"ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ" -ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Αξιοπρέπεια, Αντίσταση Αλληλεγγύη» διοργανώνει την σπονδυλωτή εκδήλωση «Ελάτε να πετάξουμε» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στη Βίλα Στέλλα (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ) στις 11.30 π. μ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών που θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του χαρταετού, να απολαύσουν παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης από την καταξιωμένη αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη και να ζωγραφίσουν σε ένα τεράστιο τυπογραφικό χαρτί εικόνες από την πόλη τους.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μάστορες - μέλη του Δικτύου Πολιτών θα αναλάβουν να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη του χαρταετού. Τα υλικά τους, ξύλο, χαρτί, σπάγκος και πολύ μεράκι για να φτιαχτεί ένα καλά ζυγισμένος, παρδαλός, φουντωτός, παραδοσιακός χαρταετός.

Αλλά επειδή ο χαρταετός δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά και σύμβολο (ελευθερίας και ανάτασης) η Αγνή Στρουμπούλη αναλαμβάνει να προσφέρει την ανάταση στα παιδιά αφηγούμενη ελληνικά λαϊκά παραμύθια.

Μετά από ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών θα «επιστρατευτούν» τα χρώματα: ξυλομπογιές, μαρκαδόροι και πινέλα που θα επιτρέψουν στα παιδιά να ζωγραφίσουν στο χαρτί την πόλη τους όπως τη ζούνε ή την φαντάζονται.

Από τη συλλογική κουζίνα του Δικτύου Πολιτών θα προσφερθούν παραδοσιακά κεράσματα.

Από www.syneidisi.com