Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ?


Με λύπη μου σας πληροφορώ ότι αγόρασα «στο πλαίσιο της διευκόλυνσης που παρέχει ο Δήμος Ηρακλείου στους δημότες», Ρεβίθια, 2 euro/ kgr Συσκευασία 5 kgr (Αγ. Κων/νος, Φάρσαλα) και όταν άνοιξα την συσκευασία διαπίστωσα ότι τα ρεβίθια ήταν ότι χειρότερο μπορούσα να φανταστώ. Κατ αρχάς ήταν ανακατεμένα περσινά 80% με φετινά 20% τα περσινά είχαν τρύπες από σκουλήκια με ότι αυτό συνεπάγεται και το χειρότερο μέσα στην συσκευασία υπήρχαν και περιττώματα ποντικιών (τα γνωστά μας ποντικοκούραδα). Ίσως κάποιος γελάσει και του φανεί αστείο αλλά πιστέψτε με δεν είναι. 

Ο Δήμος Ηρακλείου είχε όλη την καλή πρόθεση να προσφέρει προϊόντα σε προσιτή τιμή στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες αλλά κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας. Προσωπικά δεν θα θέσω σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μου και την δικιά μας καταναλώνοντας ένα προϊόν που έχουν επισκεφτεί τρωκτικά γνωρίζοντας τι ασθένειες μπορεί να μεταφέρουν αυτά, και θα τα πετάξω. Το θέμα είναι ότι άλλο προϊόν είδα στην ανοιχτή συσκευασία που είχαν οι «αγρότες» και άλλο περιείχε η συσκευασία που αγόρασα. Το θέτω υπ’ όψιν για ενημέρωση γιατί το ίδιο νομίζω θα έπαθαν και άλλοι συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ.
Φουντούλης Λάμπρος
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

6 σχόλια:

 1. Αυτά γίνονται όταν ο Δήμος επιβραβεύει το παρεμπόριο. Δεν τα παιρνες από τους γύφτους καλύτερα; Πιο φρέσκα θα τανε. Απόδειξη δίνανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτέλους ο Δήμος βρήκε το ρόλο του...ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στην άθλια περίοδο που ζούμε ήταν σχεδόν βέβαιο ότι στα πλαίσια του εθελοντισμού θα είχαμε και μαυραγοριστισμό . Ορισμένοι στα πλαίσια του εθελοντισμού φτιάχνουν και νέες καταστάσεις πιθανών «ψηφοφόρων» γιατί αντιλαμβάνονται ότι θα καταποντισθούν. Άλλοι που αποβλήθηκαν από τις παρατάξεις που στήριζαν για χρόνια ως κύρια υπεύθυνοι για το μπάχαλο του Δήμου ( που δεν τα φέρνει στην επιφάνεια η σημερινή διοίκηση επειδή συνεργάζεται ), τρυπώνουν τώρα σε σχηματισμούς που φαίνεται να αναπτύσσουν κάποια δυναμική, όπου γίνονται ……δεκτοί . Η κατάσταση στο Δήμο είναι απερίγραπτη. Πρέπει να γίνει εκκαθάριση και διάλυση και να ενωθεί ο Δήμος με κάποιον άλλο. Δεν φαίνεται προοπτική, με ανακυκλούμενα υλικά χαμηλής ποιότητας. Έχουν εξαντληθεί οι πιθανοί συνδυασμοί και συμμαχίες. Ούτε εμφανίζονται νέοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν οι νέοι είναι κάτι φυντάνια που έχω υπόψη μου γύρω από το Νωντέϊκο... ένα έχω να πω... ΦΕΡΤΕ ΠΑΛΙΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτού του είδους οι νέοι είναι γερασμένοι από την αρχή. Στην περίπτωση αυτή και βέβαια είναι προτιμότεροι κάποιοι ( όχι όλοι ) από τους παλιούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επίσης οι πατάτες ήταν codex alimentarius!!!

  Προχθές τελείωσα το σακί με τις πατάτες που είχα πάρει. στο κάτω μέρος του σακιού βρήκα ένα χαρτάκι όπου έγραφε τον παραγωγό, την καλλιέργεια, κτλ...
  Κάτω κάτω στο χαρτάκι έγραφε την φράση : "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ"

  Ρώτησα έναν γεωπόνο φίλο μου και μου απάντησε θετικά ότι η καλλιέργεια είναι : codex alimentarius

  Κρίμα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή