ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Αγαπητοί συνδημότες, στις δημοτικές εκλογές του 2010 συμμετείχα ως ανεξάρτητη στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕΠ - Ηράκλειο Επόμενη Μέρα, με την ελπίδα ότι μπορούμε όλοι μαζί, πέρα από κομματικές και άλλες σκοπιμότητες, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας στο Ηράκλειο, την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα.

Σαν αντιδήμαρχος έδωσα για 14 μήνες τον καλύτερό μου εαυτό για την κοινωνική μέριμνα και την προστασία των ευπαθών ομάδων, την αναδιοργάνωση και μεταφορά των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, την επαναλειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, την ενεργοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για άπορους και άνεργους συνδημότες μας, τη δημιουργία του γραφείου Εθελοντισμού για την προώθηση και τον συντονισμό των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο, τη συνεργασία με Επιστημονικούς φορείς, Δίκτυα Υγείας αλλά και μεμονωμένους επιστήμονες για την προώθηση προγραμμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για σημαντικά θέματα υγείας και όλα αυτά με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο.

Όταν όμως, με θλίψη και απογοήτευση, πείστηκα ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, εφαρμόζει τις γνωστές παλιές μεθόδους διοίκησης, αδυνατώντας να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκριθεί με έργα, παραιτήθηκα αμέσως από τη θέση του Αντιδημάρχου και αργότερα αποχώρησα από την δημοτική ομάδα της Διοίκησης του Δήμου.

Υπερασπίστηκα την εντολή που μου ανέθεσε η εμπιστοσύνη των πολιτών, που με τίμησαν με την ψήφο τους, παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και ψηφίζοντας πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και τις επιταγές του νόμου και του δικαίου.

Σήμερα, τα προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης μας, που ολοένα πολλαπλασιάζονται, μου επιβάλλουν να μη μείνω αμέτοχη και αδιάφορη στην επόμενη εκλογική μάχη.

Επιλέγοντας και πάλι την ενεργό συμμετοχή, τη συλλογικότητα και την ανιδιοτέλεια, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο ενωτικό κάλεσμα του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου και της υποψήφιας δημάρχου Ειρήνης Κατσινοπούλου.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με ενεργούς πολίτες της πόλης μας, για να παλέψουμε μαζί για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του πολιτισμού, τη διαφάνεια στη διαχείριση, την εξυπηρέτηση από κάθε άποψη της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου.

Δέσποινα Καμπούρη
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

Από www.syneidisi.com