ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ

Τα εγκαίνια των γραφείων της (στην οδό Πολυτεχνείου 32) έκανε η παράταξη «Πνοή – Ηράκλειο» και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Κυριάκος Κουτρούλης την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, κόβοντας παράλληλα και την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στον χαιρετισμό του ο Κ. Κουτρούλης σημείωσε ότι «αυτή η παράταξη έγινε για ένα λόγο. Είμαστε όλοι επαγγελματίες, δεν περιμένουμε να ζήσουμε από τον δήμο ή να πάρουμε καρέκλες στο δήμο. Είναι κάποιοι άνθρωποι, όλοι νέοι, εγώ είμαι ο μεγαλύτερος, οι οποίοι άφησαν τον καναπέ τους και αποφάσισαν ότι πρέπει να ασχοληθούν με την πόλη».

Όπως τόνισε «πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μας οδηγούν στην κατάθλιψη», ενώ αναφερόμενος στα δημοτικά πράγματα τόνισε πως «εδώ και μία δεκαετία ο δήμος αντί να προοδεύει, οπισθοδρομεί».

Αναφερόμενος στο επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι μείωσε το χρέος σημείωσε ότι «το χρέος μειώθηκε όχι επειδή τα κατάφερε η δημοτική αρχή, αλλά επειδή πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές από το κράτος». Όπως είπε το μεγάλο πρόβλημα στο δήμο Ηρακλείου είναι η καθημερινότητα του πολίτη και ιδίως η καθαριότητα υποστηρίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ο τρόπος που λειτουργεί η καθαριότητα στο Ηράκλειο», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση και στον διαχωρισμό των απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι απ’ αυτές τις διαδικασίες θα εξοικονομηθούν μεγάλα οικονομικά ποσά.

Ο Κ.Κουτρούλης τόνισε πως «πρέπει να αλλάξει η σχέση δήμου – πολίτη. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πολίτης στο δήμο και να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί. Σέβομαι όλους τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά θεωρώ ότι δεν φταίει ο εργαζόμενος αν κανένας δεν τους έχει εξηγήσει πως πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Όταν δεν έχει τα μέσα, δεν έχει την τεχνολογία να εξυπηρετήσει τον πολίτη. Ο πολίτης δεν μπορεί να διεκδικεί για το αυτονόητο. Δεν μπορεί να παίρνει ο πολίτης τηλέφωνο να αλλάξει μία λάμπα, αυτή να αλλάζει μετά από 4 μήνες και να το πουλάνε μετά αυτό για ρουσφέτι».

Αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής έκανε λόγο για ιδιαίτερο έργο εκ μέρους της Εκκλησίας «που σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη», ενώ σχετικά με τις δημοτικές δράσεις άφησε αιχμές ότι δεν δίνεται σημασία στην προστασία της αξιοπρέπειας. «Ο δήμος πρέπει να σέβεται την αξιοπρέπεια του πάσχοντος, το τονίζω ιδιαίτερα αυτό. Ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας δεν προσφεύγουν σε αυτές τις δράσεις γιατί έχουν αξιοπρέπεια; Τους καταλαβαίνω. Δεν γίνεται να πηγαίνω στον ραδιοφωνικό σταθμό και να βλέπω ποιοι πηγαίνουν απέναντι στο κοινωνικό παντοπωλείο. Εμείς δεν πιστεύουμε στη διαχείριση της φτώχιας. Πρέπει να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο που ισονόμως όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν».





Από το www.zonews.gr