ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ?


Κάπου άκουσα ότι ετοιμάζεται η διοίκηση για νέες κυκλοφοριακές απορυθμίσεις. Μάλιστα αυτές θα γίνουν σύμφωνα με την μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου Πατρών.
Για να δούμε μια κυκλοφοριακή ρύθμιση που αν δεν κάνω λάθος έγινε βάσει μελέτης των ίδιων επιστημόνων και αφορά την πρόσβαση των οχημάτων στον σταθμό του ΗΣΑΠ μέσω της οδού Μ. Αντύπα. 


Στο κομμάτι της Μ. Αντύπα, περίπου 30 μέτρων μέχρι την Θέμιδος, απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα η συντομότερη διαδρομή για τον σταθμό του ΗΣΑΠ να είναι μέσω της Πλ. Μανδηλαρά (πρώην Πλ. Όθωνος) και περίπου 3πλασια μπορεί και 4πλασια διαδρομή από ότι πριν. 
Εκτός από αυτό το παράδοξο, όπως θα δείτε στον χάρτη στην ουσία ακυρώνονται! δύο δρόμοι. 
Η Θέμιδος και η Παλλάδος, αφενός η Θέμιδος είναι χρηστική αποκλειστικά για τους κατοίκους της Θέμιδος και της Μ. Αντύπα από το ύψος την Απόλλωνος μέχρι το ύψος της Θέμιδος καθώς το κομμάτι από την Θέμιδος μέχρι την Σ. Καραγιώργη θεωρείται αδιέξοδο και πεζόδρομος!

Με απλά λόγια οι δύο δρόμοι Παλλάδος και Θέμιδος σύμφωνα με τις ρυθμίσεις δεν έχουν καμία χρηστικότητα εκτός από τους 100 περίπου περίοικους.


Αν κάποιος ερχόμενος από την Σ. Καραγιώργη ή από την Ηρακλέους με προορισμό την Μ. Αντύπα, θα συνεχίσει ευθεία από την Ηρακλέους ή σε αυτό το ύψος θα στρίψει δεξιά ερχόμενος από την Σ. Καραγιώργη, δε φαντάζομαι ότι κάποιος θα προτιμήσει να πάει  μέσω Παλλάδος και να στρίψει μετά δεξιά για να βγει στην Ακροπόλεως. 


Με την κόκκινη γραμμή είναι η διαδρομή πριν τις ρυθμίσεις η μπλε γραμμή όπως αποφάσισαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Πατρών.

Να θυμίσω ότι στο σημείο της Μ. Αντύπα στο ύψος της οδού Απόλλωνος είχαν τοποθετηθεί επί δημαρχείας Στ. Γεωργόπουλου, μεταλλικά παλούκια ώστε να αποτρέπεται η διέλευση των οχημάτων που παραβίαζαν το απαγορευτικό.
Μετά από κίνηση δημοτών αυτά τα παλούκια αφαιρέθηκαν κακώς θεωρήθηκε παράνομη η τοποθέτηση τους. Νωρίτερα είχαν τοποθετηθεί κολονάκια επί της Μ. Αντύπα στο ύψος της Θέμιδος αυτή την φορά τα οποία μπορούσαν να ελέγχουν και να έχουν διέλευση μόνο οι κάτοικοι της Μ. Αντύπα από το ύψος της Θέμιδος μέχρι την Στ. Καραγιώργη, με λίγα λόγια ιδιωτικός δρόμος!!!

Κάποια στιγμή τοποθετήθηκε και μπάρα στο ίδιο σημείο, σαν αυτή που έχουν στα στρατόπεδα και τα νοσοκομεία...

Στο αμαρτωλό κομμάτι της Μ. Αντύπα έχουν συμβεί πράγματα και θάματα, και η απορία είναι, ποιος είναι αυτός ο εκλεκτός που έχει την δυνατότητα να "επιβάλλει" στην όποια δημοτική αρχή, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μόνο για την πάρτι του?