ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος μας προκειμένου να βοηθήσει τις κοινωνικά ασθενέστερες τάξεις και τους άπορους δημιούργησε «κοινωνικό φαρμακείο» για χορήγηση σε αυτούς δωρεάν φαρμάκων.
Το «κοινωνικό φαρμακείο» λειτουργεί με δωρεές φαρμάκων από φαρμακευτικές εταιρείες, από τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» και από τους φαρμακευτικούς συλλόγους. Παρ’ όλα αυτά ζητάμε και την δική σας συνδρομή.

Μπορείτε να απευθύνεστε στα κατά τόπους ΚΑΠΗ και στο Δημαρχείο (Στ. Καραγιώργη 2 στον 1ο όροφο) προσκομίζοντας φάρμακα που δεν χρησιμοποιείτε και η λήξη τους είναι τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά, με εξαίρεση τα φάρμακα που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 1729 (συνταγή με μονογράμμιση) και φάρμακα ψυγείου.

Έτσι συνεισφέρετε σε ασθενείς Δημότες μας που δυσκολεύονται να τα προμηθευτούν και δοκιμάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσφορά σας.

Για την Εγγραφή του δικαιούχου στο Πρόγραμμα του
Κοινωνικού Φαρμακείου απαιτούνται τα εξής Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου. (χορηγείται από την Υπηρεσία).
2. Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
3. Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι.
4. Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.
5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ – σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από έρευνα.
6. Ιατρική γνωμάτευση.

Οι αλλοδαποί (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες κ.α) εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνον με εισήγηση των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία διατηρεί ιδιαίτερο αρχείο. Επίσης, η ίδια υπηρεσία αντιμετωπίζει τα επείγοντα περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στ. Καραγιώργη 2 (1ος Όροφος)
Τηλ. 2132000100