ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»

Σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι νέοι του Δημοτικού Συνδυασμού «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» του κ. Ν.Μπάμπαλου,η Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, έχει να παραθέσει τα παρακάτω προς ενημέρωση των πολιτών.

Πράγματι, μετά από συνεννόηση, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Η.Α. τους δέχθηκε και τους εξέφρασε την άποψή του, ότι θεωρεί θετικό νέοι άνθρωποι να αναλαμβάνουν σήμερα πολιτικές πρωτοβουλίες και ότι το αίτημά τους θα ικανοποιηθεί όταν μοιραστούν αναλογικά και ισότιμα οι ώρες που θα διατεθούν και στους άλλους Δημοτικούς Συνδυασμούς.

Δεν επρόκειτο βέβαια, για κάποιους νέους πολίτες με ανησυχίες, όπως περίπου ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους, αλλά για πολίτες ενταγμένους σε συγκεκριμένο Δημοτικό Συνδυασμό που εδώ και καιρό έχει αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία και που προφανώς θα χρησιμοποιείτο το δίωρο που ζητήθηκε για τις ανάγκες της. Για αυτό ακριβώς το λόγο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Ρ.Η.Α., συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, που είναι και το μόνο αρμόδιο να αποφασίζει σε τέτοιες περιπτώσεις με βάση τους κανόνες πολιτικής δεοντολογίας και τους κανονισμούς του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, που διέπουν όλους τους ραδιοσταθμούς της χώρας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Ρ.Η.Α., συνεδρίασε στις 23/01/2014 και αποφάσισε αποδεχόμενο την πρόταση της κ. Ειρήνης Κατσινοπούλου (επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου»), να προτείνει στη επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα μοιράσει ισότιμα ραδιοφωνικό χρόνο σε όσους Δημοτικούς Συνδυασμούς θα λάβουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, μειοψηφούντος του εκπροσώπου του «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» κ.Ν.Μπαρμπούνη που ζήτησε να γίνει αποδεκτό το αίτημα των νέων του παραπάνω Δημοτικού Συνδυασμού και επομένως η παράταξή του να διαθέτει δύο παραπάνω ώρες από τους υπόλοιπους.

Όσον αφορά την απαξίωση του Δημοτικού Ραδιόφωνου, καλό θα είναι οι νέοι του «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» να ρωτήσουν και να μάθουν, γιατί προφανώς δεν γνωρίζουν, πως χρησιμοποιήθηκε το Ραδιόφωνο όταν στη Διοίκηση του Δήμου συμμετείχαν πολίτες και πολιτευόμενοι του Δημοτικού Συνδυασμού τους.


Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Η.Α
Γρηγόρης Παπαδάτος