκλειο ενώ κατοικούν σε άλλους δήμους.

Εφόσον κάποιος κατοικεί σε άλλο δήμο, ανεξάρτητα αν κάποτε κατοικούσε στο Ηράκλειο, για πιο λόγο να θέλει να εμπλακεί στα κοινά ενός δήμου που ως κάτοικος δεν έχει σχέση και επί της ουσίας δε τον αφορά η λειτουργία του.
Μπορεί να έχει άποψη για την καθαριότητα του δήμου στον οποίο κατοικεί, γιατί αποτελεί καθημερινή σχέση του με την υπηρεσία και τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά ελάχιστη εικόνα για τον δήμο που διοικεί, μπορεί να μην διασχίζει καν τους δρόμους της πόλης που εξελέγην.
Ακόμα και τα δημοτικά τέλη που πληρώνει εισπράττονται στον δήμο που κατοικεί και όχι στον δήμο που εκλέχθηκε.

Σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και οι Ηρακλειώτες τον επέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτό είναι γεγονός και δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την νομιμότητα της εκλογής, παρόλο που στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκαν αιρετοί με περίπου 200 ψήφους από τους 20.854 Ηρακλειώτες που ψήφισαν.

Η απορία αφορά κυρίως τους λόγους για τους οποίους κάποιος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενδιαφέρεται τόσο πολύ να συμμετέχει σε κάτι που του είναι αδιάφορο στην καθημερινότητα του, πόσο μάλλον όταν η ψήφος του μετράει διπλή στο δημοτικό συμβούλιο.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

5 σχόλια:

 1. Όσοι νομίζατε ότι ο προσδιορισμός Δεξιός είναι ξεπερασμένος βιώστε
  στη καθημερινότητά σας τη Δεξιά συμπεριφορά της Διοικούσας παράταξης και επαναπροσδιορίστε τις επιλογές σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή είναι η κρατιστική δεξιά ( δεν έχει ο κρατισμός να κάνει μόνο με την αριστερά κάπου συνδέονται ) και έχει να κάνει και με την ποιότητα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εχεις απόλυτο δίκιο. Πες μου όμως βρίσκεις ικανό αντίβαρο, σ' αυτήν την νοοτροπία, από τον προσδιορισμένο Αριστερο αυτής της διοίκησης? Τι ενοχλεί περισσότερο? Η αναλγητη συμπεριφορά του Αριστερού ενοχλεί. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση επιφύλαξε σε όλους μας πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις με πρωταγωνιστές ανθρώπους που μοιάζουν να μην καταλαβαίνουν τίποτα, που κατηγορούν τους υπαλλήλους δημιουργώντας άλλοθι για τη συνείδηση τους (όσοι έχουν)και για την κοινωνία,που περιφέρονται στο δήμο με φανερή κούραση από την "υπερπροσπάθεια" να τον σώσουν. Θύτες και θύματα μαζί, έρμαια στους δήθεν ικανούς συμβούλους άσχετους με τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού που αποκαλείται πόλη Ηρακλείου Αττικής. Ξέρειςς πόσο θα ήθελαν να πάνε σπίτι τους αλλά πλέον ο μισθός είναι πάνω από αναγκαίος. "Βροχοίς πόσι" πολιτικοί, καμμία σχέση με τις αυτοδημιούργητες πολιτικα προσωπικότητες του παρελθόντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος
  18 Οκτωβρίου 2012 4:00 μ.μ.

  Όσοι νομίζατε ότι ο προσδιορισμός Δεξιός είναι ξεπερασμένος βιώστε
  στη καθημερινότητά σας τη Δεξιά συμπεριφορά της Διοικούσας παράταξης και επαναπροσδιορίστε τις επιλογές σας.


  Ανωνυμε μου φιλε , για να λες αυτα τα πραγματα μαλλον αλλο δημο εχεις στο νου σου.
  Οι Δεξιοι που εχει αυτη η διοικηση εκτος απο κοιμισμενοι ειναι ανικανοι και επικινδυνοι, και σου το εξηγω
  1) Δεν μορει να εισαι δεξιος εξυπνος και να αναθετεις νευραλγικους τομεις του δημου σε προσωπα προσκειμενα στους αντιπαλους σου (ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ - ΥΠΑΣΠΙΣΤΕς Κ.Λ.Π.)
  2)Δεν μορει να εισαι δεξιος και να σε κανουν οτι θελουν τα τσιρακια του ΠΑΣΟΚ.
  3)Δεν μορει να εισαι δεξιος και να κυνηγας τους δεξιους που υπαρχουν στο δημο.
  4)Δεν μπορει να εισαι ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ και να στηριζεσαι στα ιδια "ξυλινα ποδια" που στηριχτηκε και ο Γεωργοπουλος και πηρε 15%.

  Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω ......


  Ενας Δεξιος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΒΛΑΚΕΠΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ενδιαφέρεται τόσο πολύ ΚΑΠΟΙΟΣ να συμμετέχει σε κάτι που του είναι αδιάφορο στην καθημερινότητα του, πόσο μάλλον όταν η ψήφος του μετράει διπλή στο δημοτικό συμβούλιο.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή