Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2012

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


Την πλήρη αντίθεσή του με τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στους δήμους αλλά και εν γένει με τις αλλαγές που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

Kαι μπορεί προς το παρόν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να μένουν στο απυρόβλητο αναφορικά με τη διαθεσιμότητα λόγω του κριτηρίου της ποσόστωσης (οι υπάλληλοι που εντάσσονται στη διάταξη ξεπερνούν το 25% του συνόλου των εργαζομένων), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ανησυχία για το κοντινό μέλλον. To θέμα τέθηκε εκτάκτως στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 13 Νοεμβρίου αρχικά από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου αλλά και από τη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ καθώς και από τη δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" που ζήτησαν να υπάρξει απόφαση. 

Το αίτημα υιοθετήθηκε αμέσως από τον Δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο, που φάνηκε να είναι έτοιμος για μια συζήτηση επί του θέματος καθώς είχε ετοιμάσει μια μακροσκελή εισήγηση με τις θέσεις της διοίκησης την οποία και διάβασε στο Σώμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος ο Δήμος απασχολεί συνολικά 174 άτομα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) και 199 άτομα με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου. Εκ των απασχολουμένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ, στους κλάδους/ειδικότητες που αναφέρονται υπηρετούν 40 άτομα επί του συνόλου προσωπικού 93 ατόμων. Ως εκ τούτου, όπως ανάφερε, δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου και ουδείς πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αντίστοιχα στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπηρετούν μόλις 3 ΙΔΑΧ στις εν λόγω ειδικότητες οπότε επίσης δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή του νόμου (καθώς είναι λιγότερες από 10).

Δήμαρχος: “Να μην λείψει κανείς από αυτόν τον αγώνα” Ο κ. Βλασσόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όντας το εύκολο θύμα για το κράτος, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια καθολική και συστηματική επίθεση με σκοπό την απαξίωση του θεσμού. Σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων κ. Βλασσόπουλος τόνισε αν συμβεί δημιουργείται “μια εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους, και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει”. 

Αντίθετα συμπλήρωσε πως η διοίκηση δεν είναι αντίθετη με μια αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και με τη δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια που μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ. Κλείνοντας ο κ. Βλασσόπουλος απηύθυνε κάλεσμα αγώνα ενάντια στα μέτρα στραγγαλισμού της Αυτοδιοίκησης: “Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε ενωμένοι μαζί με τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους αυτού του Δήμου απέναντι στην καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α, απέναντι στην άκριτη και παράλογη λεηλάτηση των οικονομικών της πόρων και την απαξίωση και εξαθλίωση των ανθρώπινων πόρων της, απέναντι στην κατάλυση της Δημοκρατίας και του Κοινωνικού Κράτους. 

Να διεκδικήσουμε λοιπόν όλα αυτά που δικαιούμαστε, με το θέμα της υπεράσπισης όλων των θέσεων εργασίας σε κεντρική θέση, όλοι μαζί.... Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αιρετοί, εργαζόμενοι και κάτοικοι της πόλης πρέπει να σταθούμε στο ίδιο μετερίζι σταθερά και ανυποχώρητοι. Ας παρακάμψουμε για λίγο τα προσωπικά μας συμφέροντα και ας κατανοήσουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι για το σήμερα και για κάποιους, αλλά για το αύριο και για όλους μας”.

Το αίτημα των εργαζομένων Από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου τοποθετήθηκε η Πρόεδρος, κα Κική Καραγεώργου είπε πως το Μεσοπρόθεσμό πλήττει τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη λήψη αποφάσεων ερήμην της. “Να απαιτήσουμε να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα μέτρα. Να μην δοθούν στοιχεία από το Δήμο στο Υπουργείο για διαθεσιμότητα” ήταν το αίτημα της προς το Σώμα. Ακολούθως απηύθυνε έκκληση σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιδράσουν ενωμένες βάζοντας τις διαφορές τους στην άκρη. 

Παρέμβαση έκανε εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ-ΟΤΑ η κα Αθηνά Λυκουρέση που χαρακτήρισε “θηλιά στο λαιμό του λαού” το Μεσοπρόθεσμο και ζήτησε να μην δοθεί ούτε ένα όνομα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Συμφώνησαν στην ανάγκη αντίστασης
Ο Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, έθεσε ως μείζον θέμα την προσπάθεια κατάργησης της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε πως ο Δήμος έχει την υποχρέωση να αντισταθεί βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ο ίδιος ζήτησε να ασκήσει ο Δήμος ακόμα και προσφυγή στο ΣτΕ αν δεν γίνει ανάλογη ενέργεια από την ΚΕΔΕ. “Τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να μετατραπούν σε εργοστάσια παραγωγής προσφυγών για να παραμείνουν αυτόνομα” δήλωσε. 

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαστοράκος, εξέφρασε τη θέση πως το κράτος προσπαθεί μέσω της Αυτοδιοίκησης να λύσει τα δικά του προβλήματα και κατήγγειλε τις διακρίσεις που γίνονται στις διατάξεις της διαθεσιμότητας και ιδιαίτερα το γεγονός πως συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν όσοι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο νόμο Παυλόπουλου. Ο επικεφαλής της “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα αντίθεσης με οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Εξέφρασε, επίσης, τη στήριξης της παράταξης σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης. Από την πλευρά της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ο κ. Βασίλης Λυκούρας, μίλησε για προσπάθεια κατατρομοκράτησης των εργαζομένων. “Πρέπει να γίνουμε δούλοι του 20ου Αιώνα” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος κάλεσε τη διοίκηση να απειθαρχήσει και να μην στείλει στοιχεία. Ζήτησε δε να ανατραπεί από τους εργαζόμενους αυτή η βάρβαρη πολιτική που δεν έχει ημερομηνία λήξης. 

Την ανάγκη να μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταύρος Γεωργόπουλος ο οποίος συμφώνησε με τις προτάσεις που ακούστηκαν ακόμα με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα όμως απηύθυναν και στελέχη της διοίκησης όπως οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Κεσκινίδης και Γιώργος Βλαντής. “Η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει με το Μεσοπρόθεσμό πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που την αναλογεί” τόνισε ο κ. Βλαντής.

Στα μαχαίρια δύο πρώην συνεργάτες
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου είπε πως θα πρέπει κάποτε να παραδεχτούμε όλοι πως υπήρχαν στρεβλώσεις στο δημόσιο τομέα και η συζήτηση να μπει επί της ουσίας των προβλημάτων. Συνεχίζοντας ζήτησε να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα και να αλλάξουν οι μορφές πάλης. Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε και για το πως τελικά συντάχθηκε το Μεσοπρόθεσμο καθώς έζησε το θέμα από πολύ κοντά (με την ιδιότητα του ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας). Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, άλλες ήταν οι προτάσεις Υπουργών και άλλες οι τελικές διατάξεις κάποιες εκ των οποίων πέρασαν αργά το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή από συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, κ. Κώστας Μήνας, τόνισε πως με όλες αυτές τις ρυθμίσεις καταλύεται η αρχή της αυτοτέλειας των δήμων. 

Ο ίδιος είπε πως αρνείται να γίνει διαχειριστής αποφάσεων άλλων και ζήτησε να γίνουν αποφασιστικές κινήσεις. “Δεν αξίζει να είμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι σε μια τέτοια κατάσταση. Ας παραιτηθούμε όλοι μαζί και ας κατεβούμε μετά σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο” τόνισε. Ωστόσο, η τοποθέτησή του δεν έκλεισε εκεί, καθώς στο στόχαστρο του βρέθηκε ο κ. Παπαδημητρίου, με τον οποίο βρέθηκαν μαζί στη Δημοτική Αρχή Γεωργόπουλου. “Δεν γίνεται να είσαι και με το ληστή και με τον χωροφύλακα” είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας το γεγονός πως ο κ. Παπαδημητρίου που καλούσε λίγο νωρίτερα σε αντίσταση έχει την ιδιότητα του Συμβούλου στο Υπουργείο Υγείας. Άμεση ήταν η απάντηση του Συμβούλου της Αντιπολίτευσης: “Είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία 6 χρόνια και κρίνομαι καθημερινά. Δεν προσπαθούν να γκρεμίσουν τα πάντα όλοι όσοι είναι στα Υπουργεία. 
Απ' όπου και αν βρίσκομαι θα προσπαθώ να υπηρετώ αυτό που ορίζει η συνείδηση μου”. Πριν ολοκληρώσει πέταξε και αυτός το καρφί του προς τον κ. Μήνα καθώς είπε ότι τον σέβεται μεν αλλά θέλει να τον ακούει συχνότερα δε καθώς “μίλησε μετά από 1,5 χρόνο”.

Η Απόφαση Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία συνοδεύεται από ισχυρά νομικά επιχειρήματα τα οποία παρείχε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση του Σώματος στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων που αποτελεί ουσιαστικά “συγκεκαλυμμένη απόλυση”. Επίσης το Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 π και δηλώνει ότι στηρίζει και πολιτικά αλλά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων. 

Η απόφαση θα σταλεί στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ) με την προτροπή να πάρουν αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Η μοναδική παράταξη που δεν ενέκρινε την απόφαση ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία κατέθεσε δικό της κείμενο προς ψήφιση επιμένοντας στο γεγονός πως το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό αλλά και σε κάποια σημεία όπως να εκφραστεί η σαφής άρνηση του Σώματος να χορηγηθούν στοιχεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

17 σχόλια:

 1. Ε, αφού ο Κεσκινίδης καλεί σε αντίσταση και αγώνα να τρέξουμε όλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Παπαδημητρίου είναι και ειδικός στην Υγεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να καταργηθεί ο η τακτοποίηση του Δήμου λέει ο Δήμος Ηρακλείου . Ο Δήμος μόνο θα ξοδεύει ανάλογα με το πώς το καταλαβαίνουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ή αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν. Αυτά που λέει εδώ ο Βλασσόπουλος, ο Παπαδημητρίου, τα λένε στο κόμμα τους ή μιλάνε ανάλογα με το ακροατήριο ; Η αξιοπιστία στο μεγαλείο της.
  Τα διαχρονικά ρουσφέτια ( δεν τολμούν και να τα βάλουν με αυτούς που τα δημιούργησαν ) θέλουν θα διαφυλαχτούν για πάντα.
  Οι υπάλληλοι υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους Δημότες που δεν τους εξυπηρετούν. Οι ηγεσίες υπάρχουν για να κρίνονται κατά πόσο είναι δυνατόν να αξιοποιήσουν τους υπαλλήλους και τους μηχανισμούς που βρήκαν ή δημιουργούν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με το ελάχιστο κόστος. Δεν έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστα ποσά. Βέβαια αυτοί δεν μπορούν και δεν καταλαβαίνουν.
  “Να μην λείψει κανείς από αυτόν τον αγώνα” λέει ο Βλασσόπουλος . Ποιον αγώνα ακριβώς λέει ο αγωνιστής ; Ο αγώνας είναι να μάθει να λειτουργεί με συγκεκριμένα δεδομένα και όχι με ασυδοσία. Για να μπορεί όμως ένας να διοικήσει κανείς σε πλαίσια πρέπει και κάτι να ξέρει.
  Ο Βλασσόπουλος λέει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όντας το εύκολο θύμα για το κράτος, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια καθολική και συστηματική επίθεση με σκοπό την απαξίωση του θεσμού. Κάνει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία κάτι τέτοιο και αυτός την αποκηρύσσει ; Για να ξέρουμε .
  .Ο Βλασσόπουλος ακόμη τόνισε ότι δημιουργείται προφανώς από τη Νέα Δημοκρατία “μια εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους, και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει”.
  Πράγματι κάποιοι ανεπαρκείς κομματικοί γκαουλάτορες σαν τον ίδιο πρέπει να αποτελούν το κράτος και να νέμονται την κατάσταση με κόστος των πολιτών. Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με την ιδεολογία του κόμματος του Βλασσόπουλου, εκτός και αν αποχωρεί .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου Ν.Ιωνίας κάνουν στάση εργασίας επειδή με την οικονομική κρίση δεν υπάρχουν έσοδα στο υποθηκοφυλακείο και θα τους μειωθούν οι αποδοχές που πληρώνονται από τα έσοδα του υποθηκοφυλακείου που έχουν εξαφανισθεί.
  Διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ από τους υποθηκοφύλακες ( αξιοκρατικός περίεργος μηχανισμός που διατηρείται και σήμερα ) , σίγουρα αξιοκρατικά ( γνωστοί και συγγενείς υποθηκοφυλάκων και παλιότερων υπαλλήλων ) , με χαμηλά προσόντα , και πληρώνονται κανένα διχίλιαρο τουλάχιστον καθαρά με δώρα που έχουν καταργηθεί σε όλους τους υπαλλήλους. Υπάρχουν τελικά πολλές προνομιακές εστίες που δεν τις ξέρει ο κόσμος.
  Αυτό γίνεται σε όλα τα υποθηκοφυλάκεια της χώρας. Και σήμερα στρέφονται εναντίον των υποθηκοφυλάκων που τους διόρισαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε το κτηματολόγιο ( εκτός άλλων συμφερόντων).
  Πώς να προχωρήσει.
  Έχουν διορίσει στρατό προνομιούχων από το παράθυρο ο κάθε άσχετος και πάντα στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Σε ορισμένες πόλεις υπάρχουν και 10 υποθηκοφυλάκεια.
  Δύο χιλιάρικα καθαρά ( έως τρία ) με όλα τα δώρα όταν παιδιά με προσόντα και μεταπτυχιακά παίρνουν στις τράπεζες 800 ευρώ και δουλεύουν μέχρι το βράδυ για να μην τους απολύσουν χωρίς δώρα.
  Και μετά τους φταίει ο Πολύδωρας που έβαλε Μετακλητή ( προσωρινή ) την κόρη του στο γραφείο του στη Βουλή ( για να μην τον αδειάσουν μέσω άλλων τυχαίων υπαλλήλων ) και το βγάζουν κάθε φορά που θέλουν να κοροϊδέψουν τον κόσμο και χτυπούν τους υπαλλήλους της Βουλής επειδή είναι στα φώτα της ράμπας για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. ( Όχι ότι και αυτοί δεν είχαν προνόμια … που τα έχασαν με το θόρυβο ).
  Αυτοί στα υποθηκοφυλάκεια και αλλού έχουν περισσότερα προνόμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτές οι κυρίες που μετρούν τα φύλλα των συμβολαίων που τα καταχωρούν ( αντί να γίνεται ηλεκτρονικά στην εποχή των υπολογιστών ) και χρεώνουν ανάλογα παίρνουν 2-3 χιλιάρικα ;
  Και ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού Στρατού κλπ. 1800 ; Και υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση βάζει τάξη και κόβει μισθούς και συντάξεις ;
  Γι’ αυτό πάθαμε αυτά που πάθαμε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Που έχει δέκα υποθηκοφυλακεία , στην Καλαμάτα έχουν απ' ότι ξέρω μόνο τέσσερα και δεν το έχουν αξιοποιήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!!!
  ΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!
  ΜΟΝΟ Ο ΛΥΚΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ “ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ “

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βλασσόπουλος : «Ας παρακάμψουμε για λίγο τα προσωπικά μας συμφέροντα και ας κατανοήσουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι για το σήμερα και για κάποιους, αλλά για το αύριο και για όλους μας. Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αιρετοί, εργαζόμενοι και κάτοικοι της πόλης πρέπει να σταθούμε στο ίδιο μετερίζι σταθερά και ανυποχώρητοι.»
  Τι αγώνα για το αύριο να κάνουμε όλοι μαζί ; Εναντίον ποιου και για να πετύχουμε τι ; Και υπό την ηγεσία του Βλασσόπουλου ; Αστείο. Και είναι βέβαιο και ότι χάθηκε το παιχνίδι.
  Αφού όλοι συμφωνούμαι ότι ο Δήμος είναι μπάχαλο, ακόμη και η αντιπολίτευση που έχει την κύρια ευθύνη.. Και τώρα ο Βλασσόπουλος υπερασπίζεται το έργο της αντιπολίτευσης που κατηγορεί και θα έκανε και έλεγχο ; Και τι συμφέροντα να παρακάμψει ο κόσμος, δεν έχει κανένα συμφέρον . Τον καλεί…… να υπερασπίσει τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του επιλογές με στόχο να παραμείνει στην καρέκλα.
  Μια από αυτές ήταν και ο Νταλάρας που συνόδευε ο ίδιος και η παρέα του να τραγουδήσει για να περάσουν τα μέτρα. ( Να περάσουν πιο γλυκά για τον λαό μέχρι που έγιναν αβάσταχτα ).
  Σήμερα αν θέλει να παίξει το θεατρικό έργο αγωνιστής ( όσο μπορεί να είναι γιατί ο όρος αναφέρεται σε λαϊκό αγωνιστή όπως για παράδειγμα …..ο Μαστοράκος , ή ο Γρηγοριάδης ή ο Ζόμπολας ) εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και των μέτρων, πρέπει να βρει άλλον τραγουδιστή .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Βρε παιδιά μην είσαστε αρνητικοί, αφού στον αγώνα θα είναι μπροστάρης ο Κεσκινίδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ο πλεον αποτυχυμενος σε ολα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σαν αυτούς τους υπαλλήλους του υποθηκοφυλακείου έχει πάρα πολλούς στο Δήμο. Για να είμαστε όμως δίκαιοι παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα. Τους έβαλε βασικά ο Μαστοράκος ( και κάπως και ο Γρηγοριάδης ) γι’ αυτό και κρατιέται όπως και όσο κρατιέται στην επικαιρότητα, αντί να κάτσει στην άκρη και να μην ταλαιπωρεί άλλο τους Δημότες με το τόσο κακό που έκανε. Κρατάει το Δήμο αιχμάλωτο στο πουθενά. Κάνει και άλλο κακό, υποστηρίζει ο Μαστοράκος τον Βλασσόπουλο για να φαίνεται αυτός εύκολα καλύτερος . Ο Βλασσόπουλος από την άλλη μεριά ελπίζει να κληρονομήσει την ρουσφετολογική περιουσία του Μαστοράκου . Τίποτα περίεργο σε αυτό τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το βλακεπέϊκο... ο Μήνας προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ...
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  ΧΑΧΑΧΑ...
  ΈΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων. Στο «κόκκινο» ο Δήμος Ηρακλείου

  Σε σχεδόν 1 δισ. (για την ακρίβεια 971 εκατ. ευρώ) ανέρχονταν το περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες, με τη μερίδα του λέοντος (882,6 εκατ.) να ανήκει στους δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατ. στις περιφέρειες. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
  Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλών των δήμων το Σεπτέμβριο 2012, 14 πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ χρωστούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Ηρακλείου. Είναι χαρακτηριστικό πως 29 δήμοι δε χρωστούν τίποτε.
  Από τις περιφέρειες, δύο έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Σεπτεμβρίου 2012 άνω των 10 εκατ. ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης δεν οφείλει τίποτε.
  Αναλυτικότερα:
  Ποιοι δήμοι χρωστάνε πάνε από 10 εκατ. ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ 52.152.660 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 29.026.396 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 21.894.619
  ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 21.467.420 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 19.142.295 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ 15.760.250 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 15.064.300 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ 14.289.425 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 12.199.823 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 11.686.263 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11.640.851 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 11.124.965 ευρώ
  ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 10.842.954
  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 10.038.939 ευρώ
  Δύο περιφέρειες με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 19.719.125,00 ευρώ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 17.006.074 ευρώ
  Είκοσι εννέα δήμοι είναι «ωραίοι» και δεν έχουν… χρέη
  Καμία οφειλή προς τρίτους δεν είχαν το Σεπτέμβριο 2012, και ως εκ τούτου είναι «πράσινοι», 29 δήμοι. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους: Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Αγράφων, Αλοννήσου, Ανάφης, Αργιθέας, Αστυπάλαιας, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ελαφονήσου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ιθάκης, Κιμώλου, Κυθήρων, Λαγκαδά, Λειψών, Μακρακώμης, Μεγανησίου, Νέας Προποντίδας, Οροπεδίου Λασιθίου, Σαμοθράκης, Σερίφου, Σικίνου, Σπάρτης, Σύμης, Τήλου, Φιλιατών και Φολεγάνδρου.
  Δεν απέστειλαν στοιχεία 23 δήμοι
  «Άγνωστος Χ» είναι για το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, όπως και των παρακάτω 23 δήμων που δεν απέστειλαν στοιχεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δήμους Δέλτα, Ερυμάνθου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ζαχάρως, Θηβαίων, Ιητών, Ικαρίας, Καλαμπάκας, Καρύστου, Κόνιτσας, Κορινθίων, Λευκάδας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Μονεμβασίας, Πολυγύρου, Πύλης, Πύλου – Νέστορος, Σκύδρας, Σοφάδων, Ύδρας, Φαρκαδόνας, Φούρνων – Κορσέων και Χάλκης.
  ……………………………………..
  Πηγή: flashnews.gr
  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο Μήνας είναι ο κατάλληλος Δημοτικός Σύμβουλος για τον κατάλληλο Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο Γρηγοριάδης ειδικός του πολιτισμού ( είχε αναγνωρισθεί άλλωστε και η ειδικότητά του και ήταν σε κάποιο οργανισμό από αυτούς του πολιτισμού) , προοδευτικός, ευαίσθητος για το κοινωνικό σύνολο . Αξιοποίησε όπως και πολλοί ανάλογοι οικονομικά αυτές και άλλες ιδιότητες.
  Μπροστά στην κλινική του λοιπόν δεν βάζει καφάσια όπως βάζουν οι μανάβηδες για να μην παρκάρει ο κόσμος στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μαγαζί τους, αλλά έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο πολιτισμένα.
  Έχει βάλει και μπάρες με μηχανισμό και έκανε το πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο της κλινικής του πολιτισμένο ιδιωτικό πάρκιγκ. Στο πάρκιγκ αυτό παρκάρουν όσοι μπορούν να σηκώσουν τις μπάρες διαθέτοντας κοντρόλ . Στο πάρκιγκ αυτό παρκάρει ίσως και ο γιατρός Δημοτικός σύμβουλος του Μπάμπαλου Κος Τσεκούρας που θα διορθώσει τα πράγματα όταν έρθει στη βασιλεία του ;
  Τον Δήμαρχο Κο Βλασσόπουλο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κο Βλαντή, ( οι οποίοι θα πατάξουν την αυθαιρεσία ) προφανώς δεν τους δίνουν σημασία. Ούτε αυτοί διανοούνται να ενοχλήσουν. Απλά δίνουν το παράδειγμα στους περιπτεριούχους και τους καταστηματάρχες πως θα καταλάβουν μεν την πλατεία αλλά πολιτισμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή