ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 216

Δίνει με ανακοίνωσή της – απάντηση προς τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη, η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Κουτρούλη για διάσωση του Οικοδομικού τετραγώνου 216. Αναγνωρίζουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία του Κου Κουτρούλη, αλλά μάλλον έσπευσε να διαδώσει τα «δυσάρεστα νέα» στους κατοίκους της περιοχής δημιουργώντας ανησυχία χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά τέτοιο θέμα. Η διοίκηση του δήμου παρουσίασε ένα πλάνο για την αξιοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου 216 στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο δεν είναι ούτε θέσφατο ούτε οριστικό.

Πιο συγκεκριμένα τα βασικά σημεία της πρότασης που παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Γιώργο Βλαντή είναι τα ακόλουθα:

Γκρέμισμα του υπάρχοντος κτιρίου και ανέγερση νέου που θα στεγάζει πολιτιστικές, κυρίως, δράσεις και θα έχει υπόγειο parking.

Ανοιχτό κολυμβητήριο μεγέθους 25μ

Αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δράσεων και του χώρου.

Αύξηση πρασίνου

Φύλαξη και φροντίδα του χώρου

Τόσο το νέο κτίριο όσο και το ανοιχτό κολυμβητήριο θα καταλαμβάνουν το βορειοδυτικό τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου. Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη μελέτη για το πώς θα γίνει η μικρότερη δυνατή κατάληψη ελεύθερου χώρου ενώ όταν ολοκληρωθεί και διαμορφωθεί η τελική πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση στην οποία θα συμμετέχουν και οι κάτοικοι της περιοχής. Ήδη αρκετοί από τους κατοίκους της περιοχής βρίσκονται σε επικοινωνία με το δήμο και έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο.

Σχετικά με την παράδοση του έργου σε ιδιώτες που ήταν το συμπέρασμα του Κου Κουτρούλη, αυτό που αναφέρθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Υποδομών Κο Βλαντή ότι με βάσει το πρόγραμμα Jessica (από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα) υπάρχουν δύο επιλογές:

1. Να γίνει ανάθεση του έργου σε ιδιώτη που θα αναλάβει την εκμετάλλευσή των «εμπορικών» δράσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση ο δήμος σαν παραχωρησιούχος θα μπορεί να διαμορφώσει τους όρους της παραχώρησης και να έχει φυσικά τα οφέλη που θα συμφωνηθούν.

2. Να αναλάβει την εκτέλεση και την εκμετάλλευση του έργου ο δήμος ή η ΚΕΑΕΔΗΑ, αφού φυσικά εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για το έργο.

Σκοπός της διοίκησης είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου 216, που μέχρι σήμερα, μόνο ένα μέρος του είναι διαθέσιμο στους κατοίκους και με γνώμονα πάντα το όφελος των δημοτών της πόλης.

Από το www.syneidisi.com