ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ

Τους λόγους που την οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή της από την παραταξη “ΑΚΕΠ- Ηράκλειο Η Επόμενη Ημέρα” εξηγεί η Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κα Δέσποινα Καμπούρη στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την οποία παρουσιάσε το www.xtypos.gr.

Η δήλωση είναι η εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,
Από τον Φεβρουάριο του 2012, με την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου, είχα αναδείξει τη ριζική διαφωνία μου με τη διοίκηση του Δήμου στον τρόπο χειρισμού σημαντικών θεμάτων. Παρέμεινα όμως τότε μέλος της Δημοτικής ομάδας της παράταξης της πλειοψηφίας, γιατί ήθελα να πιστεύω στη δυναμική και τις προθέσεις της.
Τα γεγονότα όμως με διέψευσαν. Η Δημοτική Αρχή, χωρίς όραμα, ιδέες και στόχο, εφαρμόζει τις γνωστές παλιές μεθόδους διοίκησης , ενεργώντας εξαρτημένη από ψηφοφόρους - και όχι από πολίτες - και ακολουθώντας δεσμεύσεις και κατευθύνσεις από τρίτους. Αδυνατεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκριθεί με έργα, ενώ αρκείται στο περιτύλιγμα της πολιτικής της με πανό του τύπου «είμαστε μαζί σας». Η αλήθεια όμως είναι αυτή που ζει ο Ηρακλειώτης καθημερινά. 
 
Οι επιλογές συμβούλων και στελεχών που ουσιαστικά ασκούν διοίκηση με αρμοδιότητες ακόμα και ελέγχου των αιρετών αποδείχθηκαν λανθασμένες και έδειξαν ότι δεν άλλαξαν πολλά στο Δήμο μας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Η δημιουργία μιας κλειστής ομάδας διοίκησης από «ημέτερους» και η μη αξιοποίηση αιρετών με ικανότητες και διάθεση να προσφέρουν με έκαναν να πιστέψω ότι η τοποθέτησή μου σε θέση Αντιδημάρχου ήταν απλώς το άλλοθι της διοίκησης για τη δήθεν αλλαγή στα πρόσωπα και τις ιδέες. Άλλωστε η υπονόμευση των προτάσεών μου ως Αντιδήμαρχος, ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και η προώθηση και υλοποίησή τους μετά την παραίτησή μου με έπειθαν καθημερινά γι’ αυτό.
Κύριε Πρόεδρε
Ένα διαφορετικό Δήμο ονειρευόμουνα, όταν αποφάσισα να συμμετέχω στην προσπάθεια για την αναμόρφωσή του, όπως πίστευα. Γι’ αυτό σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη ΑΚΕΠ – Ηράκλειο η Επόμενη Μέρα. Στο εξής θα συμμετέχω στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σαν ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και θα συνεχίσω να ψηφίζω , όπως άλλωστε κάνω μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και τις επιταγές του νόμου και του δικαίου.
Εύχομαι στον κύριο Δήμαρχο να διοικήσει το Δήμο μας με ειλικρίνεια , αξιοκρατία , και διαφάνεια και να ολοκληρώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία τη θητεία του.

Με εκτίμηση

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ
Ανεξάρτητη
Δημοτική Σύμβουλος

Από το www.xtypos.gr