Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Τη δυνατότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κομποστοποίησης απορριμμάτων σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τη Δημοτική Αρχή ο πρώην Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιώργος Μαστοράκος ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Ο κ. Μαστοράκος εξήγησε πως είναι ένα πρότυπο επιδοτούμενο πρόγραμμα που αφορά την επεξεργασία οργανικών αποβλήτων σε οικιακό επίπεδο με την χρησιμοποίηση ειδικών κάδων που μετατρέπουν τα σκουπίδια σε κομποστ. Συνεχίζοντας ανέφερε πως το πρόγραμμα ξεκινάει να υλοποιείται στο Δήμο Κηφισιάς ο οποίος θα τοποθετήσει 4000 κάδους σε γειτονιές της πόλης. Αφού υπογράμμισε τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος από την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος (μείωση παραγόμενων απορριμμάτων, δρομολογίων, εργατοωρών και κατ' επέκταση κόστους) ο πρώην Δήμαρχος προθυμοποιήθηκε να συμβάλει προς την κατεύθυνση της συμμετοχής και του Δήμο ως μέλος του ΕΔΣΝΑ.

Ανοιχτά προγράμματα για έργα
Πέρα από το πρόγραμμα κομποστοποίησης, όμως, ο κ. Μαστοράκος αναφέρθηκε και σε άλλα δύο ζητήματα που αφορούν έργα υποδομής. Ειδικότερα ενημέρωσε πως είναι ακόμα ανοιχτό το πρόγραμμα για ένταξη αντιπλημμυρικών έργων ενώ θα ανοίξει σύντομα το πρόγραμμα για την κατασκευή παιδικών σταθμών καθώς υπάρχουν μεγάλα ποσά που δεν έχουν διατεθεί. “Επειδή έχουμε ώριμες μελέτες δεν πρέπει να το χάσουμε” ήταν η σύστασή του προς τη διοίκηση. Κλείνοντας ο κ. Μαστοράκος είπε πως περιμένει απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή για τα ανωτέρω θέματα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

7 σχόλια:

 1. Μπράβο Γιώργο.
  Πάνω από όλα το Ηράκλειο.Ωστόσο επειδή ο Παντελής χρειάζεται βοήθεια, αλλά και ο ΕΔΣΝΑ έχει ανάγκη από ... έμπειρα στελέχη νομίζω ότι είναι σημαντικό να είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΑΚΕΠ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Και ο Παντελής θα έχει πολύτιμο συνεργάτη και ο ΕΔΣΝΑ θα έχει τη βοήθεια σου. Έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Σχηματίζεται πλέον ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ η ομάδα των ΠΡΟΘΥΜΩΝ. Αλίμονο στα μάτια μας.
  Άριστος γείτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποτε ο Γιώργος (όταν ήταν στα high του) είχε πει για κάποιους συνεργάτες του (σαφώς ικανότερους από αυτούς στους οποίους προσκολλάται σήμερα) ότι είναι μια τρίχα απο ΄... κάτι...
  Σήμερα προκειμένου να επιβιώσει δεν έχει πρόβλημα να πάει και ως υποτελής σε ανθυποτρίχες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΑΣΧΟΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΠΟΥΤΑΝΕΣ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
  ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΛΠ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ.

  ΥΓ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ;;
  ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΕΙ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πουλοβερ αρχισε να ξηλωνεται
  Αριστος γειτων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιο είναι το άκρον άωτον της γκαντεμιάς ?

  Να σε λένε μπάρμπα, να μην είσαι η Βάνα, να γράφεις σα μπάρμπας και να μην σε θέλουν ούτε στα καπη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. gonata prosexe to ti les ayto mono!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου Αττικής Ηλίας Μπάρμπας, σε μια ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/11/2012 στο γραφείο διοίκησης του Οργανισμού, τίμησαν τους Εκπαιδευτικούς και Βοηθητικό Προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με αφορμή τη συνταξιοδότηση τους. Τους απονεμήθηκε τιμητική έπαινος προσφοράς τους και έργου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, υπηρετώντας όλα τα χρόνια την κοινωνία του Ηρακλείου. re barba les den exeis xrima tora exeis;ta exeis kanei baxalo

  ΑπάντησηΔιαγραφή