ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΑΙΒΑΤΖΙΔΟΥ

Μετά από παράπονα των απλήρωτων συμβασιούχων καθαριστριών, αλλά και των εθελοντών σχολικών τροχονόμων πραγματοποιήθηκε συνάντηση της υπεύθυνης τομέα Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού της παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ και των μελών κ.κ. Βαγγέλη Νικολάου και Μαίρης Αρώνη, με τον κ. Δ. Μπούκη αντιδήμαρχο και τον Π. Γονατά πρόεδρο της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Συνάντηση από την οποία προέκυψε σφοδρή αντιπαράθεση μετά την άρνηση του Προέδρου της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής για την εφαρμογή αποφάσεων του Δ.Σ. του οποίου προΐσταται, αποφάσεων δε των οποίων τις εισηγήσεις είχε υποβάλλει ο ίδιος σχετικά με την πληρωμή των μισθών των συμβασιούχων καθαριστριών αλλά και των εξόδων κίνησης των εθελοντών σχολικών τροχονόμων.

Μια επίσης έντονη διαφωνία υπήρξε μετά από την αμφισβήτηση του Προέδρου κου Γονατά, σχετικά με τα έσοδα από τα μισθώματα των κυλικείων που πρέπει να διατίθενται για την κάλυψη- συμπλήρωση των δαπανών λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με την αρ.64321/16-5-8 ΚΥΑ επικαλούμενος την διαφορετική άποψη του συμβούλου του Δημάρχου κου Γ. Τέντη. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το περασμένο σχολικό έτος η παραπάνω Κ.Υ.Α. δεν εφαρμόσθηκε κατά ομολογία του Προέδρου, κάτι το οποίο σημειωτέον καυτηριάστηκε και από την κ. Ε. Δελατόλα, Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του Δ.Σ. της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής την 20η/9/2012. Πέραν των παραπάνω θεμάτων συζητήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο η πορεία της πραγματοποίησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από εθελοντές εκπαιδευτικούς συνδημότες μας, καθώς και η καθυστέρηση της απόδοσης των λειτουργικών στα σχολεία.

Εκ μέρους του κου Β. Νικολάου τέθηκε στον Αντιδήμαρχο ο εξωραϊσμός και εκσυγχρονισμός του ανοικτού γηπέδου της οδού Κιθαιρώνος στην Καναπίτσα, δεδομένου ότι αυτός ο χώρος αποτελεί και βοηθητικό προαύλιο για το 3ο Δημοτικό. Τέλος στη συνάντηση τέθηκε από την κα Αρώνη η καθυστέρηση υλοποίησης υπόσχεσης από τη δημοτική αρχή της παράδοσης του υπόγειου χώρου, που βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτου, για τη στέγαση των πολιτιστικών συλλόγων της Πόλης.

Επειδή πλέον δεν αρκούν οι καλές προθέσεις του αντιδημάρχου και του δημάρχου και με δεδομένο, ότι, όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, περιμένουμε άμεσα, εδώ και τώρα, όχι μόνο απαντήσεις, αλλά κυρίως ΛΥΣΕΙΣ.


Για την παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΙΒΑΤΖΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ