ΕΝΑ ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Παρέμβαση για την προβληματική εικόνα που παρατηρείται επί μονίμου βάσης στην παλιά υπόγεια διάβαση του ΗΣΑΠ, που συνδέει τις οδούς Πεύκων και Κωνσταντίνου Ωραιοπούλου, έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου η οποία έθεσε το θέμα του φωτισμού της υπόγειας διάβασης.

Η απάντηση από τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Κεσκινίδη, ήταν πως ο Δήμος έχει προχωρήσει αρκετές φορές στο βάψιμο της διάβασης και ακόμα περισσότερες στην αλλαγή των λαμπτήρων (σ.σ. να σημειώσουμε εδώ πως η σχετική ευθύνη ανήκει στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ-πρώην ΗΣΑΠ). Ωστόσο, ο “τεράστιος βανδαλισμός” που παρατηρείται σε συνδυασμό με την απουσία της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ίδιο, αφήνει συχνά τη διάβαση χωρίς φωτισμό και με αρκετές φθορές (όπως τα γκράφιτι). “Έχουμε φύλακες που είναι σε γραφεία γιατί είναι τετραπληγικοί και δεν μπορούν να βγουν έξω” κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος.

Πρόταση για μεταλλική πεζογέφυρα

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως η Συμπαραστάτης του Δημότη, κα Σίβυλλα Χαΐνη, έχει καταθέσει εδώ και αρκετούς μήνες πρόταση (σ.σ. όπως είχαμε αναφέρει και όταν παρουσιάσαμε την Ετήσια Έκθεσή της) για αντικατάσταση της υπόγειας διαβάσεως από σύγχρονη μεταλλική πεζογέφυρα με την τοποθέτηση και ανελκυστήρων. Μάλιστα έχει καταθέσει και προκαταρκτική μελέτη με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου το οποίο έχει κοστολογήσει περίπου στις 200.000 ευρώ.

Από το www.xtypos.gr