Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ"


Στη σφαίρα της τοπικής πολιτικής σκηνής του Ηρακλείου Αττικής, εδώ και δύο χρόνια καμία προοπτική συνεργασίας δεν μπορεί να ισχύσει στην πράξη γιατί, όπως έχω γράψει και παλιότερα μέσα από στήλες του Τοπικού Τύπου, στην Ελλάδα η έννοια της συνεργασίας είναι άγνωστη λέξη.

Στην περίπτωση του παιχνιδιού που παίζεται τα τελευταία δύο χρόνια με φόντο το λειτουργικό κόστος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Προβολής και Ενημέρωσης του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94.0 fm» και αναπόδραστα το λειτουργικό της μέλλον, οι κανόνες «είναι συγκεκριμένοι και όχι καλά κρυμμένοι», όπως εύστοχα παρατηρούσε ένας ακροατής του μέσου.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, τώρα που έπεσαν οι μάσκες της «συνεργασίας προς όφελος των πολιτών και του Δήμου» ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είχε και δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την ανόρθωση και τη βιωσιμότητα του «Επικοινωνία 94.0 fm». Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας είναι ο πλέον ακατάλληλος για να διαχειριστεί την κρίση που παρέλαβε και που ο ίδιος με αποκλειστικά ατομικές του ενέργειες διόγκωσε.

Όμως από το πλαίσιο αυτό δεν ξεφεύγει ούτε ο Δήμαρχος της πόλης. Απλώς δεν είναι στην ίδια μοίρα. Όχι σαφώς γιατί βρίσκεται στην ανώτερη βαθμίδα διοίκησης, ούτε επειδή έχει προσεγγίσει τελείως διαφορετικά το συγκεκριμένο θέμα στις ημέρες της θητείας του σε σχέση με τον πρόεδρο της επιχείρησης.

Επειδή ποτέ δεν υποστήριζα όλους όσους επιχειρούσαν να παραγράψουν την ιστορία και να κρύψουν τα γεγονότα (δρώντας παρασιτικά) είναι αλήθεια ότι ατομικά ο σημερινός Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής έχει κάνει επανειλημμένως ενέργειες και παρεμβάσεις, τόσο προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όσο και προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), όσο και προς τη σημερινή και την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξεύρεση οριστικής και όσο το δυνατόν «αναίμακτης» λύσης στο θέμα.

Κάποιο αποτέλεσμα όμως αυτές οι προσπάθειες μέχρι σήμερα δεν έχουν επιφέρει. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Δήμαρχος παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο (σε σχέση πάντα με τον προκάτοχο του) συνεχίζει να συντηρεί στην προεδρία της επιχείρησης τον Γρ. Παπαδάτο και να εφαρμόζει μη τηρώντας ΤΙΠΟΤΑ την ίδια τακτική εξαθλίωσης και απαξίωσης του συγκεκριμένου ΜΜΕ η οποία ξεκίνησε από την περίοδο του Σταύρου Γεωργόπουλου, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο πιο αναποτελεσματικός Δήμαρχος που γνώρισε το Ηράκλειο Αττικής μέχρι σήμερα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια εισαγωγή σε σχέση με το θέατρο του παραλόγου που παίζεται από μια ακόμη διοίκηση του Δήμου η οποία επιδίδεται χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία στην τέχνη της κωλοτούμπας.

Όμως επειδή οι διοικούντες (όπως και εκείνοι που σήμερα βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης) κρίνονται από τα πεπραγμένα τους και επειδή εκείνοι που θέλουν για άγρα ψήφων και διατήρηση της πολιτικής τους μωροφιλοδοξίας να το παίζουν δημόσια πρόσωπα κάνουν δηλώσεις, ας δούμε πώς παίζεται το μονόπρακτο της διοίκησης του Δήμου σε σχέση με τον «Επικοινωνία 94.0 fm» από τις 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και σήμερα και ενώ το όριο των απλήρωτων δεδουλευμένων αποδοχών τώρα έχει ξεπεράσει για πρώτη φορά στα χρονικά του Μέσου τους 8 μήνες.

Και παίρνω ως απαρχή της ιστορίας την 15η Οκτωβρίου 2012 γιατί από τότε μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ψευδαισθήσεων του σημερινού προέδρου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας του Ηρακλείου Αττικής με τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου (του δεύτερου σε δύο χρόνια θητείας της παρούσας διοίκησης) και την δεδομένη γνώση των εξελίξεων από την πλευρά του Δήμαρχου.

Γιατί τότε και για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησης (από ιδρύσεως της) οι κ.κ Γρ. Παπαδάτος και Ηλίας Θεοδώρου κοινοποίησαν (έστω και προφορικά) στο πλαίσιο ατομικών επαφών με τους εργαζόμενους της επιχείρησης (οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2010 έως και σήμερα είναι μόνιμα μέσα από 6 εώς 8 μήνες) την «ειλημμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για κλείσιμο της επιχείρησης και μεταφορά όσων εργαζομένων το επιθυμούν στον οικείο ΟΤΑ».

Οι δύο προαναφερθέντες προκάλεσαν αυτή τη συνάντηση μια ημέρα ακριβώς μετά το ολονύκτιο γλέντι που είχε στηθεί στο Υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους της Τροϊκα να ζητούν επιτακτικά την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου από υπό κατάργηση οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα έως και το τέλος του 2012.

Στο ίδιο σκεπτικό, όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του Δήμου ο Γρ. Παπαδάτος στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας που προηγήθηκε της προτελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου υποστήριζε πως έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι εφικτή η μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο και η παράλληλη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας . Υπό αυτό το σκεπτικό οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συναίνεσαν στην προοπτική της παύσης λειτουργίας του Μέσου.

Ωστόσο είδε το φώς της δημοσιότητας έγγραφο του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με ημερομηνία 04/10/2012 για το ίδιο ακριβώς θέμα με αντικείμενο όμως το προσωπικό του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Δήμου Φυλής (έχει ακριβώς το ίδιο λειτουργικό καθεστώς με τον «Επικοινωνία 94.0 fm») με το οποίο κοινοποιείται προς τον συγκεκριμένο ΟΤΑ ότι: « Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α΄/11-04-2012) δεν προβλέπεται η μεταφορά του προσωπικού μετά τη λύση των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού».

Πριν η μεταβατική Κυβέρνηση Παπαδήμου που είχε την πολιτική στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.ΟΣ ψηφίσει το συγκεκριμένο νόμο που καταργεί κάθε προηγούμενο είχε κοινοποιηθεί έγγραφο προς το Δήμο Ηρακλείου Αττικής το οποίο ήταν σε απόλυτη γνώση του προέδρου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Γρ. Παπαδάτου στις 14/07/2011 με Α/Π:29990 από το Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Ο.Τ.Α η οποία υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στο οποίο αναφερόταν ότι: «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.13 του άρθρου 21 του ν. 3731/08, η προθεσμία της παρ.10 του άρθρου 25 του ν. 3613/07 για τη μεταφορά προσωπικού αμιγούς δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας – τηλεόρασης στον οικείο Ο.Τ.Α έληξε στις 31/12/2009»

Σημειωτέον δε ότι η νομική ισχύς του συγκεκριμένου θέματος πήρε «σιωπηρή παράταση» ως τα τέλη του 2010.

Μετά από όλα αυτά και ιδιαίτερα μετά από το συντονισμό όλων των κλαδικών σωματείων στο χώρο του Τύπου (για πρώτη φορά στα χρονικά μόνο για το θέμα της επαναλαμβανόμενης και επί σειρά ετών απλήρωτης εργασίας στον Επικοινωνία 94.0 fm) και την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ώρων απεργιακών κινητοποιήσεων στο Μέσο ο Γρ. Παπαδάτος (σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της Δημοτικής Αρχής) άρχισε να ανασκευάζει τη θέση που ο ίδιος εξέφρασε στις 15/10/2012 παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και να ακολουθεί την προσφιλή τακτική του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Οι ίδιες πηγές λένε πως «κάρφωνε» σε γνωστούς και αγνώστους εντός και εκτός Δήμου το Γενικό Γραμματέα. Την ίδια τακτική του καρφώματος και της αδυσώπητης εναλλαγής θέσεων για το Θέμα ακολούθησε και ο Γενικός και οι «κακές γλώσσες» λένε πώς χρέωνε στον πρόεδρο της Ραδιοφωνίας «Διοικητική Ανεπάρκεια»…

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας μέσα στον πανικό που ο ίδιος εντέχνως δημιούργησε έκανε δηλώσεις για το θέμα στο συνάδελφο Θανάση Μποδάκο και την ιστοσελίδα www.xtypos.gr στις οποίες υποστήριζε ότι: έγινε μια διερευνητική επαφή (παρουσία του ιδίου και του Γενικού Γραμματέα) για να διαπιστωθούν οι προθέσεις των εργαζομένων σχετικά με το αν αποδέχονται τη μεταφορά τους στο δήμο σε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του μέσου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Γρ. Παπαδάτος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ακόμα ειλημμένη απόφαση επί τους θέματος από την πλευρά της διοίκησης, ενώ έτσι και αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

“Εμείς δεν θέλουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας....οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου περιορίζονται καθημερινά και δεν μπορούμε να έχουμε κόσμο απλήρωτο” μας είπε ο ίδιος και υπογράμμισε πως πολιτική βούληση της διοίκησης, αν υλοποιηθεί το σενάριο με το κλείσιμο του ραδιοφώνου, είναι να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν μια τέτοια προοπτική θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης 23 Οκτωβρίου με το Δήμαρχο της πόλης Παντελή Βλασσόπουλο να δηλώνει ότι υποστηρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Μέσου αλλά να διευκρινίζει ότι : « Από εμένα θα ακούτε μόνο αλήθειες. Αυτή τη στιγμή το Ταμείο είναι μείον και δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιχείρησης ακολουθώντας τη μια κωλοτούμπα πίσω από την άλλη δήλωνε ότι: «ουδέποτε έγινε λόγος από τη πλευρά της διοίκησης για κλείσιμο του μέσου. Έγινε μόνο μια διερευνητική επαφή για να διαπιστωθούν οι προθέσεις των εργαζομένων σε περίπτωση που ισχύσει το σενάριο του κλεισίματος. Όλοι οι εργαζόμενοι τηρούν κανονικά το ωράριο τους. Όλοι οι συνάδελφοι ξέρουν ότι τη διοικητική ευθύνη της ραδιοφωνίας την έχω εγώ και κανείς άλλος παράγοντας. Όλοι επίσης ξέρουν ότι η επιχείρηση ήταν ανύπαρκτη εδώ και 22 χρόνια και γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει τα τελευταία δυο»

ΥΓ: Ο σημερινός πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας μπορεί να συνεχίσει να εξασκείται στις ασκήσεις εδάφους για όσο ο ίδιος το επιθυμεί. Είναι αποκλειστικά δικό του δικαίωμα αλλά το Δημοτικό Ραδιόφωνο εκ του νόμου δεν ανήκει σε αυτόν…

ΥΓ1: Το γεγονός ότι του ανατέθηκε από το Δήμαρχο της πόλης να διοικήσει το Ραδιόφωνο αυτό δε σημαίνει ότι ο «Επικοινωνία 94.0 fm» ήταν ανύπαρκτος για τα προηγούμενα 22 χρόνια. Ας μάθει την ιστορία του μέσου που κλήθηκε να διοικήσει και μετά ας κάνει όποια δήλωση επιθυμεί…

ΥΓ2: Εφόσον διοικεί ο ίδιος (κατά δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης) το Ραδιόφωνο γιατί προχώρησε σε ανακοινώσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στις 15 Οκτωβρίου 2012 και γιατί δεν τις υλοποιεί;

ΥΓ3: Προφανέστατα επειδή στο πλαίσιο της διοικητικής του ευθύνης προχώρησε σε προφορικές ανακοινώσεις στις 15 Οκτωβρίου 2012 χωρίς να υπάρχει καμία προηγούμενη απόφαση του ΔΣ του Μέσου και χωρίς όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα να υπάρχει ενημέρωση της δημοτικής ομάδας του συνδυασμού που διοικεί (λέμε τώρα) το Δήμο…

ΥΓ4: Μετά το πρώτο «Χ» στο Χαριλάου περιμένω λάου – λάου το Σαββατιάτικο ματς με τον ΟΦΗ στο Καραΐσκάκη και αυτό της Τρίτης με τη Μονπελιέ για τους ομίλους του Champions League για να γουστάρω…

ΥΓ5: Παντού είναι Πειραιάς…

ΥΓ6: Μετά τον Περικλή Περδικάρη ανεξαρτητοποιήθηκε και ο «Ριβάλντο» της Τοπικής Πολιτικής σκηνής Γιώργος Οικονομίδης από το συνδυασμό που διοικεί (λέμε τώρα) το Δήμο. Υπομονή και μέσα στο 2012 ακολουθούν ακόμη δύο τουλάχιστον ανεξαρτητοποιήσεις…


Από το Facebook του Κ. Τατούλη
https://www.facebook.com/ktatoulis
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

9 σχόλια:

 1. Κάτι επίκαιρο........ από τον ΣΟΥΡΗ (1853-1919)

  Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ

  Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
  επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
  επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
  καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
  Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
  και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.

  Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
  επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
  επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη
  με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων,
  κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα,
  καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα.

  Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα,
  καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας,
  και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα,
  να εργάζεται δι' όλης της νυκτός και της ημέρας,
  δίχως καν λεπτό να παίρνει .... καταργούμε δε προσέτι
  και το δίκαιον ακόμη και το .... άδικον ρουσφέτι.
  Καταργούμεν Εφορίας, καταργούμεν Τελωνεία
  καταργούμεν και Νομάρχας, καταργούμεν κι αστυνόμους,
  καταργούμεν προς τοις άλλοις κάθε μια συγκοινωνία,
  καταργούμεν τους στενούς μας και πλατείς σιδηροδρόμους,
  καταργούμεν βουλεβάρτα, καταργούμεν και πλατείας
  καταργούμεν και τας τόσας περιττάς δενδροφυτείας.

  Καταργούμεν και τους Δήμους, καταργούμεν κι Επαρχεία,
  καταργούμεν τα μεγάλα και μικρά ουροδοχεία,
  και δημόσια προς τούτοις καταστήματα του Κράτους,
  καταργούμεν και καμπόσους, δημοσίους αποπάτους.
  Καταργούμεν τους συμβούλους, καταργούμεν τους Πρυτάνεις,
  καταργούμεν κάθε είδος και διάταγμα δαπάνης.

  Καταργούμεν τας μεγάλας και μικράς διοργανώσεις,
  καταργούμεν τους στρατούς μας, καταργούμεν και τους στόλους,
  καταργούμεν τας εκτάκτους των παρασκευών πιστώσεις,
  και τους Γάλλους τους στρατάρχας και τους ιδικούς μας όλους.
  Καταργούμεν ατμοβάρεις, καταργούμεν ναυαρχίδας,
  καταργούμεν τας Παράλους και τας ατμοτελωνίδας.

  Καταργούμεν τας δυνάμεις της ξηράς και της θαλάσσης,
  καταργούμεν τας εντόκους και ατόκους πληρωμάς,
  καταργούμεν τα ταμεία της Ελλάδος μας συμπάσης,
  καταργούμεν δε και όλας τας εδώ οικοδομάς,
  κι επιτρέπομεν μονάχα εις το Κράτος ένα σπίτι,
  το λαμπρόν φρενοκομείον του Ζωρζή Δρομοκαΐτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μειώνεται το προσδόκιμο ζωής λόγω φτώχειας. Λίγα είναι τα ψωμιά μας.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13

  Δημοσιεύτηκε 08 April 2011.
  στη στήλη Mediaκά…

  Όμηροι και χωρίς ορατή λύση στον Επικοινωνία

  Ξεπέρασαν το 6μηνο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία FM στο Νέο Ηράκλειο. Για το παρελθόν, το παρόν και το άγνωστο μέλλον του σταθμού έγινε θυελλώδης συνεδρίαση στο δήμο, όπου και καταγγέλθηκαν σημεία και τέρατα για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο νυν πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας, Γρηγόρης Παπαδάτος, ανέφερε πως έχει επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 855.000 ευρώ, από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 1997-2001, για «μη ύπαρξη βιβλίων» και «παραποιήσεις τιμολογίων». Ακούστηκε ότι τα μοναδικά έσοδα από διαφημίσεις ήταν από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετούνταν στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου. Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση, καθώς έχουν να πληρωθούν έξι μήνες και ο δήμος τούς πλήρωσε μόνο ένα μισθό.
  Όπως δηλώθηκε, η διοίκηση έχει περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου 2011 να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το ραδιοφωνικό σταθμό και πώς θα ανατεθεί σε εταιρεία η μελέτη σχεδίου βιωσιμότητάς του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Κ ΠΟΥΛΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Βλασσόπουλος που υποστήριζαν οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό προεκλογικά, ουσιαστικά τώρα δεν τους ξέρει και ο σταθμός πάει για κλείσιμο με τη σημερινή διοίκηση, και με απολύσεις ;
  Οι άλλες παρατάξεις τι ακριβώς θέση έχουν ; Ή κρύβονται ;
  Τι ακριβώς λένε οι Σπυρόπουλος, Μαστοράκος, Κουτρούλης, Γεωργόπουλος, Μπάμπαλος , Κατσινοπούλου για το θέμα ; Τι ακριβώς λύση προτείνουν και με τι χρήματα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Σπυρόπουλος προτείνει στο χώρο της ραδιοφωνίας να κάνουν κοινωνική κάβα, ο Μαστοράκος χαρτοπαικτική λέσχη, ο Κουτρούλης πατσατζίδικο, ο Γεωργόπουλος VIPS wc, ο Μπάμπαλος να παραμείνει η συχνότητα και να κάνει εκπομπές η Ζούρου , η Κατσινοπούλου γραφείο συνοικεσίων, ο Λυκούρας σκοπευτήριο και ο Οικονομίδης sex shop.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σε αυτή την πόλη ως γνωστό ο ήλιος ανατέλλει από το όρος τρελός και δύει στο Δαφνί.

  Ο ορισμός της τρέλας είναι να ψηφίζεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.
  Μας έχουν κάνει ριάλιτι και μας βλέπουν σε όλο τον κόσμο, δεν εξηγείται αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΈ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη.
  Άρθουρ Σοπενχάουερ

  -ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΓΑΜΟΔΕΛΤΑΣ
  - ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ.

  - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και

  Τελικά να αναγνωρίσουν την σπουδαιότητά της και τότε
  οι πρώην πολέμιοί της αρχίζουν να διεκδικούν την τιμή του πρωτοπόρου.
  όπως λέει και ο Τσ. Τζέιμς

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή